ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Κοινή δήλωση οργανώσεων για τα χαράτσια


altΟι πολιτικές οργανώσεις και σχηματισμοί που υπογράφουμε πιο κάτω, συναντηθήκαμε και συζητήσαμε για το ζήτημα των χαρατσιών που επιβάλλονται στο λαό και συναποφασίσαμε τα εξής:

1. Καλούμε το λαό να μην τα πληρώσει τα συνεχή χαράτσια που του επιβάλλονται. Καλούμε το λαό περήφανα να αντισταθεί και να αρνηθεί να πληρώσει για μια ακόμη και πολλοστή φορά τους τοκογλύφους δανειστές της χώρας μας. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, επιβίωσης, δικαιοσύνης. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι στηρίζουμε αποφασιστικά και δραστήρια με τη συμμετοχή μας και το παράδειγμα μας το «Δεν πληρώνω τα χαράτσια»

2. Καλούμε και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις ένα μεγάλο κίνημα λαϊκής ανυπακοής απέναντι στην κυβέρνηση, στην Τρόικα (ΕΕ –ΔΝΤ- ΕΚΤ) και σε όλο το πλαίσιο μνημονίων, πακέτων μέτρων και χαρατσιών που επιβάλλουν, με την άμεση ή έμμεση συναίνεση και συνενοχή των «πρόθυμων» πολιτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ κλπ). Δηλώνουμε ότι στόχος μας είναι ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός για να ανατραπούν όλοι αυτοί. Να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν. Να φύγουν όλοι τους, όλοι όσοι οδήγησαν στην χρεοκοπία και στη βαθειά καταπίεση του λαού, κυβερνώντες νυν και προηγούμενοι, «πρόθυμοι» πολιτικοί σχηματισμοί, Τρόικα (ΕΕ –ΔΝΤ- ΕΚΤ)  και δανειστές. Να ανατραπεί το ειδικό αυταρχικό καθεστώς το οποίο έχουν εγκαθιδρύσει, με τάνκς τις τράπεζες και τα ΜΜΕ τους συστήματος. Ήρθε η ώρα της πραγματικής δημοκρατίας, την οποία μπορεί να επιβάλει ο λαός με τους αγώνες του.

3. Στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι αν δεν πληρωθούν τα χαράτσια, τότε δεν μας δοθεί η επόμενη δόση και δεν θα υπάρχουν, τάχα, λεφτά για μισθούς και συντάξεις, απαντάμε: κάθε δόση μας οδηγεί σε χειρότερο αδιέξοδο, εδώ και τώρα να σταματήσουν οι πληρωμές στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους δανειστές, εδώ και τώρα ουσιαστική φορολόγηση του πλούτου και εθνικοποίηση των τραπεζών, εδώ και τώρα αναδιανομή του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου.

4.  Χωρίς να αναιρείται η αυτοτελής παρέμβαση κάθε δύναμης, τον αγώνα αυτόν θα τον δώσουμε σε συντονισμό και με όλες μας τις δυνάμεις. Καλούμε όλα τα μέλη μας και τους φίλους να συναντηθούν σε όλες τις γειτονιές και τις πλατείες, στα συνδικάτα και στους συλλόγους και να δημιουργήσουν κοινές και πλατειές επιτροπές πολιτών, εργαζομένων, νεολαίων. Επιτροπές, που να συσπειρώσουν και να οργανώσουν στην ανυπακοή και στην αντίσταση όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους του λαού. Επιτροπές, που να μην επιτρέψουν να κοπεί σε κανένα λαϊκό σπίτι το ηλεκτρικό και να προστατεύσουν έμπρακτα το κίνημα της ανυπακοής από τα τιμωρητικά και εκδικητικά μέτρα του κράτους.

5. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και στις Εφορίες, να συμπεριφερθούν όχι με βάση τις οδηγίες της κυβέρνησης και των τροϊκανών επιτρόπων, αλλά με βάση τις ανάγκες του λαού. Να σταθούν έμπρακτα αλληλέγγυοι στο «Δεν πληρώνω». Καλούμε τα συνδικάτα να συμβάλλουν αποφασιστικά σε αυτήν την κατεύθυνση και να συνδεθούν με το λαό.

6. Έτσι θα συμβάλλουμε όλοι στο να πάρει σάρκα και οστά  ένα πανίσχυρο κίνημα λαϊκής ανυπακοής και αλληλεγγύης, ένα πανίσχυρο κίνημα ανατροπής της σημερινής κατάστασης.

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡ.ΑΝ.), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡ.Α.Σ.), Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.), Κομμουνιστική Ανανέωση, Ξεκίνημα, Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ).

Αθήνα, 12 Οκτώβρη 2011

7 σχόλια :

  1. ΝΑΡ, ΣΕΚ και ορισμένοι άλλοι από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε κοινές δηλώσεις δεν θέλουν να κάνουν με τον χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και φυλάγονται μήπως μολυνθεί η επαναστατικότητά τους. Ξεχνούν όμως ότι ο «Από τα μετρημένα τρώει ο λύκος»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και ήδη έχει φάει μερικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι με το ΑΝΤΑ.ΡΣΙΑ τα βάλετε? Ωραίο κείμενο και συμφωνώ 100% πάντως αλλά μην ισοπεδώνουμε αδέρφια και τους εξωκοινοβουλευτικούς αριστερούς που κινούνται και αυτοί όσο μπορούν προς την σωστή κατεύθυνση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχουν όροι γενικότερης πολιτικής συνεργασίας γύρω από ένα "αντιμνημονιακό μέτωπο" χωρίς αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό και προοπτική ρήξης με την ΕΕ και την ΟΝΕ", τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Συγκεκριμένα το κεντρικό συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ανακοίνωσή του, εκθέτοντας τις απόψεις του υποστηρίζει:

    "Η βαθιά δομική και ιστορικών διαστάσεων κρίση του καπιταλισμού στον κόσμο και τη χώρα μας και οι μεθοδεύσεις για την αντιμετώπισή της μέσα απ’ την ανατροπή του συνόλου των κατακτήσεων και δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας είναι οι παράγοντες που επιβάλλουν την μέγιστη δυνατή ενότητα στη δράση για την απόκρουση της επίθεσης και την ανασυγκρότηση των δυνάμεων της εργατικής τάξης σε αγωνιστική κατεύθυνση. Με βάση την εκτίμηση αυτή, που αποτελεί θεμέλιο των αντιλήψεων και της πρακτικής της, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. απευθύνεται προς όλους τους εργαζόμενους και όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και τους καλεί σε κάθε χώρο δουλειάς στις πόλεις και στην ύπαιθρο, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, στις σχολές και στις πλατείες – παντού – μέσα από γενικές δημοκρατικές συνελεύσεις και επιτροπές βάσης να ενώσουν τις δυνάμεις και τους αγώνες τους. Να αποκρούσουν κάθε λογική υποταγής, πολυδιάσπασης, η επιφανειακής διαμαρτυρίας. Να προχωρήσουν στην ανάπτυξη ενός ρωμαλέου και πολιτικοποιημένου απεργιακού κινήματος διαρκείας, ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού. Για την υπεράσπιση κατακτήσεων και δικαιωμάτων, για την ανατροπή του Μεσοπρόθεσμου, του κανιβαλικού Πολυνομοσχέδιου και της ίδιας της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και των επίδοξων διαχειριστών της ίδιας πολιτικής ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΔΗΣΥ.

    Ταυτόχρονα η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. υπογράμμισε ότι ένα τέτοιο κίνημα για να έχει διέξοδο και προοπτική θα πρέπει να έχει σαν στόχους του: Την παύση πληρωμής και την διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους. Την αντικαπιταλιστική ρήξη και αποδέσμευση από τους ληστρικούς μηχανισμούς του Ευρώ και της ΕΕ.

    Την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. Την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, απαγόρευση των απολύσεων, μείωση των ωρών εργασίας και εξάλειψη της ανεργίας. Για μια κοινωνία και εξουσία με τους εργαζόμενους στο τιμόνι. Για μια νέα σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική.

    Η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. που πραγματοποιείται σ’ αυτή την κατεύθυνση στις 29 και 30 του Οκτώβρη θα έχει ως καθοριστικό της στοιχείο και την εξέταση όλων των αναζητήσεων των εργαζόμενων και του κόσμου της Αριστεράς για τη σφυρηλάτηση της ταξικής τους ενότητας, για ένα άλλο εργατικό και νικηφόρο λαϊκό κίνημα.

    Με βάση και την συζήτηση που έγινε, εκτιμούμε ότι επιβεβαιώθηκε η θέση μας ότι δεν υπάρχουν όροι γενικότερης πολιτικής συνεργασίας γύρω από ένα "αντιμνημονιακό μέτωπο" χωρίς αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό και προοπτική ρήξης με την ΕΕ και την ΟΝΕ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει με συνέπεια να επιδιώκει την κοινή δράση της αριστεράς για την ανατροπή της επίθεσης μέσα στους αγώνες, και τον διάλογο ανάμεσα στον μαχόμενο αριστερό κόσμο, προβάλλοντας ταυτόχρονα το αναγκαίο σήμερα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, ως την μοναδική διέξοδο από την σημερινή βάρβαρη κρίση του συστήματος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοινή δήλωση ΣΥΡΙΖΑ και Α. Αλαβάνου για τους φόρους

    Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» του Αλέκου Αλαβάνου συνυπογράφουν πολιτικό κείμενο, με το οποίο καλούν το λαό να μην πληρώσει τα «χαράτσια» που επιβάλλονται από την κυβέρνηση.

    Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» του Αλέκου Αλαβάνου συνυπογράφουν πολιτικό κείμενο υπό μορφή κοινής δήλωσης που προέκυψε μετά από συνάντηση, την περασμένη εβδομάδα, των δύο πλευρών και την συμμετοχή και άλλων οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, με το οποίο καλούν το λαό να μην πληρώσει τα «χαράτσια» που επιβάλλονται από την κυβέρνηση.

    Οι υπογράφοντες την κοινή δήλωση καλούν το λαό «να μην τα πληρώσει τα συνεχή χαράτσια που του επιβάλλονται, περήφανα να αντισταθεί και να αρνηθεί να πληρώσει για μια ακόμη και πολλοστή φορά τους τοκογλύφους δανειστές της χώρας μας».

    Επίσης διαβεβαιώνουν ότι «θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις ένα μεγάλο κίνημα λαϊκής ανυπακοής απέναντι στην κυβέρνηση, στην Τρόικα (ΕΕ -ΔΝΤ- ΕΚΤ) και σε όλο το πλαίσιο μνημονίων, πακέτων μέτρων και χαρατσιών που επιβάλλουν, με την άμεση ή έμμεση συναίνεση και συνενοχή των «πρόθυμων» πολιτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ κλπ)».

    Δηλώνουμε, προστίθεται στην κοινή δήλωση, ότι «στόχος μας είναι ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός για να ανατραπούν όλοι αυτοί. Να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν».

    Την κοινή δήλωση υπογράφουν: Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡ.ΑΝ.), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡ.Α.Σ.), Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.), Κομμουνιστική Ανανέωση, Ξεκίνημα, Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ).

    (από http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/10/2011_410651)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για δείτε και αυτό:
    http://aras.gr/nea/aristera/54-sindiaskepsi-antarsia

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ