ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Βαθύ το ρήγμα στο ΣΥΝ Πρέβεζας

 Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα "Νέοι Αγώνες  ΗΠΕΙΡΟΥ"

Παραιτήθηκαν 10 από τα 15 μέλη της νομαρχιακής Επιτροπής

Την παραίτησή τους από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΝ Πρέβεζας κατέθεσαν 10 από τα 15 μέλη κατά την διάρκεια θυελλώδους συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ παρουσία του Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Βίτσα.

Να αναφέρουμε ότι το τελευταίο διάστημα το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο αλλά η δημιουργία νέας Δημοτικής Κίνησης ενάντια στην Δημοτική Ομάδα που ηγήθηκε του Δήμου της Πρέβεζας τα τελευταία 8 χρόνια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παραιτηθέντα μέλη άσκησαν εντονότατη κριτική στο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ευκλείδη Τσακαλώτου όσο και στο μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος Βασίλη Πριμηκήρη οι οποίοι -όπως τονίστηκε- όχι μόνο έδειξαν ανοχή αλλά σε κάποιες περιπτώσεις υποστήριξαν κιόλας τις κινήσεις της συγκεκριμένης ομάδας.

Τα παραιτηθέντα μέλη δε δίστασαν να μιλήσουν για καταστρατήγηση των εννοιών της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης και της κομματικής δεοντολογίας. Είπαν ακόμη ότι η συγκεκριμένη ομάδα αντί να ασκεί γόνιμη κριτική επέλεξε την υπονόμευση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μεταξύ των δέκα ατόμων που παραιτήθηκαν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του Συνασπισμού είναι ο Γραμματέας Δήμητρης Ντάγγας και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας ο οποίος πάντως δεν συμμετείχε στην συνεδρίαση.

Ο κ. Κλάπας μάλιστα όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει τις εξελίξεις αρνήθηκε να πει οτιδήποτε παραπέμποντας στην τελευταία συνέντευξη τύπου που παραχώρησε όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να μην διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο.
Να σημειώσουμε ακόμη ότι ο Συνασπισμός δεν πρόκειται να στηρίξει καμία υποψηφιότητα για τον Δήμο της Πρέβεζας ενώ τα παραιτηθέντα μέλη θα εκδώσουν ανακοίνωση εξηγώντας επακριβώς τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Άνθρωποι του κόμματος χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις αυτές αναμενόμενες, αναφέρουν ότι το ρήγμα που δημιουργήθηκε είναι μεγάλο και υποστηρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να γεφυρωθεί.

2 σχόλια :

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΜΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΜΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ. ΜΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΥΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΕ ΑΠΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
    ΝΙΚΟΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ
    ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 5 ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010
    Παραιτήθηκε από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού ο Μιλτιάδης Κλάπας!

    1. Η δήλωση του Γραμματέα του ΣΥΝ Δ. Βίτσα που αφορά στο κείμενο παραίτησης δέκα μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής της Πρέβεζας είναι απολύτως απαράδεκτη.Ο σ.Βίτσας υποκρίνεται ότι δεν γνωρίζει.
    2. Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι την ώρα που συγκροτούσαμε έναν ευρύ συνδυασμό για την κάθοδό μας στις εκλογές, ορισμένοι από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ , απολύτως αντιδεοντολογικά και για τις δικές τους σκοπιμότητες δημιούργησαν νέα Δημοτική Κίνηση.Στο κείμενο που κυκλοφόρησαν και υπέγραψαν (με την υπογραφή του Ε.Τσακαλώτου μέλους της Κ.Π.Ε) εκτόξευαν απαράδεκτα υπονοούμενα σε βάρος εκλεγμένων συντρόφων μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.Στο όνομα της «αμόλυντης» αριστεράς, δεν υπήρξε ψέμα και συκοφαντία που να μην χρησιμοποίησαν εναντίον μας.
    3. Ο σ.Βίτσας δεν είχε την πολιτική ευθύνη να παρέμβει αποφασιστικά για να σταματήσει την διχαστική δράση που ανέπτυξε η συγκεκριμένη ομάδα όλον αυτόν τον καιρό.
    4. Ο Γραμματέας του ΣΥΝ προφανώς βρίσκεται σε σύγχυση.Εκφράζει την αλληλεγγύη του κόμματος σε εκείνα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (Τσακαλώτος, Πριμηκήρης) που ως χθες , καλά γνώριζε και παραδέχονταν, ότι με τις ενεργειές τους δυναμιτίζουν την ενότητα του κόμματος στην Πρέβεζα.
    5. Πολιτικό λάθος σ.Βίτσα δεν είναι η υπεράσπιση της πολιτικής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς μου.Αντίθετα είναι πολιτικό έγκλημα η υπεράσπιση εκ μέρους σου των πιο ακραίων και διχαστικών λογικών που ζήσαμε στην πολιτική κίνηση της Πρέβεζας.
    6 .Εξ αιτίας όλων αυτών παραιτούμε από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού.



    Πρέβεζα 24-9-2010
    Ο Δήμαρχος Πρέβεζας


    Μιλτιάδης-Ηλίας Κλάπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ