ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Αγώνας ανένδοτος μέχρι να πέσει αυτή η κυβέρνηση



(εικόνες από την μεγαλειώδη διαδήλωση της πρωτομαγιάς)

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΔΗΛΩΣΗ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ

Η ελληνική κυβέρνηση του 2010 θα μείνει όντως στην ιστορία. Δίπλα στις μοιραίες κυβερνήσεις του 1897, του 1922, του 1947, του 1967, του 1974 που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή. Η πρωθυπουργία της χώρας παραδόθηκε επισήμως από τον Παπανδρέου στη Μέρκελ. Τις δικές της εντολές ανάγνωσε σήμερα ο Γ. Παπανδρέου. Το πολιτικό σύστημα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ οδήγησε τελικά την πατρίδα και τον λαό μας στους παγκόσμιους τοκογλύφους και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Ο πρωθυπουργός διακωμωδεί ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή την κοινωνία, αφαιρεί τεράστιους πόρους από την εργατική οικογένεια, και δεν διστάζει να ενισχύσει το συνδικάτο των ιδιωτικών τραπεζών. Κατανοώ τον φόβο, την απαισιοδοξία, τη σύγχυση ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, την απογοήτευσή του για τη δυσκολία εναλλακτικής λύσης και την πολιτική αδυναμία της αριστεράς. Δεν υπάρχει όμως άλλος δρόμος. Αγώνας ανένδοτος μέχρι να πέσει αυτή η κυβέρνηση και μαζί της η Συνθήκη Υποδούλωσης σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το σύστημα του δικομματισμού. Για να ανοίξει πάλι ο δρόμος της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ανάπτυξης, της ανεξαρτησίας».

Αθήνα 2.5.2010


Ακόμα και μπροστά στην σημερινή κρίσιμη κατάσταση, στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχούν οι μικροπολιτικές. Η Κουμουνδούρου μετά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι στο όριο της κοινοβουλευτικής επιβίωσης έχει πανικοβληθεί, αυτοαναλώνεται με τις εσωτερικές της έριδες και τρέμει τον ...Α. Αλαβάνο!

Στην τελευταία Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όταν συζητήθηκε η οργάνωση εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στις 10/5, ο εκπρόσωπος της ΚΟΕ πρότεινε να είναι δύο οι ομιλητές, ο Α. Τσίπρας και ο Α. Αλαβάνος, ώστε να καταγραφεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ενωμένος. Η απάντηση του γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημ. Βίτσα ήταν απορριπτική: κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ και δεν θα επιτρέψουν στον Α. Αλαβάνο να διαλύσει το κόμμα!....

Αυτή η θέση αποτελεί κομματική απόφαση της Κουμουνδούρου. Έχουν δοθεί εντολές να αποκλειστεί με κάθε τρόπο η πολιτική παρουσία του Α. Αλαβάνου στις οργανώσεις και στα ΜΜΕ που ελέγχει. Το πρώτο κρούσμα συνέβη στον "105.5FM στο κόκκινο".  Όταν η Ευγενία Λουπάκη ανακοίνωσε στον Δντη του σταθμού Γιώργο Ανανδρανιστάκη ότι σκοπεύει να πάρει συνέντευξη από τον Α. Αλαβάνο, αυτός την έβρισε χυδαία παρουσία κόσμου και της ανακοίνωσε ότι θα την παραπέμψει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου που ελέγχει τον Σταθμό!....

Αφιερώνουμε εξαιρετικά στους συντρόφους του ΣΥΝασπισμού που ανέχονται αυτές τις πρακτικές της ηγεσίας τους το παρακάτω απόσπασμα από το "ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ" του "105.5 στο κόκκινο":

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» αποτελεί έναν εναλλακτικό δίαυλο επικοινωνίας και ενημέρωσης. Δίνει φωνή σε εκείνους που τους τη στερούν, υπερασπίζεται τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες.

Σε εφαρμογή αυτής της κομματικής απόφασης της Κουμουνδούρου ασκήθηκαν πιέσεις στον Γ. Δραγασάκη και ανακάλεσε την συμμετοχή του  από εκδήλωση που οργανώνει το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής στην ΑΣΟΕΕ στις 6 Μάη με θέμα: "το χρέος και το ευρώ".

13 σχόλια :

  1. Ε αι...χασου... που λεει κι ο Λαζοπουλος. Εδω ο κοσμος καιγεται και ο Συν λογοκρινει!
    Ο.Κ, παιδια, κρατηστε τη σφραγιδα και το κομμα σας κι αν ξαναδειτε κοινοβουλιο γραψτε μας. Τι νομιζετε θα σας συγχωρεσει ο κοσμος που ειναι σε σοκ και ζηταει ενωμενη αριστερα, σοβαρη προταση κι οργανωση; ....και τα παιδια παιζει
    (παντα με την επιφυλαξη αν ολα τουτα ειναι ετσι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο στο ΚΟΚΚΙΝΟ είμαστε για τα πανηγύρια.Περιμένω εδώ διάψευση από τον σταθμό.Να σημειώσω πάντως την ελλειπέστατη ενημέρωση από τον σταθμό σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κόσμο και τις δραστηριότητες του, σε αντίθεση με τη ρητορική περί ενότητας της αριστεράς.Και μια προσωπική εμπειρία..σχόλια μου κριτικάγια τη στάση των αυτοαποκαλόυμενων ανανεωτικών ,που έχω στείλει , ποτέ δεν έχουν μεταδοθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορώ να ξέρω το σκηνικό που περιγράφεται πιο πάνω. Μπορεί να είναι έτσι ακριβώς κι αυτό θα είναι πολύ λάθος. Σήμερα το πρωί, πάντως, άκουγα στο Κόκκινο ότι τα μικρόφωνα του σταθμού είναι πάντα ανοικτά για δηλώσεις του σύντροφου Αλαβάνου και τον περιμένουν. Προσπαθούν να τα μαζέψουν, κάτι άλλο συμβαίνει; Ειλικρινά δεν με αφορά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να συνεχισθεί ο διάλογος και με σύνθεση απόψεων να προχωρήσουμε. Αυτό που προέχει είναι να γίνει ουσιαστική ανάλυση της σημερινής κατάστασης και να υπάρξουν θέσεις που να δίνουν απαντήσεις στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς γενικότερα. Στην τελευταία ανάλυση δεν είμαστε εδώ για επαναστατική γυμναστική ή για ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών και διατήρηση της ατομικής μας "καθαρότητας". Έτσι πιστεύω εγώ τουλάχιστον. Αν θέλαμε κάτι τέτοιο θα είμαστε στο ΚΚΕ ή αλλού. Η αριστερά θα πρέπει να αποκτήσει θέσεις συνεκτικές που θα δίνουν απαντήσεις για την παρούσα κρίση και θα εμπνεύσουν τον κόσμο, θα του δώσουν διέξοδο και έτσι θα τον κατεβάσουν στον δρόμο του αγώνα. Ο κόσμος μάχεται όταν έχει στόχο και αυτό που έχουν πετύχει τα ΜΜΕ είναι να του έχουν θολώσει τον στόχο. Στις δύσκολες στιγμές η Αριστερά στην πατρίδα μας πάντα ανέλυε την κατάσταση και έδινε στόχο στον κόσμο. Γι αυτό είναι η πρωτοπορεία στην ελληνική κοινωνία. Όποτε δεν το έκανε αυτό βρέθηκε στο περιθώριο. Πιστεύω από το 1984 και μετά στην πράξη, με μερικές εξαιρέσεις, αυτό συμβαίνει. Ουσιαστικά αυτό συμβαίνει από την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία σχεδόν για το σύνολο των ομάδων της ελληνικής κοινωνίας με ελάχιστες και όχι, δυστυχώς, συστηματικές εξαιρέσεις.Σ' αυτή την προσπάθεια σύγκλισης για τέτοιο στόχο, που θα εμπνεύσει το σύνολο της κοινωνίας μας που είναι ζωντανή και όχι ναρκωμένη, κανείς δεν περισσεύει και η προβολή των προσωπικών διαφορών είναι ασυγχώρητη πολυτέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΕΟΣ
    Ξεχάσατε να αναφέρετε ότι δεν έφυγαν όλοι μαζί από Πολυτεχνείο-Μουσείο παρά μόνο οι δυνάμεις και τα σωματεία που "ελέγχει" ο ΣΥΡΙΖΑ. Σας διέφυγε μάλλον ότι πάνω από 10.000 εργαζόμενοι πορεύτηκαν χώρια και επέλεξαν να μην γίνουν το κοινό στην παρωδία συγκέντρωση των ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ανώνυμο των 10.43

    Μάλλον, επειδή έμεινες πολύ πίσω δεν αντιλήφθηκες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ! Πέρασε από την Σταδίου και συνέχισε προς το ΣΥΝΤΑΓΜΑ... Εξάλλου φαίνεται και από το video που έχουμε δημοσιεύσει.

    Λοιπόν, όχι μόνον 10.000 αλλά πάνω από 50.000 εργαζόμενοι πορεύτηκαν στην πορεία και δεν συμμετείχαν στην συγκέντρωση παρωδία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ...

    Η πλειοψηφία του κόσμου δεν ήταν κάτω από τα λάβαρα και τα πανό "σωματείων" και οργανώσεων σε αυτή την μεγάλη πρωτομαγιάτικη διαδήλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σοβαρά τώρα,
    έχω την εντύπωση ότι η τακτική του ΣΥΝ έναντι των δύο εκδηλώσεων του Μετώπου έχει ως εξής:
    αναφορικά με την εκδήλωση της Πέμπτης, ακυρώνουμε ό,τι έχουμε κανονίσει, προκειμένου να ...διευκολυνθεί ο "κόσμος της αριστεράς" να παρακολουθήσει την εκδήλωση (έτσι ώστε να ακυρώσουμε και το επιχείρημα περί "άσκησης πιέσεων στο Δραγασάκη για να μη συμμετάσχει").
    Και όσον αφορά την εκδήλωση της 17/5 στου Σπόρτινγκ, γεμίζουμε με "τριήμερες" συνεδριάσεις παναθηναϊκά, τουλάχιστον.
    Απίστευτο κι όμως...Κουμουνδουρικό!
    Ψάξ'το και θα επαληθεύσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που είναι το περίεργο ρε φίλε;
    Τι δουλειά έχει αυτός ο κύριος με το Συνασπισμό;
    Αυτός επιδιώκει την διάλιση του Συνασπισμού και εμείς να το παίζουμε υπεράνω. Ωραίος.
    Να καλέσουμε αύριο και τη Δαμανάκη και τη Κανέλη. Ο Αλαβανος τελείωσε για μας πάρτε το χαμπάρι όπως και κάποιοι του Σύριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πως μετρατε ρε παιδια και μεγαλωνει ο αριθμος των συμμετεχοντων στην διαδηλωση;Εγω λεω οτι ηταν 100.000 εχει κανεις αντιρηση; Ο πεινασμενος καρβελια ονειρευεται....δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλος ο κόσμος που κατέβηκε στην Αθήνα για την Πρωτομαγιά γέμιζε όλο τον χώρο από το Μουσείο μέχρι το Συνταγμα. Αυτο το μέγεθος είναι πάνω από 50.000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μα βρε σύντροφε,
    είναι σοβαρό να συζητάμε ότι ένας άνθρωπος είναι σε θέση να διαλύσει ολόκληρο κόμμα δεκάδων χιλιάδων μελών;
    Μια τέτοια θέση αποκρύπτει το βασικό, ότι διάλυση ενός κόμματος συμβαίνει όταν αυτό έχει συσσωρεύσει ιδεολογικές αντιθέσεις εντός αυτού.
    Επιπλέον, δεν αφορά κανέναν η σχέση σας με ένα πρώην μέλος σας. Μιλάμε για εκδήλωση Συριζα. Και ακόμα περισσότερο, για το θέμα της σχέσης της αριστεράς με την κοινωνία.
    Προφανώς, αν η συμμετοχή Αλαβάνου βοηθά στη διείσδυση της αριστεράς στην κοινωνία, πράγμα που το πιστεύω, όπως και η πλειοψηφία των ανένταχτων του 2007-2009, τότε, όποιος βάζει βέτο εν καιρώ πολέμου, τίθεται είτε εκτός μάχης, είτε είναι εναντίον της διείσδυσης της αριστεράς στην κοινωνία.
    Τέλος, αυτές τις προσωποποιήσεις-δαιμονοποιήσεις τις έχει ξαναζήσει η Αριστερά στην πολιτική προσφυγιά τη δεκαετία του '60 στο Σουργκούτ, και δεν συσπειρώνουν κόσμο σε κανένα "στρατόπεδο", αλλα διώχνουν.
    Επίσης, οι πρωτοσταντούντες σε διάλυση κομμάτων και νεολαιών (1956,1968,1978,1991), θα έπρεπε να ξέρουν με αφορμή τι διαλύεται ένα κόμμα: πάντως, όχι τα προσωπικά καπρίτσια..ενός θεανθρώπου-superman.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά ακόμα για τον Αλαβάνο θα συζητάμε? Αν θέλει το καλό του ΣΥΡΙΖΑ όπως λέτε γιατί δεν ξεκαθαρίζει την θέση του όπως θα έκανε ένας έντιμος άνθρωπος? Γιατί έβαλε σε περιπέτειες το καλοκαίρι όλο το χώρο με τα καπρίτσια του? Πού ήταν στις εκλογές? Δεν μπορεί να λειτουργήσει ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει? Γιατί κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ αντιφατικές σε σχέση με τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γι' αυτό κατηγορούσε τους Ανανεωτικούς?
    Αν δεν συντονίσουμε το βήμα μας όλοι μαζί, για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να ακυρώνει ο ένας τον άλλον δεν υπάρχει μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ' δεν θα μας παρεις τις βιλες, τα κοχιμπα , τα καγιεν ,ολι ορεν'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. την ριζοσπαστική αριστερά (και εν γένει την αριστερα)την ακυρώνουν οι τηλεαστέρες-αγαπημένοι των καναλιών-ακίνδυνοι για το σύστημα που κρατανε τα "μποσικα" του ΠΑΣΟΚ και όχι ο Αλαβάνος! Και οσο αυτοί μονοπωλούν την εκπροσώπιση του ΣΥΡΙΖΑ τόσο λιγότεροι θα πλαισιώνουν την δράση του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ