ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Το φάντασμα Podemos πλανιέται πάνω απ’ την Ελλάδα!...



Στην Ισπανία έγιναν εκλογές και το πολιτικό κατεστημένο (αριστερό – δεξιό) στη χώρα μας ασχολείται με τους Podemos. Ενδεικτικά τα παρακάτω δημοσιεύματα:

1. Podemos, όπως ΣΥΡΙΖΑ: Ο αριστερός λαϊκισμός ξεσκεπάστηκε (και) στην Ισπανία
2. Οι Podemos… πάτωσαν, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν καταλαβαίνει
3. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑΤσίπρας: Πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία - Λέξη για τον καταποντισμό των Podemos.
4. Άδωνις: Οι Podemos έχασαν 7% και ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει.

Μα όλοι τούτοι, πριν μια βδομάδα υποστήριζαν σωστά πως ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικό ΠΑΣΟΚ, κάτι σαν το PSOΕ, που είναι ο μεγάλος νικητής των Ισπανικών εκλογών…

Αυτό επισφραγίστηκε και με την συγκρότηση της “προοδευτικής συμμαχίας”. Δείτε πως το “ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό!” :



Εξάλλου ο Χοσέ Λουίς Άβαλος, ο εξ απορρήτων του Πέδρο Σάντσεθ και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του PSOΕ δήλωσε μετά τις εκλογές «Αποφύγαμε την pasokización», ξεκαθαρίζοντας τις σχέσεις του με το μαϊμού ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά…

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως και η μεγάλη πλειοψηφία των Συριζέων (και αυτών που ακολούθησαν τον Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα του ΟΧΙ, αλλά και αυτών που έφυγαν) δεν γουστάρουν Podemos, δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχαναν ευκαιρία να πουν και καμιά “καλή κουβέντα” για να το κοντύνουν. Δείτε ένα δείγμα (Μάης του 18), για να καταλάβετε τι εννοούμε:

Εύλογα τα ερωτήματα γιατί πρώην και νυν Συριζέοι έχουν αυτή την απαξιωτική στάση απέναντι στο Podemos. Η απάντηση βρίσκεται στο δημοψήφισμα του ΟΧΙ και στην μια απλή και μοναδική ασφαλιστική δικλείδα που θα μπορούσε να εμποδίσει την ανατροπή του. Όμως, χέρι- χέρι όλοι μαζί την είχαν υπονομεύσει. Αν δεν καταλαβαίνετε τι εννοούμε, σας παραπέμπουμε σ’ ένα παλαιότερο κείμενό μας:

Ευτυχώς όμως υπάρχει και το ΚΚΕ, που είναι υπεράνω απ’ αυτά, και ανησυχεί γιατί διασύρεται η έννοια της προόδου!… Διαβάστε την ανακοίνωσή του για τις εκλογές στην Ισπανία:

«Όταν για τη νίκη του σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας, το οποίο ευθύνεται μαζί με το δεξιό κόμμα για τα προβλήματα του ισπανικού λαού, πανηγυρίζουν ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για "νίκη της προόδου", αντιλαμβάνονται όλοι πόσο ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πόσο διασύρεται η έννοια της προόδου από τέτοιες δυνάμεις.

Οι εκλογές στην Ισπανία αποδεικνύουν, επιπλέον, ότι η δικομματική - διπολική εναλλαγή των αστικών κομμάτων, τα ψεύτικα διλήμματα που θέτουν στους λαούς της Ευρώπης και η διάψευση ελπίδων, οδηγούν στην ενίσχυση ακροδεξιών κομμάτων».


4 σχόλια :

  1. Στο Podemos, πιο κοντά στην «γραμμή» του Τσίπρα, ήταν ο Ινιγο Ερεχόν, που εξέφραζε την “δεξιά” πτέρυγα. Όταν ηττήθηκε εσωκομματικά εγκατέλειψε και την βουλευτική του έδρα. Δείτε ένα σχετικό δημοσίευμα εκείνης της εποχής στην “εφημερίδα των συντακτών” για να καταλάβετε ποιες απόψεις στηρίζει:
    Podemos: παγιδευμένοι στις προσωπικές φιλοδοξίες των ηγετών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς που στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε τέτοια προβλήματα! Ένας ήταν ο μοναδικός και αναμφισβήτητος ηγέτης που όλοι τρέχανε ποίος θα γίνει πρωτοπαλίκαρό του!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ίχνος δημοκρατίας απ' πρώτη μέρα που φτιάχτηκε ως εκλογική σύμπραξη. Γιαυτό δεν είχε μέλη για πολλά χρόνια, παρά μόνον "συνιστώσες" με αρχηγούς, λοχαγούς και δεκανείς και κάτι λίγους φαντάρους. Απέκτησε μόνον "μέλη" όταν βρέθηκε μπροστά στην κυβερνητική εξουσία και όλοι χτύπαγαν προσοχές στον μεγάλο αρχηγό. Ο Λαφαζάνης αυτή την πολιτική συνέχισε και στην ΛΑΕ, μόνο που έχει δεν είχε «στράτευμα», μόνο αξιωματικοί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πολιτικός μηχανισμός που έφερε το χάος του Brexit είναι ενεργός σε όλη την ΕΕ
    https://aftercrisisblog.blogspot.com/2019/03/brexit.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ