ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

(Οι γενναίοι ... ) : Μάρδας: Δειλές οι προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν εφάρμοσαν όλα τα μνημόνιαΑναδημοσίευση από το "εντεργός πολιτης"

Αιτία της σημερινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα είναι η δειλία των προηγούμενων κυβερνήσεων να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα.

Όπως τόνισε συγκεκριμένα ο κ.Μάρδας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ «το τραγικό λάθος στην ιστορία είναι ότι στο πλαίσιο της δειλίας που έδειξαν οι προηγούμενοι, τρέναρε η εφαρμογή των μέτρων, με αποτέλεσμα να χαθεί η δυναμική»

Προχώρησε σε σύγκριση της Ελλάδας με την Τουρκία, τονίζοντας ότι η δεύτερη εφάρμοσε ελαφρύτερα μέτρα, αλλά σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, στις αρχές του 2000. «Μέχρι να έρθει αυτή κυβέρνηση που προχωράει με ασύγκριτα ταχύτερο βηματισμό, χρειάστηκαν 5 χρόνια για να εφαρμοστούν κάποια από τα μέτρα που ήταν αναγκαία» πρόσθεσε. «Το να εφαρμόζονται τέτοια μέτρα και να μην σηκωθεί η ελληνική οικονομία είναι κάτι πρωτόγνωρο» εκτίμησε επίσης ο κ.Μάρδας.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει να υλοποιήσει μέτρα με τα οποία δεν συμφωνεί, κάτι που παραδέχθηκε και προεκλογικά, αλλά αυτό είναι αναγκαίο για να μπορέσει να εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα.

Όσον αφορά τα ζητήματα του χρέους και των κόκκινων δανείων έχουν πάρει διεθνή διάσταση, τονίζοντας ότι η διευθέτηση του ελληνικού χρέους συζητείται σε επίπεδο ΟΗΕ. «Έχουμε κάποια εργαλεία στο θέμα του χρέους που είναι υπέρ μας» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ