ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ο "αντιεξουσιαστής" ξαναχτύπησε!

 
Ο Αλέκος Αλαβάνος σε ένα πρόσφατο κείμενό, το οποίο έτυχε μαζικής προβολής από τα μνημονιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν λέει όλη την αλήθεια, ότι δηλαδή “η έξοδος από το μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ”, και ως εκ τούτου τρέφει αυταπάτες στον λαό και οδηγεί την χώρα σε ανοργάνωτη, απροετοίμαστη και απρογραμμάτιστη έξοδο από το ευρώ. Απέναντι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την “οργανωμένη, προετοιμασμένη και προγραμματισμένη έξοδο από την Ευρωζώνη” ως καλύτερη λύση για να βγει η χώρα από την κρίση. Όμως, αυτό που προτείνει ο Αλέκος για τον ΣΥΡΙΖΑ, το έχουν κάνει οι διαχειριστές της κρατικής πολιτικής γιατί αυτοί πρώτα απ' όλους δεν θέλουν το χάος, την ακυβερνησία και τις ανεξέλεγκτες γενικώς καταστάσεις στην χώρα.  Και απ' ότι φαίνεται έχουν κάνει σοβαρή δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που περιέχονται στο παρακάτω κείμενο που αναδημοσιεύουμε από  το NEWS 247

Ο Παπανδρέου εξέταζε την επιστροφή στη δραχμή

Σε δηλώσεις - σοκ προχώρησε ο στενότερος συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και σύμβουλός του κατά τα πρώτα έτη της ελληνικής κρίσης, Ρίτσαρντ Πάρκερ στο Sky News.

Στην αποκλειστική του συνέντευξη στο πρακτορείο ανέφερε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου διερεύνησε την προοπτική εξόδου από το ενιαίο νόμισμα από τα πρώτα στάδια της κρίσης.

"Μέχρι τώρα, η χώρα αρνούνταν σταθερά ότι είχε θέσει επί τάπητος το σενάριο εξόδου από το ευρώ", αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.
"Ειλικρινά, συζητήσαμε τα πάντα. Όλες οι επιλογές ήταν πάνω στο τραπέζι. Το ζήτημα της εξόδου από το ευρώ λήφθηκε σοβαρά υπόψιν."

Ωστόσο, ο καθηγητής Πάρκερ, ο οποίος διδάσκει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα του 2010 και του 2011 στην Αθήνα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση σε λίγους μήνες απέκλεισε την απαισιόδοξη αυτή λύση για οικονομικούς κυρίως, λόγους.

Και ενώ είναι πολλοί οι οικονομολόγοι που θεωρούν ότι η μόνη αξιόπιστη επιλογή της χώρας προκειμένου να επιστρέψει στην ευημερία είναι να εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα, ο καθηγητής Πάρκερ σημειώνει ότι τα οφέλη από μια τέτοια κίνηση έχουν απλά υπερεκτιμηθεί.

"Στη θεωρία, αν εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ θα μπορέσει να υποτιμήσει το νέο νόμισμα, καθιστώντας τις εξαγωγές της πιο ελκυστικές για τους ξένους αγοραστές", σημειώνει.

Ωστόσο, ο καθηγητής Πάρκερ δήλωσε ότι οι δύο κυρίαρχες βιομηχανίες της χώρας - τουρισμός και ναυτιλία - δεν θα ανταποκρινόταν στην υποτίμηση αυτή, με τον αναμενόμενο τρόπο.

Την κρίσιμη διετία, όπως αποκαλύπτει ο διεθνούς φήμης καθηγητής, η ελληνική κυβέρνηση φιλοξένησε μια σειρά από οικονομολόγους εξοικειωμένους στη διαχείριση οικονομικής κρίσης - συμπεριλαμβανομένων και εμπειρογνωμόνων της Αργεντινής - και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα ωφελούσε την Ελλάδα.

"Η αποκάλυψη ότι η χώρα είχε ήδη ξεκινήσει τον κύκλο των εσωτερικών διεργασιών για τον εντοπισμό των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων που θα είχε η έξοδος της χώρας από το ευρώ στην πραγματική οικονομία, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα σύντομα θα βρεθεί σε αυτό το αδιέξοδο", προσθέτει ο ίδιος.

Άλλωστε, είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι την ίδια στιγμή που η Αθήνα εξακολουθεί να αγωνίζεται για τη σύσταση μιας λειτουργικής κυβέρνησης και με την προοπτική νέων εκλογών τον επόμενο μήνα, στις Βρυξέλλες έχει ανοίξει πλέον ο διάλογος για τον παραγκωνισμό της Ελλάδας από την ευρω - οικογένεια.

1 σχόλιο :

  1. Τι σας εκπλήσσει τόσο πολύ? Το περίεργο θα ήταν, σαν κάθε κυβέρνηση που θέλει να σέβεται τον εαυτό της, να μη επεξεργάζεται διάφορα σενάρια και να μη ζυγίζει τα υπέρ και κατά. Αυτό έκανε και το Σύριζα και ναι μεν λέει όχι στο μνημόνιο, αλλά μόνο ως το σημείο να μη διακινδυνεύσουμε το Ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ