ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Η περιθωριοποίηση του ΚΚΕ ανοίγει νέους δρόμους για την αναγέννηση της Αριστεράς


Τέτοια συνθήματα δεν υπάρχουν
στα μπλοκ του ΚΚΕ...
Οι τελευταίες εκλογές κατέγραψαν μια μεγάλη πολιτική και ταξική πόλωση. Πρώτα απ' όλα υπάρχει μια μεγάλη συντηρητικοποίηση με την εμφάνιση πολιτικών δυνάμεων πέραν από την παραδοσιακή δεξιά που συγκροτούν τον ένα πόλο (Καμμένος - χρυσή αυγή 17,57% - 1.111.574 ψήφοι -54 βουλευτές). Από την άλλη αναδεικνύεται ως το αντίπαλο δέος του αστισμού ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημειώνει μια εκπληκτική άνοδο(16,78% 1.061.265 - 52 βουλευτές). Ο ΣΎΡΙΖΑ του σήμερα, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του χθες. Η αύξηση κατά 730.000 ψηφοφόρους, διαμορφώνει άλλο τοπίο στην Αριστερά. Στο αίτημα της ενότητας της Αριστεράς, στο οποίο δεν μπόρεσαν να δώσουν απάντηση τα επιτελεία των κομματικών της μηχανισμών έδωσε απάντηση την 6η Μάη ο λαός με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα οι δυνάμεις του αστισμού, κατέχουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όμως είναι διασπασμένες και τις διαπερνούν έντονες αντιθέσεις που δημιούργησαν στο εσωτερικό τους οι πολιτικές των μνημονίων. Ο ακροδεξιός αντιμνημονιακός πόλος δεν φαίνεται διατεθειμένος για κυβερνητικές συνεργασίες. Αυτή ακριβώς η κατάσταση αναδεικνύει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρική πολιτική δύναμη που διεκδικεί την εξουσία.
Ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο μπροστά από τα επιτελεία της Αριστεράς και δεν έχει ανάγκη από τους ινστρούχτορες της να του κουνάνε το δάκτυλο και να τον συμβουλεύουν τι να κάνει. Η Αριστερά δεν κινδυνεύει να ηττηθεί αν αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες επειδή δεν έχει ξεκάθαρες θέσεις για το ευρώ και την ΕΕ. Μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημά της. Δυστυχώς η Αριστερά ( και όχι μόνον στην χώρα μας) δεν έχει οικοδομήσει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα την καθιστούσαν δύναμη κοινωνικής αλλαγής και επανάστασης. Συνήθως βρίσκεται πίσω από τις κατακτήσεις του μαζικού κινήματος, τις οποίες συχνά δεν μπορεί να τις κατανοήσει. Ούτε το λενινιστικό μοντέλο διακυβέρνησης, ούτε οι αστικοί μύθοι της “παραγωγικής ανασυγκρότησης” μπορούν να συγκροτήσουν σήμερα εναλλακτικές προτάσεις για μια αριστερά που επιδιώκει να κυβερνήσει τον τόπο. Ο κόσμος εμπιστεύεται την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ όχι για τα προγράμματά της και τις καθαρές πολιτικές της θέσεις, αλλά ως μια δυνατότητα που ανοίγει άλλους δρόμους πέραν από αυτές των κυρίαρχων δυνάμεων αλλά και πέραν από την παραδοσιακή αριστερά του ΚΚΕ και των συνοδοιπόρων του.

Το ΚΚΕ δεν ηττήθηκε γιατί είναι σεχταριστικό, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι αριστεροί συνοδοιπόροι του. Ηττήθηκε γιατί είναι μέρος του πολιτικού συστήματος που χρεοκόπησε, ηττήθηκε γιατί ανήκει στις συντηρητικές δυνάμεις της κοινωνίας που δεν αγωνίζονται για την ανατροπή αλλά για την αναπαραγωγή του πολιτικού συστήματος. Όσοι σήμερα ισχυρίζονται ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ είναι πολιτικά ανεγκέφαλοι και δεν έχουν καταλάβει τίποτα απ' ότι συμβαίνει γύρω τους. Ευτυχώς τα ακροατήρια τους είναι περιορισμένα. Οι μόνοι που έχουν ανοικτά τα αυτιά τους σε τέτοιες απόψεις είναι οι ηττημένοι αυτών των εκλογών, οι οποίοι ψάχνουν σανίδα σωτηρίας. Και δεν θα πρέπει να τους την δώσουμε....

9 σχόλια :

  1. Για τα εκλογικά αποτελέσματα και τις μετεκλογικές εξελίξεις: Ας ξεκόψουμε οριστικά από το θίασο και το θέαμα της εξουσίας

    http://efimeridadrasi.blogspot.com/2012/05/blog-post_11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. - Από σε "έκπληξη" σε "έκπληξη" οι φιλοκουκουέδες του ΣΥΝ:
    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝ!
    - Για πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτό το παραμύθι;
    - Δεν βαρέθηκαν να γλύφουν εκεί που τους φτύνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές;

    Θα κατέβη να πάρει τους μίσους ψήφους ή θα στηρίξει κριτικά σαν το ΜΜΑ "αριστερές δυνάμεις";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κακό συναπάντημα13 Μαΐου 2012 στις 11:48 π.μ.

      Αν κρίνουμε και από τους σταυρούς που πήρε ο Δελαστικ, υπάρχει και ο τρίτος δρόμος με τον Καζακη!

      Διαγραφή
  4. Σε προηγούμενο σχόλιό μας είχαμε αναφερθεί σε αυτούς τους αριστερούς που επιθυμούσαν από βάθος της καρδιάς του ο Κουβέλης να σχηματίσει κυβέρνηση με τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά:
    Εκτός από την ΕΕ και το ΔΝΤ υπάρχουν και "αριστεροί" που ελπίζουν να σωθούν από νέους "Τσιριμώκους"!...

    Στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι οι ίδιοι που μιλάνε για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ και κλείνουν τα μάτια τους μπροστά στην αντιδραστική πορεία του ΚΚΕ που έχει γίνει στυλοβάτης του συστήματος.

    Τυχαίο; Δεν νομίζω!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ουσία του κειμένου είναι εδώ
    "Ο κόσμος εμπιστεύεται την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ όχι για τα προγράμματά της και τις καθαρές πολιτικές της θέσεις, αλλά ως μια δυνατότητα που ανοίγει άλλους δρόμους πέραν από αυτές των κυρίαρχων δυνάμεων αλλά και πέραν από την παραδοσιακή αριστερά του ΚΚΕ και των συνοδοιπόρων του."
    Πράγματι, καμία αριστερή οργάνωση δεν έχει κατορθώσει να αρθρώσει έναν ουσιαστικό αντικαπιταλιστικό λόγο,ισχυρό, που να συσπειρώνει το όποιο αντικαπιταλιστικό κοινωνικό υποκείμενο (προλετάριους, άνεργους, εργάτες δίχως ελλην.ιθαγένεια ή όποιους άλλους τέλος πάντων παράγουν την υπεραξία σήμερα σ' αυτή τη γεωγραφική επικράτεια), και κατά συνέπεια αδυνατεί να κερδίσει συμμάχους από στρώματα που πλήττονται από τον καπιταλισμό (μαγαζάτορες, μικροιδιοκτήτες κλπ)
    Αγωνιστές κατά των καπιταλιστικών και "ιμπεριαλιστικών" μέτρων σήμερα βρίσκεις Παντού, σε όλο το πολιτικό φάσμα, και φυσικά στο ΚΚΕ. Ωστόσο καθαρή αντικαπιταλιστική πολιτική δεν υπάρχει πουθενά. Όλοι καταλήγουν σε παραλλαγές κρατικού-εθνικού καπιταλισμού, ουσιαστικά μια πολιτική των μεσαίων στρωμάτων. ΤΟ ΚΚΕ ονειρεύεται τη Σοβιετική Ένωση, άλλοι ονειρεύονται κάτι παρόμοιο αλλά με δημοκρατία ή αμεσοδημοκρατία ή πάρα πολύ δημοκρατία και μπόλικη αυτοδιαχείριση. Πάντως όλοι μιλούν για την Ελλάδα στην οικονομία. Πολύ περισσότερο το ΚΚΕ που επιμένει στη θεωρία της "εξάρτησης" του καπιταλισμού από "ξένα κέντρα" δηλαδή τον Ψωμιάδη και το Βγενόπουλο με δραχμή και αντιιμπεριαλισμό ή Κρατικές εταιρείες ή ακόμα καλύτερα "τυποεκδοτικές" σοσιαλιστικές εταιρείες. Δυστυχώς μόνο αυτή η αριστερά υπάρχει στην Ελλάδα Πατριωτική και Κρατικοσοσιαλιστική, Τίποτα το νεώτερο υπό τον ήλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ΚΚΕ δεν έχει μέλλον. Όταν ο Σύριζα μιλάει στο πρόγραμμά του για 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο με 1300 ευρώ πρώτο μισθό και δε βγαίνεις αμέσως να πείς 150.000 προσλήψεις προς 1400 ευρώ, είσαι τελειωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για όσες και όσους ενδιαφέρονται για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορούν να δουν εδώ: http://www.antarsya.gr/node/363

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. συριζα δαγκωτο και πιο πολυ το δικτυο τη δεα τοκοκκινο,εγω στο καρπενησι εφερα το τιτανοτεραστιο ποσοστο του 0,59 τοισ εκατο με το μετωπο του οχι και εφαγε τη σκονη μου το μλκκεκκεμλ η οακκε και το εεκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ