Ως βοήθημα για την σκέψη σε σχέση και με την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέρουμε ένα μικρό απόσπασμα του Ζ. Ντελέζ από ένα αξιοπρόσεκτο κείμενό του για τον Μάη του 68 (Επίμετρο Γ. Πρελορέντζου στο "Κινηματογράφος Ι" του Gilles Deleuze, σελ. 286):
"Μετά την ανάδειξη του αξεπέραστου χαρακτήρα της εν λόγω εξέγερσης ως καθαρού συμβάντος, ελεύθερου από κάθε κανονική ή κανονιστική αιτιότητα - κάθε συμβάν ενέχει κάτι το αξεπέραστο ...είναι άνοιγμα δυνατότητας. Περνά στο εσωτερικό των ατόμων όπως και στην πυκνότητα μιας κοινωνίας. Αυτό που μετράει είναι ότι υπήρξε φαινόμενο οραματισμού, ως εάν μια κοινωνία έβλεπε εξαίφνης οτιδήποτε το ανυπόφορο περιείχε και έβλεπε επίσης την δυνατότητα ανάδυσης του διαφορετικού. Το δυνατό δεν προϋπάρχει, δημιουργείται από το συμβάν."
Όταν σου δίνουν την εξουσία, τρομαγμένα τ’ αστικά κόμματα μπροστά στην απόρριψή τους από τον λαό, τότε την παίρνεις. Δεν σκέφτεσαι τις παγίδες που αναπόφευκτα θα στήσουν τα αστικά κόμματα με σκοπό να σε εκθέσουν και τελικά να σε ανατρέψουν. Ο ίδιος ο Ζ.-Κ. Γιούνκερ δέχτηκε (13/5/2012) την παράταση για ένα χρόνο των πληρωμών των τοκοχρεολυσίων! Προσπάθησε φυσικά να «παράγει» όπως – όπως μια κυβέρνηση στην Ελλάδα και με τον τρόπο αυτό να ανακόψει την πορεία προς νέες εκλογές που θα έδιναν μεγαλύτερη δύναμη στην Αριστερά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΛΤΙΟ
http://cms.todeltio.webnode.gr/
Άμα περιμένεις να πάρεις την εξουσία απο τα αστικά κόμματα /χωρίς να έχεις απο κάτω το λαό και τα κινήματά του, που θάχουν την εξουσία, στην ουσία /αυτό ξέρεις πώς λέγεται φίλε; Σοσιαλδημοκρατία, λίαν επιεικώς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ιστορική αλλαγή μπορεί να γίνει μόνο όταν έρθουν οι συνθήκες εκείνες οι οποίες επιτρέπουν την ωρίμανση του φαινομένου της πτώσης του καπιταλισμού. Οι δυνάμεις εκείνες της κοινωνίας και της πολιτικής που μπορούν να αντιπαλέψουν την πλουτοκρατία και τον καπιταλισμό, έξω από τον ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟ, δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Συμβάν είναι να ψηφίζεις αυτό που θα συμβεί στο μέλλον, με βάση τον Επιστημονικό Υλισμό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩστε καταργείται από τον Ντελεζ ο νόμος της αιτίας-που προυπάρχει- και του αποτελέσματος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι αυτές τις μαλακίες αρκετοί την παιρνουν για σοφίες και βρίσκονται πέρα από τον Μαρξισμό.
Με τέτοιους θα προχωρήσουμε?
markos
marko,
Διαγραφήτον Ντελέζ τον έχει προλάβει ο ίδιος ο ΜΑΡΞ ο οποίος έχει καταργήσει τον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος στην ταξική πάλη!...
Προς Ανώνυμο 8.14
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα είσαι και συ βέβαια θαυμαστής του Ντελεζ ε ?
markos
Η Παπαρήγα αυτή τη στιγμή βρίσκεται πέραν από τον Ντελέζ, διότι εξετάζει πρακτικά όλες τις δυνατότητες και καταλήγει στο ότι, βάσει του Μαρξ και του Επιστημονικού Υλισμού, κάθε σύμπραξη με οποιαδήποτε δύναμη αυτή τη στιγμή δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την πορεία προς τον Κομμουνισμό ως άξονα μετάβασης του Σοσιαλισμού. Το δυνατό προκύπτει με βάση σχεδιασμό και επιτελική διαφώτιση των μαζών μέσω του έντυπου λόγου και των κοινωνικών αγώνων και δεν προκύπτει ως δια μαγείας. Ο Τσίπρας δεν ευαγγελίζεται πτώση του Καπιταλισμού, αντίθετα μας εγκλωβίζει στον ευρωμονόδρομο, μπλοκάροντας χωρίς συστολή το διαφωτιστικό έργο του ΚΚΕ που μετρά έναν αιώνα ζωής.
ΑπάντησηΔιαγραφήΙάμβλιχος Σέκερης
Αν δεν κάνω λάθος δεν ήταν ενας πολύ πετυχημένος αιώνας για το διαφωτιστικό έργο του ΚΚΕ. Βασικά στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία, αν μου επιτρέπεις και αποτελεί ιστορικό παράδειγμα προς αποφυγή. Στα δυνατά του, με τη σταλινική του εκδοχή, μας έχωσε και σ'έναν εμφύλιο με αναρίθμητα θύματα, αν θυμάσαι(που δεν νομίζω). Φυσικά η απουσία αυτοκριτικής στο ΚΚΕ γι αυτόν τον αιώνα είναι δικό σας θέμα, κανείς δεν πρόκειται να σας την επιβάλλει... Ευχαριστούμε, μας υποχρεώσατε
Διαγραφή