ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Το "σύντομο τέλος" της κυβέρνησης Παπαδήμου...



...Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που μια νέα κυβέρνηση, έστω και χωρίς τη μεσολάβηση εκλογών, έχει τόσο πολύ απογοητεύσει τους πολίτες. Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από ένα μήνα η κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο τύγχανε αποδοχής και εμπιστοσύνης από το 48% των ερωτηθέντων και μόνο ποσοστό 38% δήλωνε ότι δεν την εμπιστεύεται (δημοσκόπηση VPRC, Νοέμβριος 2011). Η πτώση της δημοφιλίας της 50μελούς κυβέρνησης, της πολυπληθέστερης των τελευταίων δεκαετιών, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το ούτως ή άλλως συγκεκριμένο κυβερνητικό έργο που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει, ιδιαίτερα, μάλιστα, αν συνυπολογιστεί ότι νέα επώδυνα μέτρα αναμένεται να «γονατίσουν» τον ελληνικό λαό από την αρχή της επόμενης χρονιάς...
(απόσπασμα από την δημοσκοπική έρευνα της VPRC για τον Δεκέμβριο του 2011. Όλη η έρευνα σε pdf:  [εδώ] )

Αν δεχτούμε - σε αντίθεση με την εκτίμηση που ηγεμονεύει στο χώρο της αριστεράς - την θέση που προβάλει ο Σ. Μαρκέτος, δηλαδή ότι όλη η ντόπια αστική τάξη είναι ενάντια στο ευρώ,  θα πρέπει να περιμένουμε σύντομα εξελίξεις...

Λέτε να είναι η ΝΔ  στην επόμενη κυβέρνηση, η οποία με υπουργό οικονομικών τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, θα βγάλει την χώρα από την ΟΝΕ και θα επαναφέρει την δραχμή και θα "διαφυλάξει" την εθνική ανεξαρτησία της χώρας από διευθυντήρια της ΕΕ και του ΔΝΤ;

10 σχόλια :

  1. Ο Μαρκέτος αποκαλύπτεται.Σειρά έχει ο Λαπαβίτσας και άλλοι ,, επαναστάτες,,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΟΣ-ΕΟΣ σε πιάνει πανικός
    μηπως χαθεί ο δρόμος ο ΕΥΤΩΠΑΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς Ανώνυμο των 7:30 μ.μ.

    Πανικό έχουν κάποιοι άλλοι που είναι κολλημένοι στο 0.50%, ενώ γύρω τους γίνεται της ..."Καλομοίρας" και καταρρέει το πολιτικό σύστημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης, πανικό έχουν και εκείνοι που γίνανε τσιράκια της Παπαρήγα και της Κανέλλη, γιατί τρομάξανε μπροστά στην άνοδο ενός μαζικού κινήματος που τους είχε βάλει στην άκρη.

    Πανικό έχουν και οι ηγεσίες των κομμάτων που μας κυβερνάνε, αλλά και οι ηγεσίες της Αριστεράς και των παραμάγαζων της γιατί αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος δεν τους έχει εμπιστοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα που βάζει ο Σπύρος Μαρκέτος είναι σημαντικό για το τι πρόκειται να συμβεί την άλλη μέρα μετά το μπαμ. Γιαυτό και μιλά για σαφώς δύο διακριτές πολιτικές. Μπορεί να μην τις περιγράφει αναλυτικά, αλλά τουλάχιστον βάζει κάποια πλαίσια εντός των οποίων κινούνται. Επίσης αυτή η θέση εφοδιάζει πολιτικά και με ένα κριτήριο που μπορεί κάποιος να διακρίνει αυτές τις πολιτικές.

    Στην απέναντι ακριβώς μεριά βρίσκεται η άποψη που λέει ότι στην χώρα μας δεν υπάρχει ντόπια αστική τάξη που έχει δική της πολιτική και οικονομική αυτονομία αλλά μια κλίκα ξενόδουλων που λυμαίνεται τον πλούτο της χώρας (μπανανία). Αρκεί λοιπόν ένα μπραφ να γίνει και να τους ξεπετάξει ο λαός, ο οποίος στην συνέχεια εθνικά περίφανος και κυρίαρχος θα προχωρήσει στην παραγωγική συγκρότηση της χώρας.

    Ακριβώς αυτή η πολιτική άποψη, επειδή θεωρεί ότι ο λυδία λίθος για τον διαχωρισμό μιας προοδευτικής από μια αντιδραστική πολιτική είναι αν αυτή τοποθετείται υπέρ ή κατά της ΟΝΕ και της ΕΕ, δεν μπορεί να διαχωριστεί τελικά από τις πολιτικές του αστισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΟΣ σε διαβάζω καιρό και πολλές φορές συμφωνώ, πολλές φορές δοαφωνώ, και το σέβομαι. Αλλά το να παραπιείς λεγόμενα δεν είναι καθόλου καλό για την πολιτική αντιπαράθεση. Άκουσα όλη την τοποθέτηση του Σπ. Μαρκέτου και δεν λέει ότι ΟΛΗ η ελληνική αστική τάξη είναι ενάντια στο ευρώ, άλλα οτι υπάρχουν κομμάτια της που είναι. Ελπίζω να πρόκειτε για λάθος στον σχολιασμό και όχι για το, δυστυχώς γνώστο στην αριστερά, τέχνασμα να άλλαζουμε αυτά πυ λέει κάποιος σε κάτι που χτυπιέται πιο εύκολα.
    Καλή δύναμη και καλό αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Miguel
    Εκανες το πιο εύστοχο σχόλιο για την ΕΟΣ. Συνήθως αυτό κάνει και δεν βοηθά το διάλογο, αλλά την αντιπαράθεση. Νομίζει ότι ο διάλογος είναι τσιτάτα ή κουτοπονηριά ή διαστρέβλωση των όσων λέει ο άλλος.
    Είναι πια γεγονός ότι η ΕΟΣ εάν μείνει μόνη θα... διασπαστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Miguel
    για αυτό ακριβώς βάλαμε και το video στο σημείο που τα λέει (κάπου στο 19' ) "ότι ένα μικρό κομμάτι των αστών, ζήτημα είναι να είναι 1% με το ευρώ"

    @redteam
    το ποιός είναι κουτοπόνηρος και συκοφάντης νομίζω ότι το καταλαβαίνει ο καθένας!
    ΥΓ. Τώρα που, ούτε στην ΣΠΙΘΑ δεν σε γράφουν, ούτε ο Καζάκης σε παίζει, ξανάγινες "αριστερός" ...ψάλτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι αστείο πάντως να χρησιμοποιείς το 0.5% της δημοσκόπησης για την ανταρσύα ως πραγματικό, τη στιγμή που πριν ένα χρόνο πήρε 2% (και οι τότε δημοσκοπήσεις τής έδιναν... 0.2%). Η βασική σου κριτική προς την ανταρσύα είναι πως είναι γκρουπούσκουλο... εγώ λέω ότι το αντικαπιταλιστικό (και ουχί αντιμνημονιακό, κατά Τσίπρα) μέτωπο είναι μια ανάγκη της εποχής και αυτό θα φανεί. Στο μεταξύ μπορείς να μείνεις και να φυλάς τις Θερμοπύλες του ευρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. προς προηγούμενο ανώνυμο:

    Πιο μεγάλη "ανάγκη της εποχής" είναι ο κομμουνισμός. Εξάλλου αντικαπιταλιστές και ενάντια στην "πλουτοκρατία" είναι και οι φασίστες, γιατί και αυτοί στηρίζουν καθεστώτα κρατικού καπιταλισμού, ανάλογα με αυτά που υπήρξαν στον υπαρκτό σοσιαλισμό.

    Όποιος δεν πιπιλάει την αυτιστική καραμέλα: ότι το κύριο πρόβλημα της χώρας και των εργαζομένων είναι το ευρώ (νομισματική πολιτική) κατά την γνώμη σου είναι υπέρ του ευρώ. Εσύ φυλάς της Θερμοπύλες της μαλακίας και της πολιτικής ανικανότητας κάποιων μικρομάγαζων της αριστεράς που - επειδή δεν μπορούν να παράγουν απολύτως τίποτα στο χώρο της πολιτικής και των ιδεών - αντιγράφουν αυτά που έλεγε το ΚΚΕ εδώ και 30 χρόνια! Και το τραγικό είναι ότι ακόμα και το ΚΚΕ έχει αντιληφθεί ότι το ζήτημα δεν κρίνεται από τις ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις (που μια πλευρά τους είναι αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ και στην ΕΕ) αλλά από το πως διαμορφώνεται ο συσχετισμός ανάμεσα στο κεφάλαιο και τον κόσμο της εργασίας.

    Αν λοιπόν το κεφάλαιο σε πάει γαμώντας και δεν μπορείς να έχεις στοιχειωδώς κάποιες γραμμές άμυνας και να οργανώσεις αναχώματα, τότε δεν έχεις καταλάβει που βρίσκεσαι!

    Αν νομίζεις ότι η λύση είναι η πολιτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ότι το 2% ή το 3% είναι επιτυχία για τις σημερινές συνθήκες, δεν έχει νόημα να συζητάμε. Καλύτερα να κάτσεις μπροστά τον καθρέπτη του και να απολαμβάνεις τις μεγάλες επαναστατικές επιτυχίες του "αντικαπιταλιστικού" κινήματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ