ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Δικαστική βόμβα στην εφεδρεία


 (αναδημοσίευση από το news247.gr)
Απόφαση κόλαφος για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο. Παγώνει την υπαγωγή εργαζομένου σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Ανοίγει ο δρόμος για εκατοντάδες προσφυγές.

Στον "πάγο" η υπαγωγή σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα εργαζομένου του Δημοσίου με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Ειδικότερα, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, σύμφωνα με την "Ημερησία", εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία δικαιώνει υπάλληλο που υπηρετούσε σε Υπηρεσία Δημοσιονομικών Ελέγχων και ο οποίος ετέθη σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας. Ο υπάλληλος υποστηρίζει στην αίτηση ακύρωσης της απόφασης ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του να εξελιχθεί μισθολογικά κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του μέχρι τη νόμιμη συνταξιοδότησή του, το 2013.
Αναφέρει ακόμα ότι δεν διασφαλίστηκε η ίση μεταχείρισή του σε σχέση με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της υπηρεσίας, αφού δεν υπήρξε προηγούμενη συγκριτική αξιολόγηση των προσόντων τους με αντικειμενικά κριτήρια.

Υποστηρίζει, εξάλλου, ότι η αιφνίδια απόφαση ανέτρεψε τον οικογενειακό του προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να μη δύναται πλέον να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει νέο "πονοκέφαλο" στην κυβέρνηση, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν πολλοί εργαζόμενοι που θα προσφύγουν δικαστικά, ζητώντας να εξαιρεθούν της εφεδρείας και να επανέλθουν στις υπηρεσίες τους

Ενώ αυτή η απόφαση έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, επιχείρησε με χθεσινές δηλώσεις του να βγάλει εαυτόν από το κάδρο ενδεχόμενων απολύσεων, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε "ένα μέτωπο απολύσεων" και παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από συναδέλφους του στο ΠΑΣΟΚ.

4 σχόλια :

 1. Είναι που λένε "εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βάζετε ειδήσεις για κλάματα!!
  Μόνο οι θεσμολάτρες αγαπάνε κατι σαν και αυτό!
  Αυτοί που δεν έχουν ούτε στον ύπνο τους ονειρευτεί έναν άλλο κόσμο , παρά μόνο τον σωστό καπιταλισμό!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προς τον Ανώνυμο των 3:38

  Υπάρχουν και ειδήσεις για αυτούς που ονειρεύονται τον σωστό κομμουνισμό, όπως το συλλυπητήριο για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ που απέστειλε η ΚΕ του ΚΚΕ στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν το ξέραμε ότι ο αντίπαλος του καπιταλισμού είναι ο Κιμ Γιονγκ!!!!
  ΕΟΣ . Ξεκαθαρίστε. Αφού δεν υπάρχει κάτι καλύτερο απο τον καπιταλισμο για εσάς ( Εκεί φαίνεται ότι σταματά η ανθρώπινη ιστορία ) παρακαλώ να μας ανακοινώνετε ειδήδεις για να κάνουμε τον καπιταλισμό καλύτερο. Αυτό πραγματικά θα ήταν σοβαρή προσφορά.
  Τα άλλα τα αριστερά τι τα θέλετε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ