ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ενα σύντομο σχόλιο για το "Οργανωτικό" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Το κεντρικό συντονιστικό της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε την δημοσιότητα την πρόταση για την οργανωτική συγκρότηση του Μετώπου, το οποίο μαζί με τις Πολιτικές Θέσεις αποτελούν τα βασικά ντοκουμέντα για την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Το πλήρες κείμενο θα το βρείτε εδώ: Πρόταση του Συντονιστικού για το Οργανωτικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή αναδημοσιευμένο  εδώ.

Το κείμενο αυτό θεωρούμε ότι είναι μια θετική κατάκτηση στους χώρους της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Το κύριο προτέρημα του βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που αναγνωρίζει την “σχετική αυτοτέλεια” της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τις συνιστώσες της, πράγμα που στην ουσία  αφήνει ανοικτό το δρόμο της υπέρβασής τους προς την κατεύθυνση της συγκρότησης ενός νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.

Σε αντίθεση με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που έχει συγκροτηθεί στην λογική του ενιαίου καθοδηγητικού κέντρου με τον ΣΥΝασπισμό – λογική που έχει αναδείξει σε διπλοθεσίτη αρχηγό τον Α. Τσίπρα - και σε αντίθεση με την ίδια λογική που κυριαρχεί και στο ΚΚΕ για την συγκρότηση μετωπικών σχημάτων, όπως αυτή εκφράζεται ανάγλυφα στην συγκρότηση του ΠΑΜΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναγνωρίζει αυτή την σχετική αυτοτέλεια από τις συνιστώσες της. Το σημαντικό όμως είναι ότι δεν αρκείται σε διακηρυκτικές κορώνες αλλά έχει μεριμνήσει στο σχέδιο του οργανωτικού να κατοχυρώνεται και με πρακτικούς τρόπους. Η πιο σημαντική κατοχύρωση είναι κατά τη γνώμη μας η υιοθέτηση της αρχής “ένα μέλος – μία ψήφος

Δυστυχώς όμως χρειάστηκε να περάσουν κάποια χρόνια από την συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να αναδειχθεί το κίνημα της “Άμεσης Δημοκρατίας”και μετά απ' όλα αυτά να διαμορφωθεί αυτό το κείμενο από το “συντονιστικό” της όργανο. Όμως στην πολιτική ο χρόνος είναι ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες. Αν αυτό το κείμενο που αφορά το οργανωτικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν ενσωματωμένο στο “ιδρυτικό” της, τότε τα πράγματα πιστεύουμε ότι θα ήταν διαφορετικά στο χώρο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Το πολιτικό και οργανωτικό είναι οι δύο όψεις του νομίσματος που θέτει σε κυκλοφορία  στην κοινωνία η Αριστερά. Αν η μια πλευρά του είναι κάλπικη, είναι κάλπικο και το νόμισμα, όσο “σκληρό” και αν είναι....

23 σχόλια :

  1. RED. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΛΕΝΙΝΙΣΜΟ! ΤΥΧΑΙΟ? ΜΠΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτέ δεν είναι αργά για να δώσεις βιογραφικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στην Ανταρσία για την πρόταση για το οργανωτικό της. Μακάρι και η άλλες συνιστώσες της Αριστερας να ακολουθήσουν το παραδειγμά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλώ να μην αφαιρεθεί το σχόλιο του υποκριτή και στενοκέφαλου RED,που έτρεξε πρώτος-πρώτος να.. εγκαλέσει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για έλλειψη αναφοράς στον μαρξισμό-λενινισμό.Μνημείο γελοιότητας!

    Γύρνα αγόρι μου στο Κώμα σου να συζητήσετε πως θα κλείσετε καμμιά κατάληψη,πως θα ξεπουλήσετε κανέναν αγώνα εξαργυρώνοντάς τον σε ψηφαλάκια,ή πότε θα (ξανα)δώσετε διαπιστευτήρια νομιμότητας στο αστικό σύστημα αλά Δεκέμβρης του '08,και άσε μας ήσυχους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. o Red προβοκάρει. Μετωπικό σχήμα που να αναφέρει το "μαρξισμό-λενινισμό" δεν ήθελε ούτε ακόμα και ο Στάλιν (που γενικά ευνοούσε λάιτ Μέτωπα, αλλά με καθαρούς στόχους).

    Από την άλλη, αν μιλούσε για "μαρξισμό-λενινισμό", τότε η Ανταρσύα θα ήταν κόμμα, όχι μέτωπο.
    Εκτός κι αν...
    εκτός κι αν ο λενινισμός συμβαδίζει με τις φράξιες-συνιστώσες, οπότε καλύτερα να μιλάμε για τροτσκισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. RED.ΟΠΑ-ΟΠΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΕΝΑΣ -ΕΝΑΣ .ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΠΡΟΒΟΚΑΡΩ ΑΛΛΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΥΓΑ...ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΥΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ .ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΧΑΤΕ ΔΕΙ ΤΑ ΓΕΓΩΝΟΤΑ ΤΟΥ 08 ΠΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΗ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ !! ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ... ΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΛΕΝΙΝΙΣΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΑ ΟΧΙ ΜΕΤΩΠΟ ..ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΥ ΜΕΤΩΠΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΕ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩΝΤΕ ΣΤΟΝ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ! ΤΕΛΕΙΑ ! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ(ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝ ΤΗΝ ΞΕΡΩ) ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΞ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ?ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. RED. KAI ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ...ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ οι ΨΗΦΟΙ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ?ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ ΜΕ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΚΕ !ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ,ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ!ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αποκλείεται να είσαι πάνω από 2 ετών (στο κίνημα).Αν το ΕΑΜ, που το έφτιαξε κυρίως το σταλινικό ΚΚΕ, μιλούσε εκεί μέσα για μαρξισμό ή λενινισμό, τώρα θα μιλούσαμε στα γερμανικά, αφού θα ήταν "μέτωπο" των 1000 μελών του (τόσα είχε το ΚΚΕ το 1941). Να σου θυμίσω ότι το ιδρυτικό του ΕΑΜ γράφτηκε στην καθαρεύουσα.

    Δεν αφήνεις καμία ιδεολογία όταν φτιάχνεις μέτωπα, τον καιρό του καπιταλισμού, και της ύφεσης του επαναστατικού κινήματος. Απλώς, δεν πας ούτε ως ιστρούχτορας, με υψωμένο το δείχτη, αλλά πας να ενώσεις: την εργατική τάξη και όλους όσους μπορούν να συσπειρωθούν στο εκάστοτε Μέτωπο, και για τους οποίους ο Λενινισμός δεν είναι προσφιλής.
    Αυτή είναι η ιδεολογία σου και ποτέ δεν την αφήνεις.
    Τα άλλα που μας λες τον καιρό του ΕΑΜ τα αποκαλούσαν "τροτσκισμό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. RED. ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ (ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ )! ΑΦΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΟ ΕΑΜ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΑΜ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΤΕ ΕΜΠΑΙΝΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΔΙΩΞΙΜΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΩΓΟΥΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ . ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΠΥΣ ΠΧ ΤΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ (ΣΥΝ ).ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ !Ο ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΜ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΨΑΡΕΥΕΙ ΣΕ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ !ΞΕΡΩ ΠΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΡΑΙΟ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΘΡΕΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΖΥΛΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΑΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΚΚΕ !ΤΟ ΛΕΩ ΞΑΝΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολυ σωστος RED η εργατικη ταξη πρεπει να οργανωθει σωστα τωρα στους καιρους της μεγαλυτερης καπιταλιστικης κρισης πρεπει να τεθει(οπως τιθεται απο το ΚΚΕ)το ζητημα της εργατικης εξουσιας με σαφηνεια και προγραμα.Δεν ειναι καιρος για αριστεριστικους πειραματισμους τυπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μπορει να καταρευσουν σε μια νυχτα η συνταγες που επιθυμουν την διασωση του καπιταλισμου τυπου ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι RED και RED FAITH αλληλευλογούν τα κόκκινα γένια τους,και μας προοιδοποιούν να κρατηθούμε μακριά από αριστερίστικους πειραματισμούς τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Νά'σται καλά ρε μάγκες!Σκορπάτε άφθονη χαρά τέτοια ώρα βραδιάτικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. RED. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΡΥΒΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΦΩ ΣΑΝ ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. RED.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!ΓΙΑ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΦΥΣΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. RED,
    δεν χρειάζεται καμία ανάλυση για την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Είναι το σύστημα αυτοδιαχείρισης και λήψης αποφάσεων που εφαρμόζει το ΚΚΕ στις κομματικές του επιχειρήσεις όπως στον 902 και στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ. Με αυτό το σύστημα λαμβάνονται όλες οι σοβαρές αποφάσεις, όπως ποιοί θα διοικούν τις επιχειρήσεις και ποιοι θα απολυθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το κείμενο όπως επιγράφεται, αναφέρεται στο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ. Για τις πολιτικές θέσεις που θα συζητηθούν στη Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτές βρίσκονται σε ΑΛΛΟ κείμενο που δημοσιεύεται στο site της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. RED. ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΛΛΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΝ 902 ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ . ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ 12,07. ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ?ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΕΙΔΟΥΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΚΗ? ΜΑΟΙΚΗ, ΕΥΡΟΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ, ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ? ΜΗΠΩΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΡΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ ? ΣΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ατομα όπως ο Ρεντ δείχνουν το επίπεδο των στελεχών και ορισμένων οπαδών του ΚΚΕ. Είστε για λύπηση, άντε να απολύσετε μερικούς ακόμα από τον 902

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. RED.ΟΤΑΝ ΔΙΑΤ ΥΠΩΝΟ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΝΟΗΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ (ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ)ΑΤΟΜΑ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΝΟ ΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ ? ΕΓΩ ΟΙ ΕΣΕΙΣ? ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΕΙΤΑΝ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ .ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΖΕΣΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΦΟΡΕΑ . ΤΕΛΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. προς RED
    η κριτική σου είναι περίεργη και μάλλον είσαι αδιάβαστος ρε σύντροφε. εάν δε βαριέσαι πάρε διάβασε τις θέσεις και θα δεις ότι υπάρχει αναφορά και στο μαρξισμό. για την ικαρία δεν θα το σχολιάσω γιατί είναι ράδιο αρβύλα και λάσπη(άλλωστε το κκε από τέτοια "κόλπα" είναι συνηθισμένο δες αν θες την λάρισα και τα πολιτικά πράγματα στον δήμο και θα καταλάβεις τι εννοώ). τώρα για την εργατική εξουσία που μας τσαμπουνάς σε ρωτάω τι ακριβώς είναι η λαική οικονομία και λαική εξουσία. εάν συντροφάκο δεν απαντήσουμε σοβαρά στο τι πήγε στραβά στην σοβιετία και που χάθηκε η δικτατορία του προλεταριάτου δεν μπορούμε απλώς να πετάμε ένα τσιτάτο και να νομίζουμε ότι είπαμε κάτι φοβερό. και κάτι για το τέλος ..σπάσατε τις καταλήψεις με την στάση σας στα πανεπιστήμια , είσασταν εκτός στην μεγάλη απεργία των δασκάλων πριν μερικά χρόνια , αναγκαστήκατε να αλλάξετε γραμμή στο νόμο πλαίσιο της γιαννάκου γιατί σας έβριζαν τα μέλη σας , κάνατε απίστευτο λάθος το 2008............ τι να γράψω ακόμα ρε σύντροφε . και συ μου τσαμπουνάς τον μαρξισμό-λενινισμό ποιός εσύ που το 1989 τον πούλησες με τον Τζανετάκη και την οικουμενική και τα περί κάθαρσης. ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΣΙΝΗ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΠΓ ΚΑΙ Η ΚΕ .

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΡΙΣΑ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. RED. ΕΓΩ ΕΘΕΣΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ .ΕΘΕΣΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΩΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΜΙΑ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ,ΛΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΟΙ ΦΤΩΧΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΟΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ .ΜΕ ΑΡΧΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΝ ΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ . ΣΥΝΧΡΟΝΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΔΡΑ! ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΕΙΟ ΣΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ !ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ (ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ 2008 )ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ 98 . ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΠΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣΑ ΣΤΟ ΚΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙΜ ΟΙΜ ΣΥΝ ΑΥΤΟ .ΟΣΤΟΣΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΑΡΑΖΑΝ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΟΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΧΩΡΑΦΙΑ (ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΦΑΡΑΚΟΣ ΚΛΠ ). ΤΟ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ !ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΑ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ! ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ,ΑΚΟΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΦΙΣΕΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΠΑΣΠΙΤΕΣ ? ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΣΠΗ? ΩΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΠΗΓΕ ΣΤΑΒΑ ΚΑΙ ΤΙ ΛΑΘΟΙ ΕΓΕΙΝΑΝ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΜΕ ΕΝΑ Χ ΣΤΑ ΩΣΑ ΕΓΕΙΝΑΝ ΓΙΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ !ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΥΡΙΞΕΙ ΤΟΥ ΜΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. RED. ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΟ2009 ΔΕΝ ΒΡΕΙΚΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΜΑΡΞΙΣΜΟ -ΛΕΝΙΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟΚΚΕ ΑΠΟΡΗΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΑΥΤΟ /? ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣΤΕΙΕΣ ΑΦΟΥ ΠΑΤΑΤΕ ΣΕ ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΒΛΕΙΟΓΡΑΦΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΩΝΟΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 08 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συγνώμη ρε RED, είσαι καθηγητής και μας έχεις τυφλώσει στην ανορθογραφία;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ