ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Πρωτομαγιά 2010: ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στους δρόμους που χάραξε ο Μπιρσίμ!


Θυμόσαστε τον Τάσο Μπιρσίμ. τον σκηνοθέτη του ΠΑΣΟΚ από 1981 ως το 2004; Τις τεχνικές που δίδαξε  και τις εφάρμοσε στις μεθόδους προβολής των συγκεντρώσεων του ΠΑΣΟΚ, τις χρησιμοποιούν σήμερα τόσο τη ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ όσο και το ΠΑΜΕ για τις δικές τους συγκεντρώσεις. Η χρήση της κινητής κάμερας με ευρυγώνιο φακό από γερανό δημιουργεί παραμορφωτικές/εξωπραγματικές εικόνες. Τόσο ως προς το μέγεθος των συγκεντρώσεων, όσο και ως προς την προβολή εικόνων από συγκεκριμένες γωνίες, εικόνων τις οποίες κανένα μάτι παρευρισκομένου δεν θα μπορούσε να είχε δει! Γι αυτό λοιπόν αναθέτουν την τηλεοπτική κάλυψη των εκδηλώσεων όχι σε ντοκιμαντερίστες που στοχεύσουν σε μια αντικειμενική  και ουδέτερη απεικόνιση του πραγματικού αλλά σε σκηνοθέτες που σκηνοθετούν τηλεοπτικές παραστάσεις...

Παρακάτω παραθέτουμε ένα video μας από τις περσινές πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις στην Αθήνα, στο οποίο σε κάποια σημεία του παρουσιάζουμε εικόνες που δείχνουν αυτές τις ειδικές κάμερες που χρησιμοποιήθηκαν στην άδεια πλατεία της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.

Κάποιοι σύντροφοι από το ΚΚΕ ενοχλήθηκαν από αυτό το video, το οποίο έδειχνε ότι η συγκέντρωση του ΚΚΕ κάλυπτε το πάνω μέρος της πλατείας συντάγματος. Ο κύριος όγκος της περιοριζόταν στο οδόστρωμα μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη, και ήταν μικρός σε αντίθεση με το μέγεθος της άλλης διαδήλωσης, η οποία καταγράφεται αναλυτικά σε αυτό το video μας. Γιαυτό έφτιαξαν το δικό τους video για να αποκαταστήσουν τα πράγματα.

Σε αυτό το video μπορείτε να απολαύσετε εκτός από την προσήλωση στο γνωστό μαρξιστικό – λενινιστικό λεξιλόγιο και την ιδιαίτερη πίστη στην ορθοδοξία του Τάσου Μπιρσίμ. Η προσήλωση αυτή δεν περιορίζεται μόνον στα αφ' υψηλού χαριτωμένα κουνήματα της κάμερας, αλλά και στις λικνιστικές εφορμήσεις της προς τα πλήθη, μέσω των οποίων ο θεατής μετατρέπεται σε εφαψία του αγωνιστικού πάθους των λαϊκών μαζών, οι οποίες σείουν τις σημαίες του ΠΑΜΕ. Σημασία δεν έχει τι λέει ο ομιλητής ούτε τι κραυγάζει το πλήθος. Σημασία έχει αυτό καθεαυτό το γεγονός που προσδιορίζεται από το σήκωμα της γροθιάς και το κούνημα της σημαίας. Γιαυτό η εικόνα επενδύεται ηχητικά ώστε ο ήχος να συνάδει με τις στρατηγικές επιλογές του κόμματος και όχι τα στιγμιαία σκαμπανεβάσματα του πλήθους, σκαμπανεβάσματα που μερικές φορές είναι εκτός γραμμής...

5 σχόλια :

  1. den pirazei re paidia,kathiste eseis me ti GESEE/ADEDY, ginetai gia alli mia fora deksameni psifon toy PASOK kai afiste to sextaristiko KKE
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @προηγούμενο ανώνυμο

    Μα το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν έχει φύγει από την ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ! Κατεβαίνει στα συνδικάτα που ανήκουν στην ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει στα συνέδριά τους και εκλέγει αντιπροσώπους στα όργανα των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων ομοσπονδιών.

    Επίσης την θέση για αναλογικά προεδρεία , αυτό την λάνσαρε, ώστε να συμμετέχει στα προεδρεία και να έχει τα συνδικαλιστικά οφέλη για την γραφειοκρατία του, αλλά μην δεσμεύει τους άλλους με πολιτικές συμφωνίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tα αναλογικά προεδρεία για όσους έχουν συνδικαλιστική μνήμη, είναι αίτημα των επαναστατικών συνδικάτων από την πρώτη μέρα της λειτουργίας τους.

    Τα συμβιβασμένα συνδικαλιστικά σωματεία αντίθετα, ποτέ δεν ενέκριναν να υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση καθώς πάντα ήθελαν να λειτουργούν μέσα στην απόλυτη αυθαιρεσία και την ανενόχλητη διαφθορά τους, από το κράτος. Έτσι συνέβαινε κι έτσι διέγραφαν εν μία νυκτί δεκάδες Ομοσπονδίες από τη ΓΣΕΕ που δεν ήταν με την εκάστοτε κυβέρνηση, καθώς δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο και λειτουργούσαν σαν κράτος εν κράτει.

    Το ότι κάποιοι ενοχλούνται γιατί τα σωματεία εκπροσωπούνται αναλογικά κι όχι με ενισχυμένη αναλογική όπως στη Βουλή και να τα διαγράφει ανάλογα με τις εντολές που δέχεται από την κυβέρνηση η εκάστοτε ηγεσία του σ-κ και της ΓΣΕΕ δείχνει ξεκάθαρα τον συμβιβασμένο προσανατολισμό που έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προς προηγούμενο Ανώνυμο

    μάλλον φίλε μου ζεις σε άλλο πλανήτη ή σε καμία γυάλα που βρίσκεται στον Περισσό, αλλιώς δεν δικαιολογείται ότι λες τόσο άσχετα πράγματα σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν στο εργατικό κίνημα.

    Για τα αναλογικά προεδρεία, ρώτα κανένα καθοδηγητή σου καλύτερα να σε ενημερώσει και μετά έλα να συζητήσουμε.

    Επίσης μπερδεύεις την "απλή αναλογική" με τα "αναλογικά προεδρεία". Ρώτα και γι αυτά την καθοδήγηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αναλογική κι άμεσα ανακλητή εκπροσώπηση των προεδρείων των σωματείων, είναι πάγιο αίτημα των εργατικών σωματείων και της εργατικής τάξης.

    Το ότι η κυρίαρχη αστική αντίληψη θεωρεί πως η αναλογική εκπροσώπηση δεν μπορεί να γίνει σύμφωνα με την εκλογική δύναμη των παρατάξεων, είναι φυσικό επόμενο, καθώς η κυριαρχία της αστικής θεώρησης εκφράζεται από αυτούς σαν την μόνη υπάρχουσα αλήθεια που δεν επιδέχεται άλλες απόψεις. Το μείγμα θεοκρατίας και δικτατορίας είναι φανερό.

    Αν για την αστική αντίληψη δεν μπορεί η αναλογική εκπροσώπηση των σωματείων να υπάρχει πέρα από την εκλογή των αντιπροσώπων, αυτό σημαίνει πολύ απλά πως πρόκειται για ενισχυμένη αναλογική καθώς μία παράταξη που βγαίνει πρώτη στις εκλογές, ακόμα και με 20-25% τότε η μη αναλογική εκπροσώπηση σημαίνει πως θα έχει το 100% του προεδρείου (αν δεν υπάρξουν συμμαχίες παρατάξεων που μειοψήφησαν).

    Φυσικά η αντίδραση στην αναλογική εκπροσώπηση και η επεξήγηση πως η απλή αναλογική στα σωματεία, δεν μπορεί να στερεί στην πρώτη σε ψήφους παράταξη ούτε 1% από το 100% του προεδρείου , δεν είναι απλώς ενδεικτικό της συνδικαλιστικής σήψης. Είναι μία από τις κύριες αιτίες της απόλυτης απαξίωσης που επικρατεί στο σ/κ, μια από τις κύριες αιτίες που η συνδιαλλαγή και η διαφθορά στο σ/κ έγιναν καθεστώς από τους “μονάρχες” των σωματείων.

    Το παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό για το πως η αστική μονοκρατορία και η δικτατορία της αστικής τάξης, όταν μιλάνε για δημοκρατική εκπροσώπηση, εννοούνε να εκπροσωπούνται μόνο οι θέσεις της κυρίαρχης παράταξης και καμία άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ