ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Τρισδιάστατο ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ…

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα "Σκέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ"

Χωρίς αμφιβολία η υποψηφιότητα Μητρόπουλου τρομοκράτησε το ΔΝΤ, το μεγάλο κεφάλαιο, την άρχουσα τάξη και τους ντόπιους λακέδες του ιμπεριαλισμού. Σκοτεινοί κύκλοι του Μαξίμου απεργάστηκαν αυθωρεί και παραχρήμα νέα υποψηφιότητα προερχόμενη από το σοσιαλιστικό χώρο, τον Γ. Δημαρά. Ο πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ, αντάρτης εξ επαγγέλματος και από συνήθεια, δήλωσε επικεφαλής ψηφοδελτίου για την περιφέρεια Αττικής. Είχε προηγηθεί η πεμπτοφαλαγγίτικη κίνηση Αλαβάνου που με την υποψηφιότητά του κατάφερε πισώπλατη μαχαιριά στο κίνημα ανατροπής του μνημονίου.

Ο μόνος συνεπής αντιτροϊκανός υποψήφιος, γνωστός μέχρι πρότινος και ως κωλοτούμπας, αποφάσισε ότι άπαξ κι έδωσε τα χέρια με τον Βούτση, δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να τα γυρίζει. Επέμεινε σθεναρά στην υποψηφιότητά του, ακόμη κι αν λίγες μέρες πριν δήλωνε απλός στρατιώτης των δύο ανθυποψηφίων του. Τα 50 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που είχε στο τσεπάκι του θα τα εμφανίσει μετά τις εκλογές, καταφέρνοντας το οριστικό πλήγμα στο μνημόνιο.

Η νεολαία ΣΥΝ αλλά και το Αριστερό Ρεύμα δεν άντεξαν την πίεση της τρόικας και υπέγραψαν δήλωση αποκήρυξης Μητρόπουλου. Οι δηλωσίες άμα τη επιστροφή τους μετά την 7η του Νοέμβρη θα εξεταστούν από επιτροπή με πρόεδρο τον βράχο της εσωκομματικής δημοκρατίας Δ. Παπαδημούλη, όπου και θα κριθεί η σχέση τους με το κόμμα.

1 σχόλιο :


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ