ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Κάτι καινούργιο κινείται στην Αριστερά...


Σας παρουσιάζουμε, σε συνέχεια του δημοσιεύματος  Παρουσίαση της πρωτοβουλίας για τον διάλογο και την κοινή δράση της Αριστεράς", αναλυτικά τις θέσεις των οργανωτών της εκδήλωσης που έγινε την Τρίτη (6/7/2010) στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, αλλά και τις απόψεις και ακούστηκαν στην συζήτηση που ακολούθησε:

Όλες τις τοποθετήσεις των εισηγητών μπορείτε να τις βρείτε μαγνητοσκοπημένες εδώ:

Οι απόψεις και οι θέσεις τόσο των οργανωτών της εκδήλωσης, όσο και του κοινού που συμμετείχε στον διάλογο που αναπτύχθηκε, ξεδιπλώθηκαν και διευκρινίστηκαν σε μεγάλο βαθμό κατά την διάρκεια των ερωτοαπαντήσεων και των τοποθετήσεων που έγιναν από τα κάτω. Γι αυτό θα παρουσιάσουμε παρακάτω αναλυτικά αυτό το κομμάτι της εκδήλωσης.

Από τις πρώτες ερωτήσεις έγινε σαφές ότι ο κόσμος που συμμετείχε στην εκδήλωση ήθελε να αντιληφθεί τον χαρακτήρα και τους πολιτικούς στόχους αυτής της πρωτοβουλίας, που προφανώς
αυτό δεν μπορούσε να γίνει μέσα από το σύντομο κείμενο των υπογραφών που μοιράστηκε πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Είναι χαρακτηριστικές αυτού του κλίματος οι ερωτήσεις δημοσιογράφου από “105.5 στο ΚΟΚΚΙΝΟ” και οι απαντήσεις που δόθηκαν:

Διάλογος όμως έγινε και ανάμεσα στο κοινό κοινό που συμμετείχε στην εκδήλωση. Παρακολουθείστε τον πρώτο ομιλητή που μιλάει για τις πολιτικές αδυναμίες των οργανώσεων και των κομμάτων της Αριστεράς και την ανάγκη συγκρότησης ενός νέου ΕΑΜ καθώς την απάντηση ενός άλλου ομιλητή που χωρίς να αμφισβητεί αυτές τις αδυναμίες προβάλει την ανάγκη να σπάσουν από τα κάτω τα στεγανά που χωρίζουν τους Αριστερούς...

Η παρέμβαση του Δήμου Τσακνιά εξέφραζε την αγωνία του να μην είναι μια προσπάθεια που εν γένει θα ασχολείται με την πολιτική και θα συζητά αλλά θα πρέπει να πάρει συγκεκριμένες κατευθύνσεις που να παράγουν πολιτικά αποτελέσματα. Και προς αυτή την κατεύθυνση προέβαλε την ανάγκη δημιουργίας μετώπου που θα παρεμβαίνει στην πολιτική συγκυρία:

Ο Ρ. Ρούντι, ο οποίος άλλωστε έχει συγκεντρώσει αρκετή εμπειρία και από άλλες ενωτικές προσπάθειες στον χώρο της Αριστεράς, ανέδειξε τα κρίσιμα σημεία που θα κρίνουν αυτή η πρωτοβουλία και συνέστησε ...συγκρατημένη αισιοδοξία:


Μια ..."μετρημένη" τοποθέτηση ενός του συντρόφου με ιδιαίτερη προσήλωση προς το ..."συγκεκριμένο"


Και μια ..."σταλινικιά" υπέρμαχος του ΣΥΡΙΖΑ!

Αγωνία μήπως επιχειρείται να οικοδομηθεί νέος πολιτικός φορέας...

Αλλά και αδυναμία συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο με τον ΣΥΝασπισμό, γιατί είναι διαπλεκόμενος...

7 σχόλια :

  1. Ρε παιδιά αφού υπάρχει το Μέτωπο, γιατί να φτιάχουμε κι άλλα; Γιατί λένε για πολυδιάσπαση και δεν πάνε αυτοί στο μέτωπο του Αλαβάνου; Mήπως τελικά είναι και αυτοί με την πολυδιάσπαση; Δεν το καταλαβαίνω. Εγώ τώρα που έλεγα σε φίλους για το πρώτο μέτωπο, πως να δικαιολογίσω και το δεύτερο; Αμάν πιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η "αριστερά" θα μας τρελάνει.
    Άντε πάλι καινούργιοι ηγέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχεις απολυτο δικιο αλλα που να το βρεις,βλεπεις απο τοτε που θυμαμαι τουλαχιστον εγω, το προβλημα της ηγεσιας της αριστερας αλλα και εκεινων που θα ηθελαν να γινουν ηγεσια (καλη ωρα...)ειναι να διαιρουν και στο τελος να αφαιρουν κοσμο και οχι να προσθετουν η να πολλαπλασιαζουν,δυστυχως μια ακομη πετυχημενη προσπαθεια να παει οσο πιο γρηγορα μπορει ο κοσμος σπιτι του,η επονομαζομενη ηγεσια η αυτη που θα ηθελε να ειναι ηγεσια(πνευματικη ..τρομαρα της)μαλλον ζουν σε αλλη χωρα η θελουν απλα τα μαγαζακια τους, να τα χαιρεστε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ανώνυμο 6.31 & @ανώνυμο 9:17

    Αυτά που γράφεται είναι απλώς δικαιολογίες για όσους έχουν βολευτεί στα δήθεν αριστερά μαγαζάκια τους και θεωρούν ότι έχουν λύσει όλα τα πολιτικά προβλήματα.

    Η πρωτοβουλία αυτή έχει ένα καλό ως προς αυτή την κατατάσταση: Τρόμαξε τις ηγεσίες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, του ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι μόνο. Ακόμα και στον Περισσό νιώθουν τραντάγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι συγκρυο τους εχει πιασει μεσα στο κατακαλοκαιρο δεν λεγεται ουτε μολογιεται... μαλλον κανεις πλακα ετσι? @ανωνυμε 10:14 αλλοιως δεν εχει νοημα η κουβεντα, τωρα μαλιστα που δια μεσου της πρωτοβουλιας θα αποκτησουμε και αλλους ηγετες που θα παριστανται μαζι με τους προηγουμενους στις ατερμονες συνδριασεις τους ,ποιος μας πιανει...ε ρε χοντρο ραμπαδοξυλο που χρειαζονται ολοι ,αλλα ποιος να το δωσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά ρε όλοι που έχετε τις φοβερές πληροφορίες για τις "ηγεσίες ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ" είστε σοβαροί; Τι είναι η ηγεσία του ΝΑΡ, Κουβέληδες να φοβούνται μην χάσουν τις καρέκλες τους και την κρατική επιχορήγηση (που δεν παίρνουμε κιόλας); Ακόμα κι αν διαφωνούν με την πρωτοβουλία σίγουρα δεν το κάνουν από θέσεις "γραφειοκρατικής αρτηριοσκλήρωσης" αλλά για πολιτικούς λόγους. Σύντροφοι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχετε μάθει να συζητάτε πολιτικά με λάθος και θα λεγα κουτσομπολίστικο/παραγοντολάγνο τρόπο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ..
    Συντροφοι
    μεχρι τωρα ειχαμε την προσπαθεια για πλατυ μετωπο , απο τους προερχομενους απο το ΣΥΡΙΖΑ , οι οποιοι προς το παρον εχουν μεινει στο επιπεδο της διοργανωσης συζητησεων , τωρα εμφανιζεται και η "πρωτοβουλια" ,αρχικα να ξεκαθαρισω πως θεωρω , οτι κινειται στην κατευθυνση της "πολιτικης ενοτητας" της αριστερας ειναι στη θετικη κατευθυνση χωρις αμφιβολια, αλλα η κοινωνια δεν χρειαζεται ομιλους πολιτικου και ιδεολογικου προβληματισμου , χρειαζεται πολιτικο προταγμα ,και ορατο πολιτικο στοχο , το προταγμα και τον στοχο που οι υπαρχοντες σχηματισμοι της αριστερας αδυνατουν να δωσουν , για διαφορετικους λογους ο καθενας . Η κοινωνια χρειαζεται μια αριστερα που θα μπορεσει να αντισταθει στην αποκλιμακωση των αγωνων απο τους εργατοπατερες , που θα πολιτικοποιησει και θα κλιμακωσει τους αγωνες , που δεν θα σερνετε καθε φορα πισω απο τις "για να βγαλουμε ην υποχρεωση" απεργιες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που αποδεδειγμενα πλεον αποκλιμακωνουν και αποσυσπειρωνουν .
    Βρεθηκα στην εκδηλωση της Δευτερας αλλα ειπα πως δεν θα παω στην επομενη , γιατι αυτο που περιμενα ηταν ενα καλεσμα για κοινη δραση στα κυρια ζητηματα αυτων των ημερων , κωδικοποιημενα περιμενα
    1.να δηλωσουμε πως ειμαστε ολοι ναυτεργατες !
    στα λιμανια διακυβευεται το δικαιωμα στην απεργια
    2.να δηλωσουμε πως ολοι μαζι συμμετεχουμε στην πεση που ασκουν ομαδες πολιτων στους βουλευτες του ΠΑΣΟΚ , οποιαδηποτε ρωγμη στο μπλοκ εξουσιας ειναι υπερ του κινηματος .
    3.παρσιμο πρωτοβουλιας για περικυκλωση της βουλης και παραμονη εκει για ολη την διαρκεια της ψηφισης του νομοσχεδιου που διαλυει την ασφαλιση .
    Αντι για πρωτοβουλιες ειδα ενα καινουργιο φορουμ προβληματισμου και καταθεσης των εσωψυχων ενταγμενων και ανενταχτων αριστερων , λυπαμαι αλλα τους συντροφους Μπιτσακη και Παπακωσταντινου τους διαβαζω ετσι κι αλλοιως και με τον συντροφο Κορτζιδη εχω βρεθει σε ολυς τους αγωνες που εδωσε ο δημος Ελληνικου , για ποιον λογο να τρεχω σε συνεδριασεις καλοκαιριατικα ? (α και μην ξεχασω τα εσωψυχα γενικα αοριστα περι ενοτητας δεν με αφορουν, και απ οσο εχω καταλαβει δεν αφορουν και την κοινωνια)
    Συντροφοι ο πρωτος γυρος εκλεισε με την ψηφιση του ασφαλιστικου ο δευτερος γυρος ερχεται με τις αυτοδιοικητικες εκλογες , ο τριτος γυρος θα ειναι ο βαρυς χειμωνας που μας περιμενει , (βεβαια παντα η τροικα και η κυβερνηση των ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ μπορει να μας εκπληξουν)παραμενω με την ελπιδα οτι ως τοτε θα εχουμε γινει σοφοτεροι απο τον πολυ προβληματισμο ολων .

    Αρης Παρασκευοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ