ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Προσπαθούν να ταυτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΛΑΟΣ…

Ο Α. Τσίπρας επαναλαμβάνει στην βουλή τις "παλαβομάρες" του Αλαβάνου. Από το δελτίο ειδήσεων των 17:00 (Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου) στο 105.5 στο ΚΟΚΚΙΝΟ:

Έντονη αντιπαράθεση Λοβέρδου – Τσίπρα στη βουλή για την ανεργία. Ο υπουργός εργασίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σέρνεται πίσω από το ΚΚΕ, ενώ παραδέχτηκε εκ νέου ότι το πραγματικό ποσοστό ανεργίας μπορεί να φτάνει το 18%. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση "υπηρεσιακή" και την κατηγόρησε  ότι "παίρνει εντολές από τις Βρυξέλλες και μετά έρχεται στην Ελλάδα και κινδυνολογεί".Πριν μερικές μέρες ο σ. Α. Αλαβάνος είχε υποστεί βαριές κατηγορίες για τον αντιευρωπαϊσμό του, όταν στην 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει:

Δεν ταυτίζουμε το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Δεν αγνοούμε τις διαφοροποιήσεις του σε οικολογικά ή θεσμικά θέματα. Δεν κρίνουμε προθέσεις. Βλέπουμε όμως πολύ καλά ότι κινείται μέσα στα ασφυκτικά όρια που έχει θέσει το εγχώριο και ευρωπαϊκό κατεστημένο. Η πραγματική κυβέρνηση δεν είναι στην Αθήνα. Είναι στις Βρυξέλλες. Τον Έλληνα Πρωθυπουργό παριστάνουν ο Ισπανός Αλμούνια, ο γάλλος Τρισέ, ο πορτογάλος Μπαρόζο. Καμιά αλλαγή δεν μπορεί να προωθηθεί στη χώρα μας με τον ευρωπαϊσμό που οδηγεί στην υποταγή στις Βρυξέλλες. Εδώ βρίσκεται ο γόρδιος δεσμός στην πολιτική της χώρας. Σύγκρουση με όλα τα κοινωνικά μέσα, με τη λογική των spread, της κερδοσκοπίας στα ομόλογα, της επιτήρησης. Αν επιμένει η κυβέρνηση, την περιμένει ένας εργατικός «Δεκέμβρης».

Η ταύτιση των θέσεων του Α. Τσίπρα με τις θέσεις του Α. Αλαβάνου προξένησε αμηχανία σε αυτούς που επιδιώκουν την χειραγώγηση του ΣΥΡΙΖΑ παίζοντας με τους δικούς στους όρους στις ενδοσυριζιακές αντιθέσεις. Αποκαλυπτικό ήταν το χθεσινό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Προσπαθεί να υποβάλει στον ακροατή την ταύτιση του ΛΑΟΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ προβάλλοντας το θέμα με την ανάμιξη των δηλώσεων και την ταυτόχρονη παρουσίασή τους…


Η συζήτηση για την Αριστερά και την Ε.Ε. δεν είναι καινούργια. Αναζωπυρώθηκε πρόσφατα από την παρέμβαση του σ. Α. Αλαβάνου στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Στα πλαίσια αυτής της συζήτησης έχει ενδιαφέρον ένα κείμενο που γράφτηκε ένα χρόνο πριν και έχει σχέση με την σημερινή συγκυρία: ENA KEIMENO ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΔΥΝΑΜΟ» ΚΡΙΚΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ…(των Κώστα Παπουλή-Γέρου και Βαγγελιώς Σωτηροπούλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ