ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

«εκτός» εποχής!


Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τις ίδιες ακριβώς φράσεις του Αλέκου Αλαβάνου για να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση "υπηρεσιακή" και να την κατηγορήσει ότι "παίρνει εντολές από τις Βρυξέλλες και μετά έρχεται στην Ελλάδα και κινδυνολογεί" πανικόβαλε τους «προστάτες» του Αλέξη αλλά και τους άσπονδους φίλους του Αλέκου. Εξάλλου ο Αλέξης τα είχε γυρίσει πριν λίγο καιρό και στο θέμα της «κάρτας» μέλους του ΣΥΡΙΖΑ…



Όμως, πανικός έγινε τρόμος μετά την ανακοίνωση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ Οργάνου της «Ανανεωτικής Πτέρυγας», που συνεδρίασε την Κυριακή (13/12/09) και κατέληξε στη παρακάτω απόφαση:

Για τις σχέσεις ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ
Δεν θα δεχθούμε μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, δεν θα πάρουμε κάρτες μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα δεχθούμε να εγγραφούμε σε ενιαίο μητρώο μελών στις τοπικές οργανώσεις.

Θα εργαστούμε είτε για τον ανακαθορισμό της μορφής του ΣΥΡΙΖΑ ως συμμαχικού σχήματος (κάτι που σημαίνει νέα πολιτική συμφωνία και συνέχιση του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ με όσους συμφωνήσουν) είτε για την απεμπλοκή του Συνασπισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαράξαμε με σαφήνεια τις δικές μας «κόκκινες γραμμές», που θα έπρεπε βέβαια να είναι και οι κόκκινες γραμμές του κόμματος.

Με δεδομένη την αλλαγή των συνθηκών ύστερα από τις αποφάσεις της πρόσφατης συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένη την άρνησή μας να υιοθετήσουμε τις αποφάσεις για κάρτα-μέλους και για σταδιακό μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, θα αποτελούσε αντίφαση η συμμετοχή μας στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Έντρομοι λοιπόν όλοι αυτοί, προσπάθησαν να δηλώσουν με κάθε τρόπο ότι η ταύτιση των θέσεων του Αλέξη και του Αλέκου είναι προσωρινή και τυχαία. Για να γίνουν πιστευτοί οι ισχυρισμοί τους φρόντισαν να «αποκαλύψουν» ότι οι πολιτικοί σχεδιασμοί του Α. Αλαβάνου έρχονται σε ρήξη ή υπερβαίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάζουμε λοιπόν στην σημερινή «Ελευθεροτυπία» σε ολοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Έστριψε αριστερά και γκάζωσε»του ΦΩΤΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, που επικαλείται πηγές της Κουμουνδούρου, τα παρακάτω:

Στη δημιουργία «Κίνησης Ιδεών Προβληματισμού και Δράσης για την Αριστερά» προσανατολίζεται τώρα ο Αλ. Αλαβάνος, μία πρωτοβουλία που θα αποτελέσει πιθανότατα και οργανωτικό όχημα για την ανασύνθεση στο χώρο της αριστεράς.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί βασικών σημείων της πρότασης Αλαβάνου, κάνουν λόγο για «ένα πολιτικό μανιφέστο που υπερβαίνει το σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά κλείνει τις σχέσεις του με τον ΣΥΝ και κυρίως με την ανανεωτική του πτέρυγα».

Μάλιστα οι συχνές επαφές του με τους Αγ. Χάγιο, Θ. Σκαμνάκη (στελέχη του ΝΑΡ) προκάλεσαν ήδη αρνητικά σχόλια πολιτικών φίλων του στην Κουμουνδούρου: «Ο Αλέκος μοιάζει πλέον να κινείται εκτός των τειχών και αυτό του δίνει την δυνατότητα να συζητά με όλους. Συνεπώς θα μπορούσε να συμβάλλει όσο κανείς σε μία νέα αριστερά», απαντούν στενοί του συνεργάτες. Κι ας συνεχίζονται οι αιτιάσεις πολλών κύκλων που μιλούν για «αριστερίστικες» θέσεις και για συμπεριφορές «στο όριο του τυχοδιωκτισμού».

Στην ιστοσελίδα «Αριστερή Στρουθοκάμηλος» διαβάζουμε ανάλογες «αποκαλύψεις»:

Ήδη ο Αλαβάνος αγρεύει δυνάμεις από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ για να φτιάξει νέο φορέα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν ακόμα γίνει τελικά κόμμα, σύντομα θα διασπαστεί. Ο ΣΥΝ κι αν ακόμη παραμείνει "ενωμένος" ποτέ δεν θάναι πια αυτός που γνωρίσαμε. Οι Ανανεωτικοί, άλλοι θα μείνουν, άλλοι θα φύγουν ψάχνοντας νέο φορέα κι άλλοι - οι περισσότεροι - ούτε θα μείνουν ούτε θα φύγουν... απλά θα μας χαιρετήσουν.

Μέσα σε αυτή την αναταραχή και κόντρα σε αυτά τα φυγόκεντρα σχέδια του Α. Αλαβάνου κάποιοι άλλοι βρήκαν την ευκαιρία καταλάβουν τον ΣΥΡΙΖΑ! Σας αποκαλύπτουμε ότι πλέον τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Βαλτετσίου έχουν μετατραπεί σε στέκι της ΠΑΣΑς. Εκεί γίνονται και οι συνεδριάσεις του καθοδηγητικού της οργάνου. Το Σάββατο μάλιστα (12-12-09), όταν επιχείρησε να εισέλθει γνωστό μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με βιντεοκάμερα και μικρόφωνο, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του καθοδηγητικού οργάνου, απωθήθηκε βιαίως από μέλη της ΠΑΣΑ που είχαν άρτι αφιχθεί από το εξωτερικό. Παρουσιάζουμε και ως στοιχείο των ισχυρισμών μας την παρακάτω φωτογραφία από αυτή την συνεδρίαση.


Αν θέλετε να διαπιστώσετε το χάσμα ανάμεσα στην θεωρία και την πράξη μπορείτε να κάνετε το παρακάτω πείραμα. Μελετήστε τα κείμενα που δημοσιεύονται στο «εντός εποχής» από την ΕΠΟΧΗ (13-12-09) και είναι αφιερωμένα στην "ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ της Αριστεράς και τον ΣΥΡΙΖΑ". Μετά, με όλα αυτά τα θεωρητικά εφόδια πηγαίνετε σε μια τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσετε την υλοποίηση των αποφάσεων της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης. Θα σας κοπεί η …ΑΝΑΣΑ!

5 σχόλια :

  1. Αν η Κουμουνδούρου ομιλεί για τον 3ο πόλο ή απευθύνεται σε δυνάμεις εκτός ΣΥΡΙΖΑ, όπως στους οικολόγους πράσινους, αυτό λέγεται διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το ίδιο σκεφτεί να κάνει κάποιος άλλος, όπως για παράδειγμα ο Α. Αλαβάνος τότε λέγεται υπέρβαση ή διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To Σάββατο 12/12 έγινε συνάντηση στα Κεντρικά Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (Βαλτεστίου) των ΠΑΣΑδόρων Αττικής, με συμμετοχή συντρόφων από την Θεσσαλία και την Θεσσαλονίκη και το εξωτερικό.

    Στη συνάντηση αποφασίστηκαν τα παρακάτω :

    Η ΠΑΣΑ σαν κέντρο διαλόγου και πρωτοβουλιών για την αντισυστημική αριστερά, το επόμενο διάστημα στοχεύει στα παρακάτω:

    * Να συμβάλει ώστε το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει στα χέρια των μελών του. Σε αυτό το πλαίσιο, μέσα στο Γενάρη θα οργανωθεί 5η ανοικτή συνέλευση Συριζαίων με θέμα την εγγραφή μελών στον ΣΥΡΙΖΑ, τη συγκρότηση τοπικών-νομαρχικών συνελεύσεων, την πορεία προς τη συγκρότηση Πανελλαδικού Σώματος και την επόμενη Πανελλαδική Σύσκεψη. Παράλληλα θα αξιοποιηθεί το διαδίκτυο για την οριζόντια δικτύωση των τοπικών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ.

    * Διοργάνωση ανοικτών εκδηλώσεων – συζητήσεων για μια σειρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία και όλη την αριστερά π.χ. α) Δημοκρατία και Αριστερά, β) Ευρωπαϊκή Ένωση και κρίση γ) Επισφάλεια- τα σωματεία του νέου συνδικαλισμού.

    * Συμβολή στη δημιουργία web – tv

    * Δημιουργία νέου blog με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών, εμπειριών, τεχνογνωσίας γύρω από θέματα δημιουργίας κοινωνικών στεκιών και άλλων εγχειρημάτων που συνδέονται με τον κοινωνικό τομέα της οικονομίας.

    Στην συνάντηση συγκεντρώθηκε και ποσό για να διατεθεί για τις δικαστικές εγγυήσεις όσων κατηγορούνται από το στέκι Ρεσάλτο.

    Καλούνται όλοι και όλες που θέλουν να συμβάλλουν σε κάποιους από τους παραπάνω στόχους να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά την συνεδρίαση της ΠΑΣΑ στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όλες οι ...καρέκλες καταλήφθηκαν νωρίς από συντρόφους της ΠΑΣΑ εκτός από την καρέκλα του σ. Φλαμπουράρη! Κανείς δεν ήθελε να κάτστει στην θέση του, παρ' όλο που αρκετοί προτίμησαν να μείνουν όρθιοι!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί της ΠΑΣΑ για ένα πράγμα δεν μπορούν να κατηγορηθούν: Έχουν διαολεμένο χιούμορ και είναι απρόβλεπτοι. Και αυτό λεει πολλά για το τι μπορεί να κάνει η Αριστερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πραγματι μεγάλο πλεονέκτημα το χιουμορ !!!

    αλλά να γίνεται κατανοητό στους "πολλούς" για τις "ανάγκες" τους..!

    εγω βεβαια είμαι μονο ενας ... αλλά "δεν τo κατάλαβα" ! ... :
    http://sites.google.com/site/syrizamelon/ypographon ... (o "Λεωνίδας" και οι κολλητοί του που πήγαν? ..)

    πάντως μπράβο για τις προτεραιοτητες και τις πρωτοβουλίες που αποφασίζουν ... respect !

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ