ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

VIDEO: η ιδρυτική συνέλευση της πρωτοβουλίας "Διαγραφή του Χρέους Τώρα"


5 σχόλια :

  1. Η “διαγραφή του χρέους” συνιστά μια κρατική πολιτική(αστική) που αφορά τους εργαζόμενους επειδή συμμετέχουν στην πληρωμή του άμεσα (με χαράτσια κλπ) αλλά και έμμεσα (με ο κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων κλπ) χωρίς να είναι δικό τους. Επίσης οι πολιτικές που αποβλέπουν στην εκπλήρωσή του συνιστούν ένα πλήθος μέτρων που έχουν άμεσες επιπτώσεις στην αναδιάταξη του κοινωνικού συσχετισμού αφού αφορούν στην κοινωνική πρόνοια, στα εργασιακά δικαιώματα κλπ, και έχουν οδηγήσει στην ανθρωπιστική κρίση.

    Σημασία δεν έχουν οι τεχνικές λύσεις με τις οποίες μπορεί να πραγματοποιηθεί η διαγραφή ή η απομείωση του χρέους, αλλά αν οι πολιτικοί όροι κάτω από τις οποίες θα γίνει. Δηλαδή αν θα ανατραπούν όλες αυτές οι πολιτικές, γιατί ακόμα αν διαγραφεί όλο το χρέος και τα ασφαλιστικά ταμεία μείνουν άδεια, οι μισθοί δεν αυξηθούν και το κράτος πρόνοιας είναι διαλυμένο το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για τον κόσμο της εργασίας. Το πρόταγμα από “ταξική σκοπιά” δεν μπορεί να συμπυκνώνεται σήμερα στην διαγραφή του χρέους, αλλά στην ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών που παράγονται ως τεχνοκρατικές απαντήσεις για την εξυπηρέτησή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τίτλος της πρωτοβουλίας είναι ψευδεπίγραφος. Ο πραγματικός τίτλος της θα έπρεπε να είναι:
    "ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ - ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ"
    αυτός εκφράζει τις θέσεις όσων συμμετέχουν σε αυτή.

    Δεν έχει κανένα νόημα να επαναλαμβάνονται γνωστές και τετριμμένες απόψεις για το πόσο κακό είναι το χρέος και άλλα παρόμοια που κυριάρχησαν στις τοποθετήσεις των ομιλητών. Αυτά είναι γνωστά και κατακτημένα όχι μόνον εντός της Αριστεράς αλλά στην συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Το ζητούμενο είναι πως γίνεται το επόμενο βήμα για το οποίο ελάχιστα πράγματα ακούστηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχήμα είναι μια επιτυχία του Ναρ.Κατάφερε να ξεπεράσει τις όποιες αντιστάσεις εντός ανταρσυα απο τους τροτσκιστές(ΣΕΚ ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ) για να ρίξει γέφυρες οχι μόνο στο σχέδιο Β(Αυτό οι τροτσκιστές το κατάπιαν) αλλά Και με το ΕΠΑΜ και τα ΜΛ ΦΤΙΆΧΝΟΝΤΑς έτσι ένα μετωπικό σχήμα όλον των παραπάνω.
    Σκέφτομαι οτι στο μέλλον μπορεί να ξεφορτώσει τα βαρίδια ΣΕΚ και οκδε κ να πάει σε ένα εθνοανεξαρτησιακό αντιμνημονιακό μέτωπο με ΕΠΑΜ (μην ξεχνατε ο καζακης πηρε 0,9 εναντι 0,7 της ανταρσυα στις ευρωεκλογές) κ ισως τα ΜΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τέτοια video που ανεβάζεις ΕΟΣ μας κάνεις να λέμε όταν τα βλέπουμε: ΣΥΡΙΖΑ και ξερό ψωμί!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενθουσιασμό σκορπά η (τάχα) αλτουσσερική ΑΡΑΝ! Γιά όποιον αμφέβαλε ότι, όπως έχει φανεί από χρόνια, είναι βασικά είναι ένα εθνομουλούδικο σχήμα νέας κοπής (=πιό παιχνιδιθάρηδες). Μιλάμε γιά πολύ ταξικές θέσεις (και πολύ γέλιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ