ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Η εκδήλωση της ίδρυσης της ΕΛΑΔΑΣ, ολόκληρη σε video



Ανάμεσα από τα διάφορα δημοσιεύματα για την συγκεκριμένη εκδήλωση, διαλέξαμε να σας παρουσιάσουμε ένα απόσπασμα  από το "ΒΗΜΑ", το οποίο  αναφέρεται στην παρουσία του  Απ. Γκλέτσου:

Ανάμεσά στους... ανυπόμονους για ψηφοδέλτιο ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ. και ο δήμαρχος Στυλίδας Απ. Γκλέτσος ο οποίος, πολύ προτού ανεβεί στο βήμα για να απευθύνει τον χαιρετισμό του, έκανε παρεμβάσεις «από κάτω» για το «δια ταύτα».

Κι ο Μίκης δεν έχασε λεπτό, ακολουθώντας... διαδραστική διαδικασία του είπε: «Χάρηκα που ήρθες. Είσαι ζωηρός. Είσαι ωραίος γι' αυτό που κάνουμε». Και συνέχισε επί του θέματος: «Ξένη κατοχή δεν είναι μόνο οι φαντάροι είναι κι αυτοί με τη γραβάτα. Κι αυτοί είναι πιο επικίνδυνοι (...). Δεν φτάνει να είμαστε αγανακτισμένοι. Πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και αποφασισμένοι. Και τότε όταν θα πάμε 100.000 μπροστά από τη Βουλή θα λακίσουν».

΄Οταν πια ανέβηκε στο βήμα ο δήμαρχος Στυλίδας συμπύκνωσε το γιατί δεν μπορούσε να λείπει στο προσκλητήριο του Μίκη: «Για τον Μίκη θα ερχόμουν και περπατώντας και κολυμπώντας». Και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κόσμο: «Κατουρήστε τα ΜΜΕ. Υπάρχει το ίντερνετ. Να φτιάξουμε κόμμα να κατέβουμε στις εκλογές. Σε παρακαλούμε να μπεις μπροστά Μίκη και εμείς μαζί». 


17 σχόλια :

  1. Ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έκανε τέτοιες αντικοινοβουλευτικές τσαχπινιές, όσο κάνει η ΕΛΑΔΑ!

    Τελικά ο Άρχοντας της Σπίθας θα ακούσει την προτροπή του Απ. Γκλέστου....

    Το ένα ζήτημα είναι τι γίνεται με τις δημοσκοπήσεις. Κάποια στιγμή (το καλοκαίρι που πέρασε) οι εταιρίες δημοσκοπήσεων άρχισαν να βάζουν και την ΣΠΙΘΑ στο παιχνίδι και όταν διαπίστωσαν κάτι τρελά νούμερα, την έβγαλαν από τις δημοσκοπήσεις! Για να δούμε τώρα τι πολιτική θα ακολουθήσουν για την ΕΛΑΔΑ.

    Το άλλο ζήτημα είναι με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου έχει σχέδιο η ΕΛΑΔΑ να είναι αντικοινοβουλευτική συσπείρωση για να μαζέψει αυτή τα ψηφαλάκια. Σε αυτό το κόλπο παίζει ο Γλέζος, που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν διανοήθηκε να εγκαταλείψει τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τα καλά του, παραβλέποντας κάποια κακά που μερικές φορές τα έχει καυτηριάσει και δημοσίως. Όταν θα μπει θέμα εκλογών - γιατί θα μπει έτσι κι αλλιώς "από τα κάτω" - τι θα κάνει η κουστωδία της Κουμουνδούρου στην ΕΛΑΔΑ;

    Και ο Π. Καμμένος στην ΕΛΑΔΑ στην ΕΛΑΔΑ θα καταλήξει, δεν είναι και τόσο χαζός να παίζει τις κουμπάρες στο ΕΠΑΜ με τον τον Καζάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. - Ο Μίκης κάνει παρέα με αρκετούς πρώην ΚΚΕδες και απ' αυτούς έχει μάθει να χειρίζεται τα θέματα των εκλογών - αλλά και των συμμαχιών - καλύτερα και από τους ινστρούχτορες του ΝΑΡ, που έχουν ρίξει το ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε βαθύ χαντάκι δεν δεν μπορεί να ξεκολλήσει απ' εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ετοιμάζει αντεπίθεση εναντίον του ΕΛΑΔΑ. Ακούγεται ότι θα ρίξει στην μάχη τα μεγάλα κανόνια της γραμμής ενάντια στο Ευρώ και την ΕΕ, τον Τ. Φωτόπουλο και τον Θ. Μαριόλη.

      Θα κλάψουν μανούλες απ' αυτή την μάχη!

      Διαγραφή
  3. Το ΜΑΑ αποψιλώθηκε ή λειτουργεί με τους κομμουνιστές στην παρανομία που έβαζαν τους δικούς τους ανθρώπους σε διάφορα μετωπικά σχήματα, αλλά ποτέ δεν έδειχναν την ταυτότητητά τους;

    Ολοι αυτοί Παπαπέπτρου, Τσακνιάς, Βαλαβάνη, Χρ. Καπάταης και η ΚΟΕ δεν είναι στο ΜΑΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι το ψάχνεις; Με αυτούς τους πρώην κουκουέδες δεν βρίσκεις άκρη. Ο Παπαπέτρου είναι στην ΕΛΑΔΑ από το ΜΑΑ, όπως η Δέσποινα Σπανού για τον Π. Λαφαζάνη....

      Διαγραφή
    2. Όχι ρε παιδιά! τους παρεξηγήσατε τους ανθρώπους, ο καθένας εκπροσωπεί τον εαυτό του και μόνον τον εαυτό του, όπως ο Θαν. Καρτερός.

      Δεν εκπροσωπεί ούτε τον Τσίπρα, ούτε το κοκκινοπράσινο δίκτυο (ποιός το θυμάται πλέον...) ούτε τον Λαφαζάνη, ούτε την Λουπάκη!

      Διαγραφή
    3. Λοιπόν, μην ψάχνεστε με τις εκπροσωπήσεις και τις διαμεσολαβήσεις. Δεν θα θα βρείτε άκρη!

      Βέβαια υπάρχουν και οι επίσημες εξουσιοδοτήσεις. Δ. Κωνσταντακόπουλος εκπροσωπεί την ΣΠΙΘΑ. Το δήλωσε καθαρά ο Άρχοντας της ΣΠΙΘΑΣ

      Διαγραφή
  4. Είναι σοβαρά τα πράγματα! Οι δημαρχέοι είναι περισσότεροι από τους τραγουδιάρηδες:

    Απ. Γκλέτσος -δήμαρχος Στυλίδας,
    Χρ. Κορτζίδης δήμαρχος Ελληνικού -Αργυρούπολης,
    Ηρ. Γκότσης -δήμαρχος Νέας Ιωνίας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γκλέτσος πιο πολύ για τραγουδιάρης μου φαίνεται. Αν τον βάλεις με τον Μ. Μητσιά φτιάχνουν καλή ομαδούλα με αρχηγό τον Χρ. Λεοντή. Και στον πάγκο βέβαια τον Ηλία Ανδριόπουλο.

      Διαγραφή
  5. (από τον "ριζοσπάστη")

    Συσκοτίζει τους ενόχους, την κρίση και τη διέξοδο

    Παρουσιάστηκε χτες και αναπαράγει τα ιδεολογήματα περί «κατοχής» και «υποτέλειας»

    Ενα ακόμα «αντιμνημονιακό» συνονθύλευμα, στο οποίο χώρεσαν από τις δυνάμεις του ΣΥΝ, της ΚΟΕ και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Κουρουπλής, Δημαράς), τον Μητρόπουλο μέχρι τον Σ. Παπαθεμελή και από τον Κ. Παπανικόλα των Οικολόγων Ελλάδας, μέχρι τις αντικομμουνιστικές ομάδες της πλατείας Συντάγματος, που κραύγαζαν για «άμεση δημοκρατία», συγκροτήθηκε χτες, υπό τον τίτλο Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική ΑντίστασeCE� (Ε.ΛΑ.Δ.Α). Την παρουσίαση της Κίνησης, έκαναν ο Μ. Θεοδωράκης, ο Μ. Γλέζος και ο Γ. Κασιμάτης, στο ίδρυμα «Μ. Κακογιάννης». Αν και υπήρξαν αντικρουόμενες τοποθετήσεις, οι διοργανωτές ισχυρίστηκαν ότι η πρωτοβουλία τους «δεν είναι εκλογικό κομματικό σχήμα».

    Η εισηγητική ομιλία του Μ. Θεοδωράκη ήταν ένα απάνθισμα από αντιεπιστημονικές αναλύσεις για την κρίση, που αποπροσανατολίζουν από τις πραγματικές αιτίες και κρύβουν τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο, την ανατροπή της εξουσίαςkτων μονοπωλίων. Επαληθεύεται και μ' αυτόν τον τρόπο το χάος που χωρίζει το περιεχόμενο και τους στόχους της Κίνησης, με τις θέσεις του ΚΚΕ. Αναλυτική κριτική στις θέσεις του σχήματος, έχει κάνει και ο «Ρ», με άρθρο στο φύλλο της Κυριακής, 22/1/2012.

    Βγάζοντας σκόπιμα από το «κάδρο» τις νομοτέλειες του καπιταλισμού και τα κέρδη που συσσώρευσε στα χρόνια της ανάπτυξης η ντόπια και ξένη πλουτοκρατία, ο Μ. Θεοδωράκης παρουσίασε την κρίση σαν τεχνητό φαινόμενο, λέγοντας ότι «χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά πρόβλημα, η χώρα μας οδηγήθηκε μεθοδικά σε βαριά οικονομική κρίση, μόνο και μόνο για να εισαχθεί στο ΔΝΤ και να αποτελέσει την πειραματική και πειρατική εισβολή της Αυτοκρατορίας του Χρήματος στην Ευρώπη».

    Αθωώνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ντόπιας πλουτοκρατίας και των κομμάτων της στη σφαγή του λαού, και προσπαθώντας να συγκαλύψει τον ταξικό χαρακτήρα της φιλομονοπωλιακής επίθεσης με προαποφασισμένα μέτρα, αποφάνθηκε ότι «βία είναι να εκτελείς εντολές ξένων, που βλάπτουν τους πολίτες και την πατρίδα σου. Βία είναι να θίγεις την ιερότητα της εθνικής ανεξαρτησίας, το σεβασμό στην ιστορία της πατρίδας σου και να περιφρονείς τις πολιτιστικές, πνευματικές και θρησκευτικές παραδόσεις σου που αποτελούν την ταυτότητά σου ως ελεύθερου πολίτη και Ελληνα».

    Σαν συμπέρασμα, ανέφερε την «ανάγκη να συγκροτηθεί ένα πανίσχυρο λαϊκό Κίνημα από ελεύθερους, ανεξάρτητους, διαφωτισμένους και αποφασισμένους πολίτες» και στοχοποίησε σαν εχθρό το «σύστημα», που «είναι απόλυτα εξαρτημένο από Μεγάλες Τράπεζες, πίσω από τις οποίες βρίσκονται δυο - τρεις μεγάλες δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία». Απέναντι σ' αυτό το σύστημα, είπε, «οι Ελληνες, αποτελούμε επίλεκτο στόχο μιας πρωτοφανούς καταστρεπτικής εισβολής σε διεθνές επίπεδο με όπλο το χρήμα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είπε, το είπε ο Παπαθεμελής (στο 43' λεπτό στο video):

      Αν δεν προχωρήσουμε τουλάχιστον στην συγκρότηση εκλογικού μετώπου με τις αρχές της ΕΛΑΔΑ δεν κάνουμε τίποτα!

      Διαγραφή
    2. Αυτό θέλω να δω:

      Εκείνα τα φρικιά του Τσίπρα, εκείνα ντε που βγαίνουν το πρωί στον 105.5 στο ΚΟΚΚΙΝΟ να κολλάνε αφίσες του Μίκη και να κάνουν προεκλογική εκστρατεία για την ΕΛΑΔΑ.

      Διαγραφή
  6. παλι ξεκατινιασματα βλεπω στα σχολια
    χαχαχα

    δεν το κανεις λεσχη ψυχοθεραπειας το ιστολογιο να μπινελικωνομαστε ανετα?
    δινε απλα τον τονο και την θεματικη ενοτητα
    Ξερεις του στυλ σημερα μιλαμε(δηλαδη κραζουμε συνασπισμο ταδε ταση ταδε υποφραξια, αυριο την αποφαση του ταδε συνεδριου του κκε και μεθαυριο τους μπαινοβγαινοντες ΚΟΕιτες σε διαφορες οργανωσεις-κομματα-μετωπα ανα την Ελλαδα-εχω χασει ολιγον την μπαλλα με ολα αυτα)

    Αν παλι δεν το κανεις λεσχη και το κρατησεις ως εχει μια παρακληση
    Διαχωριζε ρε γαμωτο την γνωμη σου με το γεγονος
    Λεγε συνεβει αυτο και αυτο κλπ και η αποψη μας ως ΕΟΣ ειναι οτι μπουρου μπουρου
    Ωρες ωρες με μπερδευεις τρελα και δεν κανω πλακα

    τεσπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την γνώμη μας την λέμε καθαρά στα κείμενα που δημοσιεύουμε. Επίσης φροντίζουμε να παρουσιάζουμε τις άλλες απόψεις που κριτικάρουμε όχι με δικά μας λόγια αλλά όπως οι ίδιες εκφράζονται με τον πιο αυθεντικό τρόπο γι' αυτό χρησιμοποιούμε παραπομπές στις πηγές ακόμα και video όπως εδώ.

      Τα σχόλια έχουν την δική τους αυτονομία. Αν είναι ξεκατίνιασμα ή δημιουργική κριτική αυτό κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Δεν υπάρχουν κανόνες και μέτρα που μπορούν να προδιορίσουν το αποτέλεσμα μιας ελεύθερης συζήτησης ή αντιπαράθεσης, εκτός τον απλό κανόνα της λογοκρισίας, όταν εκτρέπονται τα πράγματα.

      Και αυτόν τον κανόνα τον έχουμε εφαρμόσει μερικές φορές...

      Διαγραφή
  7. btw
    ακουσα την Γασπαρινατου(σορρυ δεν εχω ακουσει τους αλλους μη νμε παρεξηγησουν συριζαιοι)

    Η αισθηση μου ειναι οτι δεν ειναι εναντια στην κινηση αυτη η ΚΟΕ
    Το θεμα ειναι το ΜΑΑ εχει παρομοια θεση? Ο Αλαβανος?
    Θα ειναι αφορμη η ΕΛΑΔΑ για παντρεμα εκλογικο της ΚΟΕ με ΣΥΡΙΖΑ Η' του ΜΑΑ με ΣΥΡΙΖΑ?

    Τι γνωμη εχεις Η' τι ξερεις/εχεις ακουσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΚΟΕ στηρίζει και αυτή την πρωτοβουλία, η οποία δεν περιορίζεται σε εκλογική πρωτοβουλία,αφού άλλα είναι τα κύρια καθήκοντά της.
      Το ΜΑΑ σαν οντότητα είπε δεν στηρίζει και αιτιολόγησε την απόφασή του, επιμένοντας στα γνωστά.
      Πολλοί, όμως, από το ΜΑΑ στηρίζουν ως άτομα την πρωτοβουλία (Τσακνιάς κλπ).Από το ΣΥΡΙΖΑ,πράγματι ήρθαν 3 εκπρόσωποί του, κανένας όμως από το ΣΥΝ.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή έλλειπε ο Βίτσας;

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ