ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Από την Πάρο στην ...Κρήτη

Σήμερα είναι πολύ πιθανό στη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να προταθεί η υποψηφιότητα του συντρόφου Μανώλη Γλέζου ως « πρόσωπο τελευταίας διαλογής» μετά τον κ. Παπασπύρο και τον κ. Μητρόπουλο. Φημολογείται ότι η Κουμουνδούρου προσπαθεί να βρει κάποιον πρόθυμο από τους συμμάχους της να καταθέσει αυτή την πρόταση στην Γραμματεία. Όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί αυτό μετά την κατακραυγή που έχει δημιουργήσει η αλλοπρόσαλλη και χωρίς αρχές αναζήτηση προσώπου "κατάλληλου" ως υποψηφίου για την περιφέρεια της Αττικής.

Μια αναλυτική περιγραφή για το τι  θα συμβεί στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, ήδη έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα "Σκέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ", εδώ:  Όσιος Μανόλης ο Ναυαγοσώστης…

Μετά την παραπάνω διαρροή,  ο ΣΥΝ ζήτησε αναβολή της Γραμματείας για το ΣΑΒΒΑΤΟ και ώρα 13.00,  ώστε να προλάβει να αλλάξει το σενάριο. Όμως, δύσκολο το βλέπουμε να τα καταφέρει μέχρι τότε...

Θα θέλαμε να ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας για αυτό το θέμα ότι ίδιος ο Μ. Γλέζος έχει δηλώσει έμπρακτα την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στην Πάρο-Νάξο ενάντια στο ..δεξί χέρι του ΓΑΠ. Την Κυριακή που πέρασε έγινε και η πρώτη συγκέντρωση στο χωριό Μάρπησσα - με μεγάλη προσέλευση πολιτών - όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο σ. Γλέζος . Αν κρίνουμε από την υποδοχή του κόσμου απέναντι σε μια τέτοια πρόταση, θεωρούμε ότι μάλλον η υποψηφιότητα οριστικοποιείται. Εξάλλου, την Δευτέρα 6/9 έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση πάλι με τον ίδιο ομιλητή στη Νάουσα Πάρου.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην Αθήνα, στην περιφέρεια το χάσμα ανάμεσα στον ΣΥΝ και τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς διευρύνεται. Ήδη έχουμε αναφερθεί για την Στερεά την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την Μακεδονία. Σήμερα δημοσιεύουμε ένα κείμενο συντρόφων με θέμα τις περιφερειακές εκλογές στην Κρήτη:

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Κρήτη

Οι εκλογές του Νοέμβρη έχουν κεντρικό πολιτικό χαρακτήρα. Γίνονται μέσα σε ένα περιβάλλον όπου η τρόικα επιβάλλει “επικαιροποιημένο” μνημόνιο και η πρόθυμη κυβέρνηση δρομολογεί: ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, επίθεση σε υγεία και παιδεία, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αυξήσεις σε τιμολόγια, εισητήρια και είδη πρώτης ανάγκης. Η χώρα προετοιμάζεται να “βγει στο σφυρί” και βυθίζεται ακόμα πιο πολύ σε μία παράδοση άνευ όρων στους δανειστές και στις αγορές.


Σε αυτές τις συνθήκες, οι τοπικές εκλογές αποτελούν (θα μπορούσαν να αποτελέσουν) ευκαιρία να εκφραστεί ένα πλατύ ρεύμα αποδοκιμασίας για το μνημόνιο, την τρόικα, την κυβερνητική πολιτική, τον Καλλικράτη. Ευκαιρία να εκφραστεί η αποδοκιμασία του κόσμου στο πολιτικό-κομματικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση. Ευκαιρία να εκφραστεί η αντίθεση στην παραγωγική αποσυγκρότηση, στη διάλυση της περιφέρειας, την καταστροφική ανάπτυξη στο νησί. Ευκαιρία να ειπωθεί ένα μεγάλο ΟΧΙ στο μοντέλο “ΚΡΗΤΗ Α.Ε”. Ευκαιρία να ακουστεί η φωνή των κινημάτων και να αναδειχθεί ένα εναλλακτικό όραμα και αναπτυξιακό μοντέλο για την Κρήτη.

Με βάση τις παραπάνω συνθήκες και απαιτήσεις επιβάλλεται μία ανοιχτή, συμμετοχική, πλατιά, ενωτική και μετωπική παρέμβαση στο πεδίο των τοπικών εκλογών, ώστε αυτές να δώσουν μήνυμα αλλαγής και ελπίδας.

Όμως, αυτό που καθόρισε τελικά την συζήτηση ήταν μάλλον άσχετο με τις ανάγκες της περιόδου. Από τη μια οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι ηγεμονισμοί (πλευρά Ανηψητάκη) λάβωσαν ανεπανόρθωτα και τελικά οδήγησαν στη διάλυση/διάσπαση την ελπιδοφόρα πρωτοβουλία να συνευρεθούν τα κινήματα και να εκφραστεί η μέγιστη δυνατή συσπείρωση ανθρώπων, πολιτικών χώρων και κινηματικών καταστάσεων από όλο το νησί.

Από την άλλη (δυνάμεις του ΣΥΝ), οι τοπικές εκλογές αντιμετωπίζονται όχι σαν ευκαιρία ευρύτερων συσπειρώσεων αλλά κομματικής καταγραφής. Η επιμονή σε διαδικασίες και επικεφαλείς που στενεύουν τις δυνατότητες και σηματοδοτούν τον στενό κομματικό μηχανισμό, η μη απεύθυνση σε πρόσωπα που θα μπορούσαν να δώσουν έστω και τώρα μία άλλα πνοή στο εγχείρημα (άνθρωποι τέτοιοι υπάρχουν στο νησί μας, ενδεικτικά Βαλαβάνη, Μπιτσάκης, Γραμματικάκης κ.α.) και η άρνηση να οργανωθεί πλατιά παρέμβαση και κάλεσμα συμμετοχής είναι παράγοντες τουλάχιστον αυτοκαταστροφικοί.

Η λογική αυτή είναι το λιγότερο άτολμη και δεν προσφέρει τίποτα στο να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια ούτε στον ελάχιστο βαθμό στις περιφερειακές εκλογές.

Ακόμα και τώρα, υπάρχει χρόνος και χώρος για πιο τολμηρές, πιο ρηξικέλευθες προτάσεις και πρωτοβουλίες απέναντι στις πεπατημένες και συνήθεις λογικές. Ένα νεανικό, τολμηρό, ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις ευρύτερες του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να συσπειρώσει νέους ανθρώπους απ’ όλη την Κρήτη, που με τη βοήθεια των «παλιότερων» στα κοινά, θα αναδείξουν την αγωνία αλλά και το όραμα να ζήσουν οι νέες γενιές με αξιοπρέπεια στον τόπο μας.

Νέοι εργαζόμενοι στην επισφάλεια, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες, κοινωνικοί ακτιβιστές και δραστήριοι στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μπορούν να πλαισιώσουν μία τέτοια προσπάθεια. Νέα πρόσωπα που με φρέσκο λόγο στέκονται απέναντι στο σάπιο πολιτικό σύστημα που παραπαίει και θέτουν με ριζοσπαστικό τρόπο την ανάγκη “να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας κλέβουν”.

Άρης Ρέττος, Χανιά
Αρτέμης Κακακουνάκης, Χανιά
Μύρωνας Ξυδάκης, Ρέθυμνο
Δήμητρα Ντρέκη, Ρέθυμνο
Γιώργος Τρουλλινός, Ηράκλειο
Μανώλης Μούστος, Ηράκλειο
Αλέξανδρος Βελεγράκης, Ηράκλειο
Χριστόφορος Σφακιανάκης, Λασίθι
Θεοδόσης Γαρεφαλλάκης, Λασίθι

21 σχόλια :

  1. Καλοί μου άνθρωποι.
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η πρόταση για Γλέζο είναι αλλοπρόσαλλη και χωρίς αρχές.
    Αλλοπρόσαλλη δεν είναι διότι έρχεται ευθέως στο ύψος της περσινής πρότασης για συλλογική ηγεσία όπου θυσιάστηκε ο πρόεδρος Αλέξης για το κοινό καλό.
    Χωρίς αρχές δεν είναι διότι όπως πέρυσι ο πρόεδρος Αλέξης θυσιάστηκε και κατέβηκε με σταυρό, έτσι και φέτος θα προτείνει Γλέζο για επικεφαλής και τον ίδιο με τον αλαβάνο και τον μητρόπουλο ως αντιπεριφερειάρχες. Ξαναθυσιάζεται δηλαδή.
    Επομένως έχετε άδικο.
    Παρεμπιπτόντως προτείνω σήμερα να εορτάζεται ο όσιος Μανόλης ο ναυαγοσώστης, αντί του Αγίου Μάμα που στην τελική έχει την τιμητική του στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @syriza,

    αν τα βλέπεις τα πράγματα σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου έχεις πράγματι δίκιο. Επίσης υπάρχει μια αξιοθαύμαστη συνέπεια στις πρακτικές της άσκησης της πολιτικής από τον μηχανισμό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Όμως η “συνέπεια” δεν μπορεί να εκφραστεί και στο επίπεδο των επιχειρημάτων και των θέσεων που προβάλουν για να υποστηρίζουν αυτές τις πρακτικές. Και ακριβώς αυτό είναι ένα σημείο που εκδηλώνεται η κρίση αυτού του μηχανισμού: Σε αντίθεση με το ΚΚΕ που λέει το ίδιο παραμύθι χρόνια τώρα, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ άλλα λέει σήμερα και άλλα έλεγε χθες. Και αυτές οι “πολιτικές” επιλογές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν από βδομάδα σε βδομάδα. Οι κρίσεις μας αναφέρονται στην πολιτική των τελευταίων ημερών και τις αντιφάσεις που υπάρχουν ανάμεσα στα επιχειρήματα που έλεγαν πριν μερικές μέρες και αυτά που λένε σήμερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -Τι γίνεται όταν δεν έχουμε ηγεσία αλλά έχουμε βάση?
    - Εύκολο, αλλάζουμε την ηγεσία.
    -Οταν έχουμε ηγεσία αλλά όχι βάση?
    -Γινόμαστε πολλά γκρουπούσκουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως παρατηρεί πολύ εύστοχα ο Θ. Καρτερός στη σημερινη Αυγή, η ηγεσία του ΣΥΝ απορρίπτει την υποψηφιότητα Αλαβάνου ασυζητητί, χωρίς πολιτικά επιχειρήματα. Μόνο της μέλημα να βρεί έναν υποψήφιο, όποιος και νά'ναι, αρκεί να μην είνι ο Αλαβάνος. Εάν όμως εξεταστεί η υποψηφιότητα Αλαβάνου με πολιτικά κριτήρια, είναι δύσκολο να απορρίπτεται έτσι.

    Η "Τσιπροπαρέα" (όρος που δεν μου αρέσει, αλλά που όλο και περισσότερο ταιριάζει στην ηγεσία του ΣΥΝ) δεν θα προτείνει το Γλέζο για να τον τιμήσει, αλλά επειδή τόνε βλέπει ως ανάχωμα στον Αλαβάνο. Και γι'αυτό, ελπίζω οι σ. της Γραμματείας να μη την κάνουν δεκτή και η συζήτηση και η επιλογή υποψηφίου να γίνει με ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και όχι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ όρους.

    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @στελιος

    -Όταν δεν έχουμε ούτε ηγεσία, ούτε βάση?
    -ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια "ιδεα" και έχει μάλιστα και "οπαδούς"!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το άρθρο του Θ. Καρτερού στην ΑΥΓΗ, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:
    Γιατί όχι τον Αλαβάνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό που κάνει μεγαλύτερο κακό στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η αντιπαράθεση έχει πάρει χαρακτηριστικά που δείχνουν να βασίζονται περισσότερο σε προσωπικές φιλοδοξίες και τη μάχη μηχανισμών παρά στις υπαρκτές ιδεολογικές διαφορές. Ακόμα και οι εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ είχαν πιο ξεκάθαρα ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Ο Α. Σαμαράς εξέφραζε μια μεταμοντέρνα λαϊκή δεξιά που ωστόσο δεν θα έπαιζε το ρόλο χειροκροτητή των μέτρων του ΠΑΣΟΚ και η Ν. Μπακογιάννη τόνιζε την ανάγκη να υπάρχει βαθύτερη συναίνεση στα σκληρά μέτρα για το "καλό του τόπου". Ο Α. Αλαβάνος δεν έχει προσπαθήσει να πολιτικοποιήσει στο βαθμό που πρέπει την υποψηφιότητα του -εκτός ΣΥΡΙΖΑ- ώστε να δείξει ότι δεν εκφράζει προσωπικές επιδιώξεις αλλά ένα άλλο όραμα για την Αριστερά. Ακόμα και ο Α. Μητρόπουλος στις συνεντέυξεις του έλεγε ότι "δεν έχει σημασία αν θα είμαι εγώ επικεφαλής" αλλά πρέπει να εκφραστεί π.χ μια συνάντηση της σοσιαλιστικής με τη ριζοσπαστική αριστερά που αντιδρά στο μονόδρομο του μνημονίου. Ακόμα δεν έχουμε ακούσει από τον Α. Αλαβάνο τι το διαφορετικό θέλει να εκφράσει με την υποψηφιότητά του. Είναι μόνο θέμα της απήχησης στο εκλογικό σώμα που θα έχει μια υποψηφιότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. May I ask a question please? Who is Vangelis? (am I stupid, or I 've lost issues?)*

    RaindogNafplio
    Cambridge University


    * Μτφρ.: Μέι άι ασκ έι κουέσιον πλιιζ? Χου ιζ Βαγγέλης? Εμ άι στιούπιντ, ορ άιβ λοστ ίσιουζζ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάλλον ρωτάς για στο Βαγγέλη που αναφέρεται στο δημοσίευμα: Γλέζος – Αλαβάνος, ένα χρόνο μετά: Η ιστορία επαναλαμβάνεται; Είναι ο Βαγγέλης Χωραφάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Evriteros

    1. Είναι λάθος να αναζητάς στις “υπαρκτές ιδεολογικές διαφορές” τα κύρια χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά στην αντιπαράθεση που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ. (άλλα και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Αυτές οι διαφορές υπάρχουν γιατί δεν μπορούν σήμερα να καταργηθούν. Επίσης είναι καλό που να υπάρχουν. Δεν θέλουμε συνεκτικούς ιδεολογικά πολιτικούς σχηματισμούς. Η διαφορές λοιπον αφορούν στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ, δηλαδή τα κοινά σχέδια και την κοινή δράση.

    2. Οι επικρίσεις σου για την υποψηφιότητα του Α. Αλαβάνου δεν έχουν βάση αφού δεν έχει κατατεθεί από τον ίδιο ακόμα κάποια τέτοια υποψηφιότητά. Συζητήσεις γίνονται και εξετάζονται ενδεχόμενες λύσεις για μια αξιοπρεπή παρουσία της ριζοσπαστικής αριστεράς που θα εκφραστεί με όσο το δυνατόν πιο μαζικούς όρους και θα καταγράφει την πολιτική της αυτονομία από το πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους του. Πως λοιπόν μπορούν να απαντηθούν ερωτήματα όπως αυτά;

    -Ακόμα δεν έχουμε ακούσει από τον Α. Αλαβάνο τι το διαφορετικό θέλει να εκφράσει με την υποψηφιότητά του

    -Ο Α. Αλαβάνος δεν έχει προσπαθήσει να πολιτικοποιήσει στο βαθμό που πρέπει την υποψηφιότητα του -εκτός ΣΥΡΙΖΑ- ώστε να δείξει ότι δεν εκφράζει προσωπικές επιδιώξεις αλλά ένα άλλο όραμα για την Αριστερά

    Αντίθετα τόσο η Κουμουνδούρου, όσο και ορισμένα πολιτικά μορφώματα από τον χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επικρίνουν “προληπτικά” αυτή την υποψηφιότητά για λόγους μικροπολιτικής και μικροσυσχετισμών που έχουν να κάνουν με την διαπάλη για την ηγεμονία των μηχανισμών στον μικρόκοσμο της αριστεράς και όχι με τις πραγματικές ανάγκες του κινήματος. Και δεν επεκτείνω τον κατάλογο αυτών που εναντιώνονται σε αυτή την υποψηφιότητα και ξεκινούν από τον Γ. Πρετεντέρη και το επιτελείο του ΓΑΠ και φτάνουν ως το ΚΚΕ. Το ενδιαφέρον είναι ότι όλοι αυτοί αναπαράγουν και προβάλουν επιχειρήματα δανεισμένα από την Κουμουνδούρου, όπως αυτά που πρόσφατα προέβαλε και ο γνωστός βράχος της εσωκομματικής δημοκρατίας Δ. Παπαδημούλης, επιχειρήματα, λίγο – πολύ που φαίνεται να υιοθετείς και εσύ στο σχόλιό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τι σχεση εχει η ανταρσυα και την κοτσαρεις καθε φορα που καποιος κανει κριτικη στον ΑΑ. ο ευρυτερος νομιζω εκφραζει καποιες σκεψεις και ερωτηματα που απασχολουν πολυ κοσμο του Συριζα.ειναι δυνατον να γινει αυτος ο χαμος με ονοματα στο συν και να μην κατατιθεται μια πολιτικη λογικη γυρω απο την οποια να ζητας να στρατευτει καποιος; το ιδιο ισχυει και με τον αλεκο αλαβανο , γιατι να τον εξαιρεσει κανεις; το "προληπτικα" ειναι δικη σου ερμηνεια οταν ολος ο κοσμος ξερει πως εχει προταθει στην ηγεσια του συριζα απο την κοε και αλλες συνιστωσες να ηγηθει , αλλιως πρεπει ολοι οσοι εχουν προταθει μεχρι τωρα να θεωρηθει οτι κακως εγινε κριτικη απο την εος (μπορω να σου αναφερω σχολια σου για σακοραφα, τσακνη , μητροπουλο , εσχατως γλεζο) , αρα ας ειμαστε λιγο πιο ειλικρινεις ....και ας ασχοληθουμε με την πολιτικη και οχι με τους ηγεμονισμους προσωπων και ομαδων.για τις “υπαρκτές ιδεολογικές διαφορές” που ..."Αυτές οι διαφορές υπάρχουν γιατί δεν μπορούν σήμερα να καταργηθούν. Επίσης είναι καλό που να υπάρχουν. Δεν θέλουμε συνεκτικούς ιδεολογικά πολιτικούς σχηματισμούς"... προκυπτει ενα προβλημα σε σχεση με την δημοκρατικη αριστερα ....νομιζω οτι ξαναμπαινει η λογικη του συριζα που απετυχε οπως απεδειξε και η προσφατη διασπαση. αλλο η συζητηση , αλλο η κοινη δραση και αλλο η κοινη εκλογικη καθοδος , ολα εχουν διαφορες μεταξυ τους. τελος για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι ενα μετωπικο σχημα οργανωσεων με αυτοτελεια με το οποιο εχω συνεργαστει στο συνδικαλιστικο επιπεδο στην περιοχη μου και δεν βλεπω να ασχολουνται τοσο με τα προσωπα οσο με την πολιτικη ,πραγμα που δεν κανουμε εμεις...δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ανώνυμο 1.51,

    1. Μα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι τελικά ο "μικρός ΣΥΡΙΖΑ". Όσο να προσπαθούν κάποιοι να μεγαλώσουν τις διαφορές, τα κοινά προβλήματα είναι τόσο μεγάλα, που τις ισοπεδώνουν σε σημαντικό βαθμό. Όσο για τον ορισμο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως ενα μετωπικο σχημα οργανωσεων με αυτοτελεια, τότε γιατί μιλάει για "μέλη" και "αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες"; Δεν νομίζω ότι είναι τα πράγματα τόσο απλά και σχηματικά όσο τα παρουσιάζεις.

    2. Αν γνωρίζεις πότε τέθηκε θέμα υποψηφιότητας από τον ίδιο (οποίος δεν νομίζω ότι θα είχε πρόβλημα να μιλήσει, αν είχε αποφασίσει κάτι τέτοιο) να μας ενημερώσεις να το μάθουμε και εμείς. Επίσης αν γνωρίζεις καμία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιου οργάνου του που να λέει ότι ότι τιθεται τέτοιο θέμα να μας το πεις για να το μάθουμε και αυτό. Μόνον στην τελευταία γραμματεία που έγινε πριν λίγες μέρες τέθηκε ως ένα ενδεχόμενο, χωρίς να διαμορφωθεί ως συγκεκριμένη πρόταση. Μήπως όμως γνωρίζεις πόσο καιρό πριν, ακόμα και σε έντυπα της ριζοσπατικής αριστεράς γίνεται κριτική για αυτή την υποψηφιότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. συντροφε εοσ παλι ασχολεισαι με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπαθωντας να την "κοντυνεις"..νομιζω σε αγχωνει για καποιο λογο η υπαρξη της ,αν και θα επρεπε να μας βοηθαει η υπαρξη της..τελος παντων , εμενα το προβλημα μου ειναι η ανυπαρξια λογου πολιτικου απο πλευρας του ΣΥΡΙΖΑ και σ΄αυτο δεν βλεπω απαντησεις απο πουθενα . επισης παρατηρω πως απαντας μονο εκει που θελεις...διαβασε τον ευρυτερο ,αλλα και την δικη μου προηγουμενη παρεμβαση ..καποια σημεια νομιζω τα αποφευγεις και ετσι χωριο δεν γινεται κατα πως λεει ο λαος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πριν 5 μέρες κάναμε Συνέλευση ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην τοπική μ. Σε μαζικότητα ήταν περίπου το 80% των οργανώσεν + αρκετοί ανένταχτοι. Ηταν η 2η διαδικασία που γράψαμε μέλη και πλέον σχεδόν όλοι στην τοπική έχουμε κάρτα μέλους. Με 1,5 χρόνο ύπαρξης μάλλον δεν τα πάμε άσχημα. Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ άποκτήσει τέτοια συμφωνία στο εσωτερικό του που θα γραφτεί το 80% των μελών του, τότε σφύρα μας ΕΟΣ!! Οι χαρακτηρισμοί διαφόρων τύπων π.χ 'μικρός' μάλλον φανερώνει κομπλεξισμό.

    Κι επειδή κι εγω είμαι λίγο κομπλέξας θα σου απαντήσω με χαρακτηρισμό: Είναι κακό να είσαι 'μικρός' είναι όμως χειρότερο να είσαι ανύπαρκτος, ε? Πρόσεχε λοιπόν τι λες γιατι σε καμμιά βδομάδα σε βλέπω να ξανααλλάζεις το όνομα του μπλογκ σου σε Ενωση Οπαδών Σύριζα - Η ζωή μετα-.

    Φιλιά

    Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Θ.Τ.

    1. Φαίνεται πως στην γειτονιά σου δεν έχετε ΣΕΚ!

    2. Όταν βγάλετε τον 1ο σας βουλευτή (σας το εύχομαι ολόψυχα) τότε θα δούμε πόσο "μεγάλη" θα είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πόσο θα έχετε συμφωνήσει να είναι ο "βουλευτής" σας, πως θα μοιραστεί η χρηματοδότηση και άλλα παρόμοια. Η δύναμη ενός πολιτικού σχηματισμού δεν μετριέται κυρίως από πόσα μέλη έχει, αλλά από την απήχηση που έχει στην κοινωνία και πόσο αποδεκτό είναι από τους κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να την βγάλω κι εγώ έξω για να δω ποιος την έχει μεγαλύτερη (την αριστεροσύνη);

    Σύντροφοι ψυχραιμία. ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και ΑΝΤΑΡΣΑΙΟΙ σε ένα καζάνι βράζουμε.

    RaindogNafplio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ συριζέε

    1. Να σε ενημερώσω ότι στην γειτονιά μου έχουμε ΣΕΚ

    2. Εγώ δεν είπα ότι είμαστε ή γίναμε 'μεγάλοι' επειδή γράψαμε μέλη. Κατακρίνω όμως τους τραγικούς χαρακτηρισμούς της εος που χρησιμοποιεί. Επίσης φάσκεις και αντιφάσκεις κι εσύ. Τελικά πότε θα είμαστε 'μεγάλοι '? Οταν θα βγαλουμε βουλευτές και θα έχουμε συμφωνήσει στο ντίλ των χρημάτων ή όταν θα έχουμε μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο ;

    Πάντως όλα αυτά που έχουν γραφτει απ'την αρχη του συριζα μέχρι τώρα για τα προβληματα του κ,λ.π προφανώς και ΔΕΝ οφείλονται στο μοίρασμα των βουλευτων και των χρημάτων κ.ο.κ. Οι διαφορές είναι στρατηγικές και βαθύτατα πολιτικές.

    Θα συμφωνήσουμε για το σημαντικό της απήχησης στην κοινωνία. Θα ήθελα να μου βρεις όμως ένα μέτρο για να την μετρήσεις με ασφάλεια. Αν νομίζεις ότι μετριέται με τους ψήφους στις βουλευτικές εκλογές τότε μάλλον αυταπατάσαι..

    αυτά,

    καληνύχτα

    Πάντως μακάρι να μην πάει πολύς κόσμος σπίτι του και να μετατοπιστείτε αριστερά. Και ήμαρτον Ξεφύγετε από τα πρόσωπα.. Δεν βλέπετε ότι αναπαράγετε δεξιές αντιλήψεις ; Το ότι η αριστερά δεν έχει αναδείξει κεντρικούς λαικόυς κοινωνικούς αγωνιστές γιατί δεν έχει βγάλει αγώνες δεν μπορεί να υποκατασταθεί από μιντιακά χαμόγελα της crest, καταλάβετέ το και συζη΄τηστε πάνω σε θέσεις για την οργάνωση του κινήματος κ.ο.κ

    Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο σχιζοφρενής ανένταχτος με το καδρόνι4 Σεπτεμβρίου 2010 στις 3:42 π.μ.

    Βέβαια η ΑΝΤΡΣΥΑ με ομοψυχία, ενότητα και ηθικό ακμαίο θα διεκδικήσει την ψήφο του λαού στη βάση ενός ξεκάθαρα αντικαπιταλιστικού προγράμματος διεξόδου της χώρας από την κρίση. Ένα ερώτημα μένει να απαντηθεί: στη διαδήλωση της ΔΕΘ, σε πόσες ξεχωριστές συγκεντρώσεις και με ποιους θα διαδηλώσουν τα διάφορα τμήματα της; Πέρυσι αν θυμάμαι καλά ήταν σε 3 και πραγματοποιούσαν περίτεχνους ελιγμούς για να μη συναντηθούν.

    Μόνο στην ελληνική αριστερά θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο: μία σειρά οργανώσεις να συμφωνούν στο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, αλλά να μην μπορούν να κατέβουν μαζί σε μία διαδήλωση. Τύφλα νάχει το he life of Brian...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ανεβα στην θεσ/νικη και διαλεξε που θα πας ...ολοι θα καταληξουν στην δεθ. το στοιχημα ειναι το μεγεθος του κοσμου .....και ο παλμος , χωρις να σημαινει οτι ολα θα κριθουν εκει...εκει αρχιζουν για φετος. καλο βολι σε ολους και ραντεβου μετα στις απεργιες και τα σωματεια...ελπιζω να συμμετεχετε ολοι εδω μεσα.

    ενας καλος-κακος ναριτης απο λαρισα -μελος της ανταρσυα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΟΣ και λοιποί ΣΥΡΙΖΑΟΙ ΚΤΛ επειδή έρχονται και δημοτικές εκλογές πέραν από τις περιφερικές, έχουμε να γελάσουμε πολύ με το πως θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο πρώην αριστεριστής και νυν υποψήφιος δήμαρχους σας στον Πειραιά ο οποίος είναι και λέκτορας στο ΕΜΠ. Έχουν να γελάσουμε πολύ με το πώς θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει ο υποψήφιος σας τα έργα και τις θέσεις της δημοτικής κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΣΥΝ σε μια σειρά από ζητήματα ……… ξεκινώντας φυσικά από τον αγώνα για τους ελευθέρους χώρους στην Δραπετσώνα, καθώς βλέπετε ήταν Συνασπισμένοι κάποιοι από τους εργολάβους του Σουφλιά … του τότε υπουργού ΥΠΕΧΟΔΕ ντε, που είχε βάλει μπροστά την «ανάπλαση» - ιδιωτικοποίηση και η οποία σκόνταψε στις κινητοποιήσεις της πρωτοβουλίας του Αναρχικού χώρου και των οργανώσεων που σήμερα συνθέτουν την ΑΝΤΑΡΣΙΑ.

    Έχουμε να γελάσουμε πολύ με τους «ριζοσπάστες αριστερούς» εργολάβους και τους φίλους τους αλλά και με τους «ριζοσπάστες» πανεπιστημιακούς (όχι ο νυν υποψήφιος δήμαρχος σας, αλλά οι πατρόνες του, «βαρόνοι» των ελληνικών ΑΕΙ ντε, που έχουν επιβάλει με δική τους πρωτοβουλία δίδακτρα στα μεταπτυχιακά τους προγράμματα…


    Βλέπεις και αυτοί οι εργολάβοι και οι επιβάλλοντας δίδακτρα, Αλαβάνο στηρίζουν. Αλλά όταν επικεντρώνεσαι στα πρόσωπα και όχι στο πολιτικό περιεχόμενο τέτοιους συνοδοιπόρους βρίσκεις.

    Ναριτης από τον Πειραιά και Δρ και Ερευνητής για να μην αναρωτιέστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ