ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Βέτο της Ιταλίας στην απόφαση της Ε.Ε. για αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό...



Την «γραμμή - γκαζόζα»  του Παπαδημούλη στο ευρωκοινοβούλιο ακολούθησε η Ελληνική κυβέρνηση στην λήψη απόφασης της ΕΕ για την αναγνώριση ως προέδρου του Χουάν Γκουαϊδό...

Το Ρόιτερ σημειώνει πως η αντίθεση της Ιταλίας εμπόδισε την υιοθέτηση ενιαίας στάσης από την ΕΕ.

Η ΕΕ ήταν έτοιμη να αναγνωρίσει τον τον Χουάν Γκουαϊδό, ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, σύμφωνα με σχέδιο ανακοινωθέντος που διέρρευσε νωρίτερα στον τύπο.

Προϋπόθεση όμως ήταν καμία από τις 28 χώρες μέλη να μην καταθέσει επισήμως αντιρρήσεις μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Τελικά η Ιταλία έβαλε βέτο.

Οκτώ κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναγνώρισαν ήδη τον Χουάν Γκουαϊδό μετά την εκπνοή του ευρωπαϊκού τελεσιγράφου προς τον Νικολάς Μαδούρο για να προκηρύξει προεδρικές εκλογές.


Ο ηγέτης της βενεζουελανής αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό δήλωσε σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται τη Δευτέρα, ότι θα έκανε ό,τι μπορούσε για να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Ιταλίας, μετά τη διαίρεση της ιταλικής κυβέρνησης ως προς το αν θα τον αναγνωρίσει ως προσωρινό πρόεδρο.

Ενώ σήμερα πολλές ευρωπαϊκές χώρες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Γκουαϊδό, αμφισβητώντας την εξουσία του Νικολάς Μαδούρο, η Ιταλία παρέμεινε σιωπηλή εξαιτίας της διαίρεσης που υπάρχει στο θέμα αυτό στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε η ιταλική κυβέρνηση να προσθέσει την υποστήριξή της --η οποία είναι πολύ σημαντική για εμάς-- σε αυτή που εκφράσθηκε από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Γκουαϊδό στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζο Ματαρέλα, ο ρόλος του οποίου είναι κυρίως τελετουργικός και συνήθως παραμένει μακριά από την καθημερινή πολιτική, κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει στην άκρη τις διαφορές της και να εκφράσει υποστήριξη προς τον Γκουαϊδό.

«Πρέπει να επιδείξουμε ευθύνη και σαφήνεια με μια κοινή γραμμή την οποία έχουν υιοθετήσει όλοι οι εταίροι και σύμμαχοί μας στην ΕΕ», δήλωσε ο Ματαρέλα σήμερα στη Ρώμη.

Οι ιταλικής καταγωγής Βενεζουελανοί αποτελούν μια μεγάλη και με επιρροή ομάδα στη νοτιοαμερικανική χώρα.

«Η επιβολή τελεσιγράφων, κυρώσεων, το πάγωμα των αγαθών της Βενεζουέλας ... Αυτά μπορεί να σημαίνουν πως ανοίγει ο δρόμος για μια στρατιωτική επέμβαση», δήλωσε ο Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα, εξέχουσα προσωπικότητα του Κινήματος 5 Αστέρων, του ενός από τα δύο κόμματα που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Το Κίνημα 5 Αστέρων και αυτή η κυβέρνηση ουδέποτε θα αναγνωρίσουν πρόσωπα που αυτοδιορίζονται πρόεδροι», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εταίρος των 5 Αστέρων, η Λέγκα, έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Γκουαϊδό.

«Ο Μαδούρο είναι ένας από τους τελευταίους αριστερούς δικτάτορες που έχουν απομείνει και κυβερνά με τη χρήση βίας και κάνει τον λαό του να λιμοκτονεί. Η ελπίδα είναι πως θα διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές το συντομότερο δυνατό», ανέφερε σε σημερινή δήλωσή του ο επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι.






2 σχόλια :

  1. Ο Καμένος όλο και κάτι δίδαξε στον ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://mera25.gr/2019/01/25/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B125-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1/
    Ουαου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ