ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Μυτιλήνη: Όχημα τύπου ΒΑΝ που ανήκε σε ΜΚΟ με .... διπλές πινακίδες του Ελληνικού Στρατού



Μία τουλάχιστον... περίεργη υπόθεση ερευνάται από την Αστυνομία στη Λέσβο.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή της Κρατήγου κοντά στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, διενεργήθηκε έλεγχος σε αυτοκίνητο τύπου βαν που ανήκε σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση που επιχειρεί στη Λέσβο, σε θέματα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο έφερε δεύτερες πινακίδες κυκλοφορίας που βρισκόταν κάτω από τις εμφανείς πινακίδες. Οι δεύτερες αυτές πινακίδες κυκλοφορίας ανήκαν σε αυτοκίνητο του Ελληνικού Στρατού. Στο αυτοκίνητο, κατά την έρευνα, βρέθηκαν επίσης και στρατιωτικός εξοπλισμός ασύρματης επικοινωνίας.

Πραγματοποιήθηκε μια σύλληψη, ενώ η όλη υπόθεση συνεχίζεται να διερευνάται, καθώς από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.



Πράγματι, η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή και αναμένουμε επίσημη ανακοίνωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται www.lesvosnews.net το θέμα με κρατικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν ΜΚΟ στο νησί έχει ευρύτερες διαστάσεις:

Aυτοκίνητα μη Κυβερνητικών Οργανώσεων(MKO) τα οποία επιχειρούν στη Λέσβο κατά παράβαση των ελληνικών και ευρωπαϊκών νόμων δέσμευσε το τελευταίο διάστημα το τελωνείο Μυτιλήνης.

Τα περισσότερα έφεραν πινακίδες ευρωπαϊκών κρατών, ωστόσο βρισκόταν στο νησί πάνω από έξι μήνες, ενώ τα άτομα που τα χρησιμοποιούσαν δεν είχαν καμία σχέση ιδιοκτησιακή ή εργασιακή με τους κατά νόμο ιδιοκτήτες τους οι οποίοι ήταν «άγνωστοι» Ευρωπαίοι πολίτες.

Τα αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης όπου και φυλάσσονται. Σε βάρος των ιδιοκτητών τους επιβλήθηκαν τα χρηματικά πρόστιμα που ορίζει ο νόμος. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι για τα περισσότερα απ’ αυτά οι τελωνειακές αρχές ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον να καταβληθεί το πρόστιμο προκειμένου να τα παραλάβουν. Σε μια τέτοια περίπτωση τα αυτοκίνητα δίνονται σε δημόσιες υπηρεσίες που τα έχουν ανάγκη ή πλειστηριάζονται.

Δείτε και αυτό:




2 σχόλια :

  1. Μπερδεύτηκαν οι «υπηρεσίες» μεταξύ τους και η μία συλλαμβάνει την άλλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βαθύ κράτος που ελέγχει το ΑΝΕΛ (Καμμένος) με το βαθύ κράτος που ελέγχει το ΠΡΑΤΤΩ (Κοτζιάς - Τόσκας) είναι γνωστό ότι δεν τα πηγαίνουν και πολύ καλά μεταξύ τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ελέγχει τίποτα από "βαθύ κράτος", θα πρέπει να βρει κάποιο λύση με τα συνεταιράκια του για να μην γίνονται όλοι μαζί νούμερα για θεατρική επιθεώρηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ