ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΤΡΙΤΗ 12/9/2017, 7.30 Μ.Μ.



Στα γραφεία της δημοτικής κίνησης «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης», Τριπόλεως 43 και Ροδοπόλεως (ημιυπόγειο) Μετρό : τερματικός σταθμός Ελληνικού , έξοδος Βουλιαγμένης προς Αθήνα

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες

Σας καλούμε την Τρίτη 12/9/2017 και ώρα 7.30, στα γραφεία της δημοτικής κίνησης «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης», σε συνάντηση ενημέρωσης για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του ακινήτου Ελληνικού, όπως εκτίθεται στο κείμενο Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, το οποίο τέθηκε προς διαβούλευση (κλειστή ώστε οι διαβουλευόμενοι να μην επικοινωνούν μεταξύ τους) μεσούντος του Αυγούστου και εντός προθεσμίας 20 ημερών για τους πολίτες. Για λόγους τόσο νομιμότητας όσο και ουσίας η διαβούλευση είναι προσχηματική καθώς η ανάγνωση και μόνο χιλιάδων σελίδων είναι απαγορευτική της αξιολόγησης του σχεδίου.

Ανταποκριθήκαμε λόγω του ότι παρακολουθούμε το θέμα επί μακρόν καταθέτοντας 99 σελίδες αντικρούσεων. Επισυνάπτουμε την περίληψη 10 σελίδων. Από την εμπεριστατωμένη μελέτη και αξιολόγηση που κάναμε προκύπτει ότι οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές για το σύνολο του Λεκανοπεδίου. Η κλίμακα του έργου (όγκος, ύψη κτιρίων, πολλαπλές χρήσεις) συνιστά μια οικονομική, κοινωνική και οικολογική βόμβα για την Αττική, καταστρέφοντας το παράκτιο μέτωπο στο πιο κομβικό του σημείο και δημιουργώντας μια νέα ιδιωτική πόλη 35.000 κατοίκων.

Πιστεύουμε στην ανταπόκριση φορέων και πολιτών ώστε ν’ αγωνιστούμε για μια μαζική αντίδραση (κοινωνική, πολιτική και νομική) και να αποτρέψουμε την καταστροφή του μόνου δημόσιου εκτεταμένου ζωτικού χώρου στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής, ο οποίος παραχωρείται για 99 χρόνια, έναντι πινακίου φακής, στον «επενδυτή» που υπήρξε και ο μοναδικός που ανταποκρίθηκε στην προκήρυξη.

Επικοινωνία :
Χρήστος Κορτζίδης, 6937131389 , cristos.Kortzidis@gmail.com,
Ελένη Πορτάλιου, 2107512560, portel@central.ntua.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ