ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Σχολιάζοντας για ένα σχόλιο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Μέρος πρώτο:


το δεύτερο μέρος εδώ:

Από το "ΑΝΤΑΡΣΥΑ"

Σχόλιο σχετικά με πρόσφατα δημοσιευμένο διεθνές κείμενο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ήδη καταθέσει ανοικτά και δημόσια την πολιτική της πρόταση για κοινή δράση, διάλογο και πολιτική συνεργασία. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει σ' αυτό το διάλογο στην βάση του πλαισίου στόχων του αντικαπιταλιστικού μεταβατικού προγράμματος που το θεωρεί ως το αναγκαίο πρόγραμμα της αριστεράς στην παρούσα περίοδο. Στη καρδιά αυτού του προγράμματος βρίσκεται η διεθνιστική ρήξη - αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ με την άμεση διαγραφή όλου του χρέους και τον εργατικό έλεγχο στις τράπεζες και στις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις.

Κατά συνέπεια δεν εκφράζεται από ηττημένες πολιτικές προτάσεις και λογικές διαχείρισης του υπάρχοντος συστήματος («αριστερές κυβερνήσεις στα πλαίσια της ΕΕ», «διπλό νόμισμα», «άλλη ανάπτυξη" της καπιταλιστικής οικονομίας) που δεν έχουν να προσφέρουν καμία διέξοδο στους εργαζόμενους και τους λαούς της Ευρώπης, όπως αυτές αποτυπώνονται σε πρόσφατο διεθνές κείμενο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει τις πολιτικές της πρωτοβουλίες πάνω στην βάση των πρόσφατων αποφάσεών της υπερασπιζόμενη και την κοινή δράση και διάλογο με όλα τα κομμάτια της αριστεράς που θέλουν να ανατρέψουν την παρούσα κατάσταση, υπερασπιζόμενη ταυτόχρονα και την αυτοτελή στρατηγική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

Το διευκρινιστικό αυτό σχόλιο αυτό του ΑΝΤΑΡΣΥΑ προβλέψιμο ήταν και αναμενόμενο. Όπως ακριβώς και το πρόσφατο σχόλιο του Π. Λαφαζάνη στον ΣΠΟΡ FM. «Δεν έχω καμία σχέση με την ανακοίνωση της ΛΑΕ για το γήπεδο της ΑΕΚ»


Το «δημοσιευμένο διεθνές κείμενο» που αναφέρεται το σχόλιο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ αν δεν το γνωρίζετε, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:



Από την χώρα μας το υπογράφουν οι παρακάτω:
Τάσος Αναστασιάδης, κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος (Ανταρσύα)
Άρης Χατζηστεφάνου, δημιουργός των ντοκυμαντέρ Debtocracy και Catastroika
Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής Λαϊκής Ενότητας, πρώην ευρωβουλευτής, πρώην αντιπρόεδρος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρώην πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου, ιδρύτρια του κινήματος Πλεύση Ελευθερίας, πρόεδρος της Επιτροπής Αλήθειας για το ελληνικό χρέος (υπογράφει τις 10 προτάσεις αλλά όχι την εισαγωγή)
Στάθης Κουβελάκης, King’s College London, Λαϊκή Ενότητα
Σπύρος Μαρκέτος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέλος Ανταρφσύας, μέλος της Επιτροπής Αλήθειας για το ελληνικό χρέος
Γιώργος Μητραλιάς, Έλληνες για το Μαζικό Κίνημα του Μπέρνι Σάντερς, CADTM Ελλάδας, μέλος της Επιτροπής Αλήθειας για το ελληνικό χρέος
Αντώνης Νταβανέλος, RedNetwork, Λαίκή Ενότητα
Λεωνίδας Βατικιώτης, δημοσιογράφος, Ανταρσύα, μέλος της Επιτροπής Αλήθειας για το ελληνικό χρέος

Αν δεν απαντήθηκαν όλες οι απορίες σας, μια ματιά και εδώ:


1 σχόλιο :


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ