ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην εκδοθούν οι Τούρκοι αξιωματικοί




Με απόφαση του σήμερα ο Άρειος Πάγος λέει όχι στην έκδοση στην Τουρκία των 8 Τούρκων στρατιωτικών. Η απόφαση ήταν αναμενόμενη μετά τις εισηγήσεις των εισαγγελέων του Ανώτατου Δικαστηρίου. Με βάση την απόφαση οι Τούρκοι αξιωματικοί θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, εκτός εάν υπάρχει κάποια δικονομική εκκρεμότητα για άλλο αδίκημα.Αυτό όμως είναι σχεδόν βέβαιο πως θα προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις στην Τουρκία. Ενδεικτικό της σημασίας που δίνουν οι Τούρκοι στο συγκεκριμένο θέμα είναι το γεγονός πως όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με έκτακτα δελτία ενημερώνουν για την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, υπάρχει απόλυτος σεβασμός της διάκρισης των εξουσιών και τηρούνται όλες οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει το ελληνικό κράτος. Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε στη βάση αυτών των αρχών»

Με δήλωσή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισημαίνει:
Η απόφαση μη έκδοσης στην Τουρκία σηματοδοτεί την ανεξάρτητη απονομή Δικαιοσύνης με αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, μακριά από πολιτικές πιέσεις.
Η απόφαση εκθέτει την Ελληνική Κυβέρνηση για την υπογραφή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που επιτρέπει επαναπροωθήσεις στην Τουρκία ως «ασφαλή 3η χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ