ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

Πως η “πρώτη φορά Αριστερά” αναδεικνύει την “χρυσή αυγή” μπροστάρη στον αγώνα ενάντια στην διαφθορά και την διαπλοκή...


Σταύρος Κοντονής: Αν ήταν Γιαπωνέζος θα είχε κάνει χαρακίρι...
Τις τελευταίες μέρες τα ΜΜΕ συνεπικουρούμενα από ακραιφνείς αριστερούς μέχρι ακροδεξιούς έκαναν “πρώτο θέμα” τις καταθέσεις της η κ. Κούνεβα και ασχολήθηκαν με αρκετό ζήλο να ανακαλύψουν που τα βρήκε. Όμως δεν έδωσαν καμία σημασία σε ένα άλλο ζήτημα που αφορούσε πολύ μεγαλύτερα ποσά, τα οποία κάποιοι άλλοι επώνυμοι ((Γιάννης Σγουρός,Κωνσταντίνος Λιάσκας, Γιάννης Δημαράς, Γιώργος Λιάνης, Χρήστος Σαλελές, Σοφία Σακοράφα και πολλοί άλλοι) τα καταχράστηκαν και καλούνται να τα επιστρέψουν με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το θέμα έχει ενδιαφέρον γιατί εκτός των άλλων δείχνει πως οι υπόγειες και οι φανερές σχέσεις της “πρώτης φοράς Αριστεράς” με διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο, όταν αποτυπώνονται στην κοινοβουλευτική της πρακτική ως "θεσμικό έργο" δίνουν έδαφος στην «χρυσή αυγή» να διευρύνει την λαϊκή της βάση και να αναδειχθεί μπροστάρης στον αγώνα ενάντια στην διαφθορά και την διαπλοκή.

Στα μέσα του Δεκέμβρη συνέβη ένα περίεργο περιστατικό την βουλή, το οποίο δεν είδε τα φώτα της δημοσιότητας. Η «χρυσή αυγή» ζήτησε να αποσυρθεί μια τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση (η τοποθέτηση του Λαγού στην βουλή, για όποιον αντέχει να την παρακολουθήσει [εδώ]).

Η τροπολογία αν τύγχανε μιας ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, τόσο μεγάλης που δεν έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, αποσύρθηκε... Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, εξωθήθηκε στο να αποσύρει, τελικώς, τροπολογία, η οποία προέβλεπε τη μείωση της ευθύνης στο μισό, (από τα 20 χρόνια στα δέκα), όσων ενεπλάκησαν στο πάρτι των υπερκοστολογήσεων του «Αθήνα ΄97».
(περισσότερα γι' αυτό εδώ:«Έκανε πίσω ο Κοντονής - Αποσύρθηκε η (ν)τροπολογία της αμνήστευσης»)

(κλικ για μεγέθυνση)
Ας πάμε μερικά χρόνια πίσω. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχε καταθέσει παρόμοια τροπολογία το 2012 που είχε ψηφιστεί από την βουλή  (κλικ στην διπλανή εικόνα). Τότε Το ελεγκτικό συνέδριο  έχει ξεκινήσει πριν από την κατάθεση της τροπολογίας, τον καταλογισμό, "των δημοσίων υπολόγων" για την διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε τον Αυγούστου 1997 και ήταν να κληθούν για να πληρώσουν 32 επικεφαλής και διοργανωτές του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου "Αθήνα 1997" που είχε διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στην έκθεση κατασταλτικού ελέγχου νομιμότητας, η σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Δέσποινα Καββαδία-Κωνσταντάρα, έκανε λόγο μεταξύ άλλων για:
-  διπλοπληρωμές δαπανών (δωμάτια ξενοδοχείων κτλ),
-  διπλοπληρωμές υπαλλήλων ΣΕΓΑΣ, ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκού Σταδίου, ιατρικού προσωπικού,
-  υπερτιμολογήσεις παροχών,
-  καταβολές ποσών για παροχή υπηρεσιών χωρίς να αποδεικνύονται,
-  πληρωμή "εθελοντών" ύψους 600.000.000 δραχμών,
-  πρόσθετη πληρωμή αστυνομικών 900.000.000 δραχμών,
-  χρέη προς το ΙΚΑ, φόρους άμεσους και έμμεσους, τέλη επί αμοιβών, φόρους εργολάβων και ΦΠΑ ενώ επεσήμανε ότι δεν αποδόθηκαν στον ΣΕΓΑΣ και στην κεντρική οργανωτική επιτροπή τα αντίτιμα εισιτηρίων ύψους 392.120.000 δραχμών.

Με εκείνη την «φωτογραφική» τροπολογία που είχε ψηφιστεί από την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ  είχαν νομιμοποιηθεί οι δαπάνες της οργανωτικής επιτροπής του "Αθήνα 1997", είχε γίνει άρση των καταλογισμών που είχαν ξεκινήσει από το ελεγκτικό συνέδριο και ουσιαστικά απαλλάσσονταν οι διοργανωτές από την υποχρέωση να καταβάλλουν το συγκεκριμένο ποσό το οποίο σύμφωνα με τους δικαστές και τους καταγγέλλοντες, κατασπαταλήθηκε με αποτέλεσμα να φουσκώσει ο λογαριασμός της διοργάνωσης.

Τον προηγούμενο μήνα η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επανέφερε πάλι με φωτογραφική διάταξη την απαλλαγή των υπεύθυνων, αφού πρόσφατα το θέμα επανήλθε.μετά από απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου η οποία κατάργησε στην πράξη την προηγούμενη τροπολογία, κρίνοντας αντισυνταγματικό τον σχετικό νόμο και το Ελεγκτικό Συνέδριο επέμεινε στο πόρισμά του και την κατανομή των ευθυνών ζητώντας την επιστροφή των 30.000.000 ευρώ από τους 32 εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων πρώην υφυπουργοί αθλητισμού και νυν στελέχη ομοσπονδιών. Αναλυτικά ονόματα και ποσά μπορείτε να δείτε [εδώ]

Υ.Γ. Θα συνιστούσαμε σε γνωστό στέλεχος της ΛΑΕ και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ψάχνει τις φορολογικές δηλώσεις της Κούνεβα, να παρακολουθεί τα πρακτικά της βουλής, εκεί θα βρει σίγουρα πραγματικά και μεγάλα σκάνδαλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ