ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Έρευνα Public Ιssue: Ανεβαίνει στην Ελλάδα η δημοτικότητα της Μέρκελ...
Όλοι οι πίνακες εδώ: Πολιτικό Βαρόμετρο 157, Ιούνιος 2016 

και ένα σχόλιο από "το ποντίκι"

Μοιάζει περίεργο, αλλά φαίνεται ότι η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ παρουσιάζει αξιοσημείωτη βελτίωση στην Ελλάδα, σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Τουλάχιστον, αυτό προκύπτει από τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρείας Public Issue, τα οποία αφορούν στις αντιλήψεις των Ελλήνων πολιτών σχετικά με ξένους ηγέτες. Όσον αφορά λοιπόν στην καγκελάριο Μέρκελ, οι θετικές απόψεις στο πρόσωπό της φθάνουν το 35% και οι αρνητικές το 62% στην έρευνα του τρέχοντος μήνα. Και προτού κάποιος πει ότι η εικόνα κάθε άλλο παρά κολακευτική είναι για την κ. Μέρκελ, σε αντίστοιχη έρευνα της Public Issue τον Οκτώβριο του 2015 οι θετικές απόψεις ήταν μόλις 29% και οι αρνητικές 69%.

Ως προς την πολιτική τοποθέτηση των ερωτηθέντων σε σχέση με τη στάση τους έναντι της κ. Μέρκελ, τα μεγαλύτερα ποσοστά θετικών απόψεων στο πρόσωπό της εντοπίζονται σε πολίτες που δηλώνουν ψηφοφόροι του Ποταμιού (68%), της Δημοκρατικής Συμπαράταξης-ΠΑΣΟΚ (57%) και της ΝΔ (56%), ενώ τα μεγαλύτερα ποσοστά αρνητικών απόψεων για τη γερμανίδα καγκελάριο εντοπίζονται στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ (86%), του ΣΥΡΙΖΑ (77%) και της Χρυσής Αυγής (75%).

Όσον αφορά στις απόψεις των Ελλήνων για άλλους ξένους ηγέτες, ο πλέον δημοφιλής είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν (74% θετικές απόψεις, 22% αρνητικές), ενώ σε «θετικό έδαφος» βρίσκεται και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (69% θετικές απόψεις, 27% αρνητικές). Τέλος, όσον αφορά στους οιονεί υποψηφίους προέδρους των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου, η Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει 46% θετικές απόψεις και 45% αρνητικές, ενώ ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ λαμβάνει 74% αρνητικών απόψεων και μόλις 10% θετικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ