ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΛΑΕ: την ευλογία του Περισσού θέλει, λαμβάνει όμως μόνον την ευλογία του Θεού...


Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κοινό δελτίο τύπου χωρίς κανένα σχόλιο και χωρίς καμία υπογράμμιση που δημοσιεύτηκε [έδώ] (με περισσότερες υπογραμμίσεις) και [εδώ] (με λιγότερες υπογραμμίσεις):


Συνάντηση ἀντιπροσωπειῶν ΛΑ.Ε.-Χ.Δ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Ενότητας» (ΛΑ.Ε.) αποτελούμενη από τον Παναγ. Λαφαζάνη επικεφαλής της παράταξης και τους Δημ. Στρατούλη και Νίκο Γαλάνη μέλη της Γραμματείας της ΛΑ.Ε. συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της «Χριστιανικής Δημοκρατίας» (Χ.Δ.) αποτελούμενη από τους Μανώλη Μηλιαράκη επίτιμο Πρόεδρο της Χ.Δ., Γιάννη Ζερβό Πρόεδρο της Χ.Δ. και Δημήτρη Πισίνα, μέλος του ΠΓ της Χ.Δ.

Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε σε θερμό κλίμα, οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και την κρίσιμη συγκυρία που διανύει η χώρα.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη ριζική τους αντίθεση στα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης και συμφώνησαν ότι έχει επείγουσα σημασία μια δημοκρατική ανατροπή στη χώρα.

Οι δύο πλευρές καταδίκασαν, επίσης, την τρομοκρατία που συνεχίζουν να ασκούν οι κυρίαρχοι κύκλοι σε βάρος οποιασδήποτε πρότασης εξόδου από την κρίση έρχεται σε ρήξη με τους νεοφιλελεύθερους κανόνες της Ε.Ε. που επιβάλλονται ως μονόδρομος στους λαούς της Ευρώπης, καθώς και σε βάρος οποιασδήποτε αμφισβήτησης της παρουσίας της χώρας στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τον τρόπο αυτο υπονομεύεται οποιαδήποτε μορφή υπεύθυνου διαλόγου σε σχέση με την πορεία της χώρας.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην σημασία της κοινής δράσης, πρώτα απ' όλα στους κοινωνικούς αγώνες, όλων των δυνάμεων που, από δημοκρατική και προοδευτική σκοπιά, αντιτάσσονται στη μνημονιακή κηδεμονία και στην ανάγκη διαλόγου για ένα μέτωπο και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα που θα διεκδικήσει να βάλει τη χώρα σε ένα νέο αντιμνημονιακό δρόμο διεξόδου και προοδευτικών μετασχηματισμών.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Χ.Δ., στα πλαίσια της απόφασης του 8ου Συνεδρίου της για ανάληψη πρωτοβουλίας στην κατεύθυνση της συγκρότησης ενός ισχυρού και αξιόπιστου δημοκρατικού πατριωτικού αντιμνημονιακού κινήματος.

7.6.2016

15 σχόλια :

  1. Είναι ένα ευφυές σχέδιο προσέγγισης της νεολαίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, Είναι κίνηση αντιπερισπασμού στον Γιώργο Λιερό, που κάνει βιβλιοπαρουσιάσεις με τον ΠΑΤΗΡ ΑΝΤΩΝΙΟ ΠΙΝΑΚΟΥΛΑ εφημέριο Ι.Ν.Αγ. Παντελεήμονος και δεξί χέρι του αρχιεπισκόπου.

      Διαγραφή
  2. ώριμη και επιβεβλημένη αυτή η δημόσια υπόσχεση/δέσμευση συνεργασίας!

    Ας ελπίσουμε να πάνε καλύτερα τα πράγματα απ' ότι πήγε η ΣΥΜΜΑΧΙΑ Προοδευτικών και Αριστερών Δυνάμεων στις εκλογές του 1977, η οποία έλαβε τότε 2,72%.

    Όταν διάβασα και αυτή την ανακοίνωση της "χριστιανικής δημοκρατίας" μου φάνηκε σαν να γράφτηκε από το χέρι του επικεφαλής της ΛΑΕ:

    Αποτίμηση της Χ.Δ. για την επίσκεψη Πούτιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Νίκος Γαλάνης αναλαμβάνει μόνο δύσκολες αποστολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την ιστορική αυτή συνεργασία  έχει ήδη ενημερωθεί και  η .wikipedia.
    εδώ:

    Χριστιανική Δημοκρατία (ελληνικό πολιτικό κόμμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οσο για τον Λιερό τον από πάνω ο παππάς τον ξενέρωσε; Εδώ ο τύπος θα συζητήσει για τα κοινά αγαθά με τον Ν.Φελέκη νεοφιλελέ συνδαιτημόνα του ΓΑΠ που γουστάρει να ιδιωτικοποιηθεί μέχρι και η ακρόπολη....
    Η δε χριστιανική δημοκρατία ήταν ανέκαθεν ενάντια στην Ε.Ε και ο αείμνηστος ψαρουδάκης ήταν αγωνιστής της δημοκρατίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ο αείμνηστος λενιν ήταν επαναστάτης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι σημερινοί μαρξιστές - λενινιστές είναι το ίδιο

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμε 3:13 ο "αείμνηστος" Ψαρουδάκης ήταν και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πολιτευτής της ΝΔ και ήταν κατά της Ε.Ε. εμφορούμενος από ανατολικορθόδοξο αντιδυτικισμό κατά των Φράγκων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεγάλο ψέμα οτι έχει συνεργαστεί με την ΝΔ ο Ψαρουδάκης.Ούτε ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.Πάντοτε αυτόνομη κατέβαινε η Χ.Δ με εξαίρεση το 1985 που συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ χωρίς να εκλεξει βουλευτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Νίκος Ψαρουδάκης, πρόεδρος ως της Χ. Δ, εξελέγη βουλευτής Επικρατείας το 1985 συνεργαζόμενος ως ανεξάρτητος με το ΠΑΣΟΚ. 

      Το 1989 η Χ. Δ, κατέβηκε αυτόνομη και κατέγραψε το ποσοστό των μόλις 0,2%.

      Στις εκλογές του 2007 στήριξε την “Δημοκρατική Αναγέννηση” του Στέλιου Παπαθεμελή.

      Διαγραφή
    2. http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=289327

      ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2009 06:49

      Η προσέλκυση στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους μέσω του Επικρατείας υπήρξε παλαιότερο φαινόμενο, αρχής γενομένης από το 1981, όταν ο άλλοτε ηγέτης του Κέντρου Γεώργιος Μαύρος ετέθη επικεφαλής στη λίστα του ΠαΣοΚ, όπως και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, στην οποία φιλοξενήθηκε επίσης στο «πράσινο» ψηφοδέλτιο ο ιδρυτής της Χριστιανικής Δημοκρατίας Νίκος Ψαρουδάκης .

      https://athens.indymedia.org/post/590270/

      Οι αμαρτίες του μακαρίτη



      από Μνήμων  24/10/2006 10:54 μμ.


      Γυρολόγος της πολιτικής, στην ΕΔΗΚ το 1974 με τον Παπαθεμελή αποπειράθηκε να βγει βουλευτής, με το ΚΚΕ εσ στην Συμμαχία το 1977, τη λύση βρήκε στο ΠΑΣΟΚ το '81 οπότε βγήκε βουλευτής, για να καταλήξει το 85 στη ΝΔ. Άπό εχθρός της βρωμερής χουντικής Ιεραρχίας των Σεραφείμ-Ιερώνυμου, κατάντησε να βραβεύεται από την Σύνοδο, με το ίδιο παράσημο που πήρε πρόσφατα και ο ανεκδιήγητος Καλλίνικος του Πειραιά.

      Διαγραφή
    3. Το 85 δεν πήγε ΝΔ. εξελέγη βουλευτής Επικρατείας το 1985 συνεργαζόμενος ως ανεξάρτητος με το ΠΑΣΟΚ.

      Διαγραφή
  8. Το ΚΟΔΗΣΟ υπάρχει ακόμα?
    Το ΠΑΡΚΕ του Γ.Μαύρου?
    Αν υπάρχουν θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να υπάρχει και με αυτά μια συνεργασία μέσα σε θερμό κλίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ