ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Σε ένα ανακαινισμένο σφαγείο της Μαδρίτης η 2η συνάντηση για το plan b της Ευρώπης


Ένα ανακαινισμένο ...σφαγείο της Μαδρίτης ήταν ο τόπος που το περασμένο Σαββατοκύριακο έγινε η συνάντηση για την πολιτική συγκρότηση του plan b' της Ευρώπης. Το πλαίσιο της συνάντησης, όπως και ποιοί υπογράφουν το σχετικό κείμενο εδώ:
Ένα σχέδιο Β για την Ευρώπη

Μεταξύ των πολλών προτάσεων για δράση που εγκρίθηκαν σε διάφορα επίπεδα (τοπικό, εθνικό ή ευρωπαϊκό), αποφασίστηκε η οργάνωση μιας ευρωπαϊκής ημέρας κινητοποιήσεων ενάντια στις πολιτικές λιτότητας την 28 Μαΐου, η ημερομηνία που καθορίζεται σε συνάρτηση με την Κομμούνα του Παρισιού. 
(κλικ στην εικόνα για να δείτε το site της συνάντησης)
Η συνάντηση αυτή ακολούθησε τη μία άλλη που είχε πραγματοποιηθεί στο Παρίσι με πρωτοβουλία του Αριστερού Κόμματος στις αρχές Ιανουαρίου, και είχε επικεντρωθεί κυρίως σε οικονομικά θέματα.Tο ντοκουμένο που εκδόθηκε μετά την λήξη των εργασιών, εδώ:

Από την χώρα μας συμμετείχαν ως ομιλητές η τέως πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρώην υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης, και ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου εδώ:.

Η τοποθέτηση  του Κ. Λαπαβίστα εδώ:

Οι δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις στην χώρα μας περιορισμένες με μερικές εξαιρέσεις από τις οποίες επισημαίνουμε την παρουσίαση που έκανε το RProject, εδώ:
Περιέχει όμως κάποιες ανακρίβειες, όπως αυτή: "Ωστόσο, από όλη τη συζήτηση του συνεδρίου, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έλειπαν η αναφορά στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, στον πόλεμο..."  Το ντοκουμένο/απόφαση που εκδόθηκε με το πέρας των εργασιών, διαψεύδει την παραπάνω "είδηση": «A so-called borderless Europe has been erecting walls and electrifying fences everywhere. From Evros and Lesvos to Lampedusa, from Presevo to Calais. We demand: Let the refugees in! When people run for their lives, Europe must simply open its arms, firmly rejecting xenophobia and racism. The issue of refugees is a humanitarian issue and we refute the militarization thereof: we say NO to the involvement of NATO. Europe must drastically cut armaments and defense expenses, which have proven to be linked with corruption and illegal indebtedness and must increase public spending on health, education, social security, justice and culture.»

Μερικές παρουσιάσεις της συνάντησης:
1. Madrid : Conférence contre l'austérité, pour une Europe démocratique
2.  El Plan B para Europa reúne en Madrid una cumbre social contra la austeridad
3.  Varoufakis urges next Spanish leader to defy Brussels
4. The answer to the EU referendum: Plan B for Europe
5.  Plan B For Europe
και τέλος στην ...«αυγή»:
Plan B will be unveiled on the streets on May 28 to fight austerity in Europe

2 σχόλια :

  1. Δεν ξέρω αν έγινε κάποια εκ των υστέρων διόρθωση, αλλά ο σύνδεσμος (link), που παραθέτετε (Ανταπόκριση από το συνέδριο του Plan B στη Μαδρίτη), παραπέμπει σε ένα κείμενο, όπου περιέχετε η φράς: «Ένα Σχέδιο Β´ για την Ευρώπη σημαίνει προώθηση της ειρήνης και αποστρατιωτικοποίηση του ανθρωπιστικού ζητήματος των προσφύγων: όχι στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, όχι στις επαναπροωθήσεις, όχι στις "παράπλευρες απώλειες" ...»
    Επίσης, παρατηρώ ότι στο εν λόγω κείμενο, ο χώρος όπου έγινε το συνέδριο αναφέρεται ως «παλιά αρένα των ταυρομάχων» και όχι ως «ένα ανακαινισμένο σφαγείο» ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Αυτό το απόσπασμα που αναφέρεις αναφέρεται στην τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
      2.former Madrid slaughterhouse: http://www.globaljustice.org.uk/blog/2016/feb/22/answer-eu-referendum-plan-b-europe

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ