ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ




της Α.Κ.

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου προβεβλημένο στέλεχος της ΛΑΕ συμμετείχε σε συζήτηση βραδινής ζώνης στο κανάλι ΑΡΤ του Καρατζαφέρη. Ο κεντρικός «δημοσιογράφος» ο οποίος καλύπτει μεγάλο μέρος του προγράμματος και περνά ωμά την ακροδεξιά, ρατσιστική γραμμή - μέσα από μακροσκελείς ερωτήσεις που περιλαμβάνουν τις θέσεις του και έχουν σκοπό να επιβάλλουν στον συνομιλητή τα όρια εντός των οποίων θα κινηθεί - ασχολήθηκε με το προσφυγικό ζήτημα. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα είχε σπείρει τον πανικό : 500.000 «λαθρομετανάστες» και πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας μέχρι τα Πατήσια, όπου και κατοικεί, κατακλύζουν την Αθήνα, λερώνουν την πόλη, παίρνουν τις δουλειές, τρομάζουν με την παρουσία τους φιλήσυχους πολίτες κ.λπ., κλπ.

Το στέλεχος της ΛΑΕ, αντί ν’ αντιδράσει ακαριαία και, στα ελάχιστα λεπτά που του δόθηκε ο λόγος, να δηλώσει τουλάχιστον ότι τα λεχθέντα από τον «δημοσιογράφο» είναι ψευδή και ότι ως ΛΑΕ είμαστε στο πλευρό των προσφύγων, όπως και ο Ελληνικός λαός που το αποδεικνύει με μαζικές πράξεις αλληλεγγύης, μπήκε στη συζήτηση με τους όρους του καναλιού. Είπε, λοιπόν, ότι το πρόβλημα είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης και αυτή πρέπει να το λύσει. Σε παρέμβαση άλλου συνομιλητή, με τον τρόπο που συνηθίζεται να «συνομιλούν» χαοτικά καλεσμένοι και σχολιαστές, ο εκπρόσωπος της ΛΑΕ συμφώνησε ότι πρέπει και να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία.

Δεν ξέρω αν το «λάθος» βρίσκεται στο ότι πηγαίνει κανείς στα χουντοκάναλα ή ότι στο όνομα ενός αβαθούς αντικυβερνητισμού μπορεί να συναντήσει ή/και να ανεχθεί δεξιές και ακροδεξιές ρητορείες. Κυρίως με απασχολεί ένα βαθύτερο δομικό χαρακτηριστικό της αριστεράς που αφορά στην ταύτισή μας με τους πιο απόκληρους και κατατρεγμένους του κόσμου : τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αν αυτή η κοινότητα χαθεί, αν δεν εκδηλώνεται με άμεσο τρόπο, θα έχουμε χάσει ένα μεγάλο μέρος από την ψυχή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ