ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Σεξιστική επίθεση Στάθη κατά Ραχήλ




Λάμπει, όσον οι ημέρες, κατάκορφα στο στερέωμα η κυρία Ραχήλ Μακρή. Χθες αποφάνθηκε ότι η Βουλή είναι «οίκος ανοχής», ρισκάροντας να της απαντήσει κάποιος ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον χωρίς την παρουσία της ίδιας ή όποιου άλλου αμολάει φασίζοντα, αντικοινοβουλευτικά και σεξιστικά σχόλια
( Ο Στάθης στον eniko)

Μια αναλυτική απάντηση στον Στάθη, εδώ:


το δικό μας σχόλιο:

Στην Α' Αθηνών η Λαϊκή Ενότητα πήρε μεγαλύτερο ποσοστό (3.58%) σε σχέση με Β' Αθηνών (3.13%) και την Αχαΐα (3.48%) όπου τα κόμματα της Αριστεράς παραδοσιακά σημειώνουν μεγαλύτερα ποσοστά. Ο ελιγμός να μεταφερθεί ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής (Κ. Λαπαβίτσας) από την Ημαθία επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα σε αντίθεση με την παραμονή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Α' Αθηνών. Αν η Ζωή είχε τοποθετηθεί ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην γειτονική περιφέρεια Β' Αθηνών σήμερα η Λαϊκή Ενότητα - και με αυτά τα ποσοστά που σημείωσε στις υπόλοιπες περιφέρειες - είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ήταν σήμερα στην βουλή. Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο - αλλά κρίσιμο - λάθος εκλογικής ταχτικής που σημειώθηκε στην προεκλογική περίοδο.

Υπήρξαν κι άλλα που δεν είναι του παρόντος να τα περιγράψουμε. Σημασία έχει να επισημάνουμε ότι οι αντιλήψεις που επικράτησαν και καθόρισαν πρακτικές της προεκλογικής περιόδου αλλά και την εικόνα του εγχειρήματος είχαν σαν αποτέλεσμα αντί να διευρύνουν την εκλογική του δύναμη, την μείωναν μέρα με την μέρα. Αυτές οι αντιλήψεις αφορούν στις συμμαχίες αλλά και στην ταυτότητα του νέου εγχειρήματος. Κάποιοι σύντροφοι έχουν την άποψη πως κάναμε κάποια “ανοίγματα” για εκλογικούς λόγους, τώρα είναι καιρός να ξεκινήσουν τα “ξεκαθαρίσματα”...

Αν το σχόλιο σας φαίνεται “άσχετο” με το τον τίτλο, ξανασκεφτείτε το. Για να σας βοηθήσουμε λίγο, δηλώνουμε ότι θέλουμε την Ραχήλ Μακρή στην Λαϊκή Ενότητα, όπως είναι και όχι μόνον αν γίνει πρώτα ...Λιάνα Κανέλλη!

18 σχόλια :

  1. Οι σύντροφοι της Λαϊκής Ενότητας, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ και άλλων προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων, τι λένε για για αυτή την πλευρά του εκλογικού αποτελέσματος;

    Η ταξική ψήφος: Η νέα μεγάλη διαχωριστική γραμμή είναι «πλούσιοι – φτωχοί»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η "Ταξική ψήφος" του Π. Λουκάκου μαζί με το άρθρο "Ελληνικές εκλογές: όλα μένουν ίδια, πέντε πράγματα άλλαξαν" (του Ολλανδού πολιτικού επιστήμονα Κας Μούντε):
      http://aftercrisisblog.blogspot.gr/2015/09/cas-mudde.html
      Θα τολμήσω ένα πολύ γενικό συμπέρασμα, όχι κομματικό, αλλά από την πλευρά της "φιλοσοφίας της πράξης", όπως την αποκαλούσε ο έγκλειστος από τη Σαρδηνία:

      Προς το παρόν ο Τσίπρας είναι η μόνη εναλλακτική λύση· η προσοχή θα στραφεί στην εσωτερική πολιτική. Η «πανουργία του Λόγου» (Χέγκελ) εκδηλώθηκε με μεγάλα κέφια: με τον τέως αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ η χώρα υπερβαίνει την απολιτική αντίθεση «μνημόνιο - αντιμνημόνιο». Tώρα η νέα μεγάλη διαχωριστική γραμμή είναι «πλούσιοι – φτωχοί». Απομένει να το συνειδητοποιήσει και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να επιχειρήσει επανορθωτικές πολιτικές για κοινωνική συνοχή και οικονομική αποτελεσματικότητα, μετά από τα ατέλειωτα χρόνια (μνημονιακά και κυρίως προμνημονιακά) ακραίας κοινωνικής ανισότητας και παραγωγικής διάλυσης.

      Διαγραφή
  2. Αν είχε μπει ο Αλαβάνος επικεφαλής στην Β' Αθήνας, τότε το ποσοστό της ΛΑΕ θα ήταν ακόμη μικρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και χωρίς τον Αλαβάνο μια χαρά τα καταφέρανε.
    Φρόντισε η Ζωή στην Α' Αθήνας και έδιωξε πολύ κόσμο.
    Σκέψου αν παίρνανε και τον Βαρουφάκη.
    Θα παίρνανε κάτω απο το μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο το αστείο σου!

      Αν κατέβαινε η Ζωή με τον Βαρουφάκη, 3ο κόμμα θα ήταν στην βουλή και η ΛΑΕ ισοδύναμο άλογο με το ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

      Διαγραφή
    2. Ότι έγινε έγινε.

      Αν η Ζωή ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, τότε η ΛΑΕ θα ήταν σήμερα στην Βουλή.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το γνωρίζουν και οι αντίπαλοι, γιαυτό επικέντρωσαν όλο τον αυριανισμό τους στο πρόσωπο της Ζωής και του Βαρουφάκη.

      Βέβαια τα επιτελεία μας, για να μην μολυνθεί η αριστεροσύνη τους, την δήλωση στήριξης της ΛΑΕ από τον Γ. Βαρουφάκη, ούτε καν την πρόβαλλαν στην προεκλογική εκστρατεία.

      Διαγραφή
    4. Τον Λεουτσάκο τον άφηναν τα κανάλια να μιλάει με την άνεσή του και δεν το διέκοπταν, γιατί γνώριζαν όσο μιλάει, τόσο κόβει ψήφους...

      Διαγραφή
    5. Bγήκε και ο Αλαβάνος και έκανε κριτική ότι η ΛΑΕ δεν ήταν το καθαρό "κόμμα της Δραχμής"αλλά άφηνε κάποιες αμφισημίες!

      Διαγραφή
  4. Αναμένω απάντηση του Τόλιου για τις δηλώσεις του Αλαβάνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι έγινε, ρε παιδιά; Ανεβάζετε ανάρτηση και κοτσάρετε από κάτω το "δικό σας σχόλιο" που είναι εντελώς τελείως άσχετο με το θέμα που εσείς οι ίδιοι επιλέξατε; Τόση "συνέπεια" στην αυτο-νομία και την αυτο-οργάνωση; Αυτονομείστε ακόμα και από τον ίδιο σας τον εαυτό; Ούτε ο Χουντίνι δεν το κατάφερε αυτό! Και λίγα λέω.

    Ούτε καν ο Τζον Νας!


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να αντιληφθείς την σχέση τους ίσως θα πρέπει να διαβάσεις την "αποκάλυψη του Ιωάννη"...

      Διαγραφή
    2. Καλά, πείτε ότι εγώ είμαι χαζός. Οι άλλοι σχολιαστές, που μάλλον γουστάρουν και το χύμα κρασί που σερβίρετε (στο κύμα), πώς και δεν έπιασαν το υπονοούμενο;

      Συνέλθετε, όσο είναι καιρός! Γιατί θα σφίξουν τα κρύα και δεν θα επαρκεί πια η κατ` οίκον νοσηλεία...


      Τα λέμε (αλλά πού...)

      Διαγραφή
    3. Με υπονοούμενα δεν γίνεται συζήτηση. Αν έχεις να πεις κάτι για αυτά του γράφονται, γιατί δεν το λες;

      Διαγραφή
  6. Οσοι δεν κατάλαβαν πως επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας της ΛΑΕΝ ήταν η Κωνσταντοπούλου,δεν θα καταλάβουν και ποτέ γιατί συνετρίβησαν και έμειναν εκτός βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχει μέσα του το πράμα "ΖΩΗ", δεν χρειάζεται καμία Κωνσταντοπούλου, κανένα Λαφαζάνη, Κανένα Στρατούλη και καμιά άλλη "προσωπικότητα" για να πάει μπροστά.

      Η ΧΑ για παράδειγμα δεν ήρθε τρίτο κόμμα επειδή είχε μαζέψει τις "προσωπικότητες" και την ακτινοβολία τους στην ελληνική κοινωνία.

      Η ΛαΪκή Ενότητα, είχε την μυρωδιά των ηττημένων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μερικών άλλων πεθαμένων και περιθωριοποιημένων πολιτικά. Δεν κατέγραφε κάτι καινούργιο στην Ελληνική κοινωνία, ούτε είχε να πει κάτι που το διαφορετικό.

      Η ΑΝΤΑΡΥΑ, το ΚΚΕ και άλλα παρόμοια, που δεν είχαν την Κωνσταντοπούλου μέσα, γιατί δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν την περιθωριοποίησή τους;

      Διαγραφή
  7. Το πράγμα είναι απλό σύντροφοι και μην σπαζοκεφαλιάζετε.
    Δεν αντέχει και δεύτερο ΚΚΕ η ελληνική κοινωνία.
    Τρόμαξε να ξεφορτωθεί το παλιό ΚΚΕ,ήταν αδύνατο να δεχτεί ένα νέο ταλε κουάλε.(ΛΑΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνταγματοποίηση της λιτότητας το ευρώ; Μπουρδολογίες. Τίποτε από ΛΑΕ για το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης που εφαρμόζετε και στα κράτη μέλη εκτός ευρώ
    Κάθε εμφάνιση του Λαφαζάνη στην οθόνη έκοβε ψήφους, έφτασε να μιλάει και για σοσιαλισμό. Αν δεν ήταν η Ζωή ούτε 1,5%

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ