ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Γκαλεάνο ζει! Ζωγραφίζοντας έναν ζαπατίστα δάσκαλο





16 Σεπτέμβρη στο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου
Την Τετάρτη 16.09.2015, το πάρκο Ναυαρίνου παίρνει μέρος σε μια διεθνή γιορτή αφιερωμένη στο επαναστάτη ζαπατίστα δάσκαλο Γκαλεάνο, που δολοφονήθηκε στις 2 του Μάη 2014 στην Τσιάπας του Μεξικού (δείτε εδώ τις εκδηλώσεις που οργανώνονται την ίδια μέρα σε πολλά μέρη του κόσμου). Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης (από την οργάνωση Schools for Chiapas) συνοδεύεται από την παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους "Ο Γκαλεάνο ζει! Ζωγραφίζοντας έναν ζαπατίστα δάσκαλο!".

Η κοινή ημερομηνία της εκδήλωσης, 16 Σεπτέμβρη, είναι σκόπιμη καθώς συμπίπτει με την εθνική γιορτή της Ανεξαρτησίας στο Μεξικό και έχει στόχο να αναδείξει τις επιθέσεις του μεξικανικού κράτους ενάντια στις ζαπατιστικές κοινότητες και τον αγώνα των ζαπατίστας για τη δημιουργία αυτόνομων δομών παραγωγής και αναπαραγωγής στην Τσιάπας.

19:00 διαδραστικές εικαστικές παρεμβάσεις στο πάρκο / ζωγραφίζουμε όλοι μαζί το προτρέτο του Γκαλεάνο
20:30 προβολή του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους "Ο Γκαλεάνο ζει! Ζωγραφίζοντας έναν ζαπατίστα δάσκαλο!" (13:41')
20:45 ενημέρωση για την κατάσταση στις ζαπατιστικές κοινότητες
21:00 προβολή του ντοκιμαντέρ "Autonomía Zapatista" (70')
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ