ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΟΝΕ: η κυβέρνηση των γκάνγκστερς...


η "οικογένεια" του eurogroup...

Ένα άτυπο όργανο, το eurogroup, που δεν έχει καν κάποιες καταστατικές λειτουργίας διατυπωμένες σε ένα χαρτί, αλλά λειτουργεί με τις εθιμικές αρχές της μαφίας, έχει αυτοανακηρυχθεί ως “θεσμός” που επιβάλλει τις αποφάσεις του αγνοώντας οποιοδήποτε θεσμικό πλαίσιο ενάντια στις πιο στοιχειώδεις λειτουργίες των κυρίαρχων κρατών.

Το διευθυντήριο της ΕΚΤ, πέρα από κάθε έλεγχο οποιουδήποτε πολιτικού οργάνου, ασκεί πολιτική υποχρεώνοντας την κυβέρνηση να δεχθεί capital control προκειμένου να επηρεάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Απειλεί απροκάλυπτα να μετατρέψει την οικονομία της χώρας σε οικονομία γκέτο που λειτουργεί αποκλειστικά στη βάση της ανταλλακτικής οικονομίας. Δεν νοείται κυρίαρχο κράτος του οποίου η κεντρική Τράπεζα να αρνείται να προμηθεύσει την απαραίτητη ποσότητα νομίσματος προκειμένου να λειτουργεί η αγορά με ανταλλαγή νομισμάτων. Με αυτό τον τρόπο η ΕΚΤ, αναιρεί ντε φάκτο το ρόλο της ως τράπεζα κυρίαρχων κρατών που συμμετέχουν σε μια νομισματική ένωση ισότιμα.

Οι υποστηρικτές των δανειστών οφείλουν να μας απαντήσουν πότε άλλοτε στην νεώτερη ιστορία έχει συμβεί κάτι ανάλογο, εκτός ίσως από τις περιπτώσεις που συγκεκριμένες εδαφικές επικράτειας στα πλαίσια ενός κράτους, αποκλείστηκαν ως γκέτο από τον Χίτλερ. Πρέπει να μας απαντήσουν σε ποιό κράτος που έχει βρεθεί υπό κατοχή σε διαφορετικές ιστορικές συγκυρίες, η κεντρική τράπεζά του αρνήθηκε να τροφοδοτεί την εγχώρια αγορά με την απαραίτητη ποσότητα νομίσματος, ανεξαρτήτως της αξίας του.

Είναι υποχρεωμένοι οι υποστηρικτές των δανειστών να διευκρινήσουν τι ακριβώς είναι η ΕΚΤ και ποιός είναι ο πραγματικός της ρόλος, διότι ως κεντρική τράπεζα και του ελληνικού κράτους δεν είναι πλέον δυνατόν να νοείται, καθώς από χθες έχει αναιρέσει την πρωταρχική καταστατική λειτουργία της. 

Και όλα αυτά συμβαίνουν, επειδή η κυβέρνηση μας αποφάσισε την πλέον αυτονόητη διαδικασία σε μια δημοκρατία, ένα δημοψήφισμα...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ