ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

9 Μάη: Από τον “αντιφασισμό” στον “μιλιταρισμό”




Κορυφαίο γεγονός της 9 Μάη ήταν η παρέλαση στη Μόσχα. Το τόνο έδωσε η επίδειξη της πολεμική μηχανή της Ρωσίας η οποία βγήκε από τις ειδικές εκθέσεις οπλικών συστημάτων στους δρόμους και τους ουρανούς της Μόσχας. Ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση των τελευταίων δεκαετιών στην οποία συμμετείχαν 194 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων και όπλα νέας τεχνολογίας. 

Το μήνυμα ήταν σαφές για τον νέο ρόλο που διεκδικεί το καθεστώς στην διεθνή σκηνή, καθώς προβλέπεται την επόμενη τριετία να έχει αποκτήσει υπεροπλία απέναντι στις ΗΠΑ. Η Ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας της Ρωσίας αποτελεί έναν από τους πρώτους στόχους του καθεστώτος, αλλά οι ρυθμοί της μειώθηκαν λίγο λόγω των οικονομικών κυρώσεων από την κρίση στην Ουκρανία.

3 σχόλια :

  1. Επειδη βλεπω οτι πασχιζεται να εξομοιωσεται την Σοσιαλιστικη ΕΣΣΔ με τις Ιμπεριαλιστικες ΗΠΑ να σας ενημερωσω για κατι: διπλα σε αυτα τα <> τανκ εδωσαν τη ζωη τους 20.000.000 (και δεν εκανα λαθος στα μηδενικα..) σοβιετικοι αγωνιστες στη μαχη κατα του ναζισμου, για να σουμε εμεις δηλαδή. .. γεγονος που τους δινει ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΊΩΜΑ να παρελαύνουν μαυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμία σχέση δεν έχει η Σοβιετική Ένωση των Λένιν-Στάλιν με τον Πούτιν. Όποιος έστω και από νοσταλγία για τα μπρεζνιεφικά του νιάτα προβαίνει σε τέτοια εξομοίωση, έχει πολύ λάθος ανάλυση για τις σημερινές διεθνείς εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ