ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

40 χρόνια από την εισβολή του ΕΚΚΕ στην αμερικανική Πρεσβεία



Ήταν 21 Απριλίου 1975, κατά την επέτειο του χουντικού πραξικοπήματος του 1967, μόλις δύο μήνες μετά το «πραξικόπημα της πυτζάμας», όταν πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο και πορεία στην Πρεσβεία των ΗΠΑ. Όταν το μπλοκ του ΕΚΚΕ φτάνει έξω από την πρεσβεία, διαδηλωτές σπάνε τον κλοιό των αστυνομικών, περνούν στο προαύλιο και επιτίθενται στο κτήριο με αυγά, πέτρες και μπογιές, σπάνε τα εξωτερικά τζάμια ενώ πυρπολούνται και οι κουρτίνες των παραθύρων του ισογείου. Λίγα λεπτά αργότερα, αστυνομικοί με καδρόνια στα χέρια «επέβαλαν την τάξη».

η συνέχεια στην ΕΡΤ Open, εδώ:

5 σχόλια :

  1. Μεταπολιτευτικά, και παρά τις προθέσεις τους, όλοι οι άλλοι ήταν προβλέψιμοι και συνεπώς βολικοί για την παγίωση του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού, μέχρι φυσικά να το σαρώσει και αυτό ο σίφουνας ΠΑΣΟΚ. Μόνο το ΕΚΚΕ είχε μια δυναμική απρόβλεπτη, γιατί "χτύπαγε" σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα και δεν περιοριζόταν στις εικονομαχίες.
    Είναι πολύ κρίμα που ο κόσμος του χάθηκε (δεν έγιναν Τσουκάτοι, όπως ισχυρίζονται κάποιοι κακεντρεχείς που είχαν πολύ περισσότερους ΠΑΣΟΚους στις τάξεις τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την εισβολή του ΕΚΚΕ στην αμερικανική Πρεσβεία; Και λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπληρώθηκαν 40 χρόνια απο την εισβολή του ΕΚΚΕ.
    Και ζήμαμε εμείς καλά και οι Τατούληδες με τους Τσουκάτους πολύ καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TO Eκκε ειχε και εχει δεκαδες αγωνιστες στις ταξεις του,οχι μονο Τσουκατους και καφετζοπουλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.ekke.net.gr/arthra/88-synenteu3h-ergall

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ