ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Μπάλα είναι και... ψηφίζει



Αναδημοσίευση από την "εφημερίδα των συντακτών"

Για να παίξει μπάλα μια χώρα, όπως και μια ομάδα, πρέπει να έχει γήπεδο. Κι εμείς της το φτιάχνουμε το γήπεδο. Καινούργιο. Αυτή είναι η αλήθεια». Γιατί έσπευσε ο Αντώνης Σαμαράς να βάλει το ποδόσφαιρο στην προεκλογική ατζέντα, «κλείνοντας το μάτι» σε όσους οπαδούς παρακολουθούν τις εξελίξεις με τα γήπεδα των αγαπημένων ομάδων τους; Η απάντηση είναι προφανής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλεται την τελευταία περίοδο από οπαδικά μέσα προσκείμενα στην ΑΕΚ, με αφορμή τις κινήσεις του δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, αλλά και τις δηλώσεις στελεχών της Κουμουνδούρου. Και η φράση «εμείς φτιάχνουμε το γήπεδο» είναι η υπόσχεση που αρκετοί ποδοσφαιρόφιλοι εύχονται να ακούσουν από χείλη πολιτικού αυτές τις μέρες.


Η επικαιρότητα λοιπόν μοιάζει ιδανική για τέτοιους τυχοδιωκτισμούς. Ωστόσο η επιθετική -και ουχί κριτική- στάση μερίδας φίλα προσκείμενων Μέσων Ενημέρωσης στην ΑΕΚ και τους χειρισμούς του ισχυρού άνδρα της, Δημήτρη Μελισσανίδη, έχει κηρύξει τον «ανένδοτο» στον ΣΥΡΙΖΑ: Καλούν τους οπαδούς της ομάδας να «μαυρίσουν» την Κουμουνδούρου, ενώ καθυβρίζουν υποψήφιους βουλευτές της.

«Ολως τυχαίως» δε αυτές οι επιθέσεις έχουν ενταθεί στην προεκλογική περίοδο και ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις στελεχών για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του «ισχυρού άνδρα» της ΑΕΚ. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης απέκτησε με ιδιαίτερα χαμηλό αντίτιμο τον χρυσοφόρο ΟΠΑΠ, ενώ θεωρείται στενός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά.

1 σχόλιο :


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ