ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ποίος ΣΥΡΙΖΑ των μελών και άλλες παρόμοιες μπαρούφες;




Τα είχε πει ο Παπαδημούλης από το 2010 αλλά αρκετοί έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να τα λουστούν. Αν λοιπόν είστε απ' αυτούς που δεν το γνωρίζουν, είναι καιρός να το μάθετε: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αρχηγικό κόμμα και τα μέλη του οφείλουν να προσκυνούν τον “σωτήρα” της Αριστεράς:

Ο Τσίπρας δεν είναι ένας οποιοσδήποτε πρόεδρος. Είναι ο ηγέτης και σημείο αναφοράς σύμπασας της ευρωπαϊκής αριστεράς. Οι φοβικές και συμπλεγματικές συμπεριφορές που προτείνονται μας γυρίζουν πίσω στα τριτοδιεθνιστικά πρότυπα.

Φωτιά και τσεκούρι λοιπόν σε όσους τολμούν να αμφισβητήσουν τον ρόλο και τις πρωτοβουλίες του αρχηγού:

Αμφισβητήθηκαν οι συνεδριακές αποφάσεις, ο ρόλος και οι πολιτικές πρωτοβουλίες του προέδρου, ακόμα και η νίκη μας στις εκλογές.

Εξάλλου η γραμμή είναι πάντα ορθή και επαληθεύεται στην πράξη. Δηλαδή για όσους δεν κατάλαβαν, να το πούμε σε απλά ελληνικά: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας εκλογικός μηχανισμός που η πολιτική του κρίθηκε στην μία από τρεις κάλπες, σε αυτή που έβγαλε το καλύτερο αποτέλεσμα γι' αυτόν:

Με οδηγό τις συνεδριακές του αποφάσεις, κατόρθωσε να υπερβεί την αντίπαλη υπεροπλία και να κατακτήσει με μεγάλη διαφορά την πρώτη θέση στις εκλογές του Ιούνη, γεγονός μεγάλης ιστορικής σημασίας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

Και αν υπάρξουν κάποια προβλήματα - μην πάει το μυαλό σας σε τίποτα περίεργες αναζητήσεις για κοινωνικές ανατροπές και άλλα παρόμοια: τα μόνα προβλήματα που υπάρχουν στους εκλογικούς μηχανισμούς είναι σχετικά με αποτελέσματα των εκλογών – τότε, αυτά δημιουργούνται από μέλη και στελέχη του κόμματος, τα οποία είτε είναι ανίκανα να την αφομοιώσουν και να υλοποιήσουν την γραμμή, είτε κινούνται από ιδιοτελή κίνητρα:

Στις ΟΜ καλλιεργήθηκε κλίμα ευρωσκεπτικισμού, ηττοπάθειας και απογοήτευσης που βρήκε πρόσφορο έδαφος λόγω των κακών αποτελεσμάτων στις δημοτικές εκλογές στις οποίες οι κατευθύνσεις του κόμματος έγιναν λάστιχο στα χέρια ανώτερων και μεσαίων στελεχών, διαστρεβλώθηκαν και εξυπηρέτησαν προσωπικές και τασικές στρατηγικές.

Έχει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ τον ηγέτη, ο οποίος είναι σημείο αναφοράς σύμπασας της ευρωπαϊκής Αριστεράς (γιατί όχι και της παγκόσμιας;). Έχει και την σωστή γραμμή που τον καθοδηγεί από την μια νίκη στην άλλη. Με αυτά τα τρομερά και φοβερά προσόντα που διαθέτει, είναι εύλογο το ερώτημα: Γιατί δεν διεκδικεί την αυτοδυναμία του στις εκλογικές αναμετρήσεις; Η απάντηση είναι αφοπλιστική: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βάζει στόχο την αυτοδυναμία, όχι επειδή δεν έχει τα κότσια να την κατακτήσει, αλλά γιατί δεν την θέλει! Δεν θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το δρόμο του ΠΑΣΟΚ που διεκδίκησε και πήρε την αυτοδυναμία το 81 με όπλο του την  ..."ιδεολογική καθαρότητα"! Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να είναι και να παραμείνει ιδεολογικά βρωμιάρης. Η αντίληψή για την κυβερνησιμότητα που πρέπει να κατακτήσει η Αριστερά είναι: “Πρέπει να 'σαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα”. Αν δεν το πιστεύετε, διαβάστε αυτό:

Να υπάρχουν κορυφαία στελέχη της πλειοψηφίας που να ισχυρίζονται ότι η μοναδική λύση είναι η αυτοδυναμία. Η λογική της ιδεολογικής καθαρότητας που την βγάλαμε από την πόρτα, επανέρχεται από το παράθυρο”.

Εντάξει, να έλεγαν αυτά περί "αυτοδυναμίας" κάποια απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιες ΟΜ, ποιός τους λογαριάζει. Όμως κορυφαία στελέχη της πλειοψηφίας δεν επιτρέπεται να λένε τέτοια πράγματα!


Τα αποσπάσματα είναι από το κείμενο “Πότε; Πως; Με ποιούς;
Υπάρχει όμως και ένα τέταρτο ερώτημα: “και Μέχρι Πότε;
Την απάντηση και στα τέσσερα αυτά μπορείτε να την βρείτε εδώ:

4 σχόλια :

  1. Για πια “τριτοδιεθνιστικά πρότυπα ” μιλάει αυτός ο κ. Αλέξης Χριστόπουλος; Μια δεκαετία ήμουν “δόκιμο μέλος” του ΣΥΡΙΖΑ. Πόσα τριτοδιεθνιστικά κόμματα γνωρίζει που έχουν δόκιμα μέλη πάνω από 6 μήνες;

    Η αρχηγική προσωπολατρία που πρεσβεύει είναι ενάντια στα “τριτοδιεθνιστικά πρότυπα ”;

    Η άποψη του ότι η γραμμή που πορεύεται από την πεφωτισμένη ηγεσία είναι πάντα σωστή, είναι και αυτή ενάντια στα “τριτοδιεθνιστικά πρότυπα”;

    Οι πρακτικές που αντιμετωπίζουν τις πολιτικές διαφωνίες ως “φοβικές και συμπλεγματικές συμπεριφορές” δεν οδηγούν στα Γκουλάγκ;

    Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μας κυβερνήσει με τέτοιους τύπους σαν τον Χριστόπουλο, καλύτερα να μην κυβερνήσει ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει και ένα κείμενο του Α. Μπαλτά που δημοσιεύτηκε ανήμερα της Παναγιάς(15/8) στην Αυγή
    (Από τις Βρυξέλλες στο έθνος) όπου ο Α. Τσίπρας παρουσιάζεται ως ο νέος "εθνικός ηγέτης" που θα σώσει την χώρα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πιο χοντρό που γράφει το κείμενο του Α.Χ. είναι κατά την γνώμη μου το παρακάτω:

    Μπορεί η ύπαρξη και η ενδυνάμωση των κινημάτων να είναι κομβικό ζήτημα αλλά δεν πρέπει να θεωρείται προαπαιτούμενο για την επίτευξη των πολιτικών μας στόχων. Πρόκειται για ανεδαφική και ηττοπαθή αντίληψη που οφείλουμε να απορρίψουμε”.

    Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το εξηγήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πιο σωστή παραπομπή για το:

    Πότε; Πως; Με ποιούς και Μέχρι Πότε;

    είναι εδώ

    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.382443885100860.99380.305267392818510&type=3

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ