ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

ΚΚΕ: στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα!..


Βρωμερή καπηλεία
Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας στο fecebook και με το σύνθημα «ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ...» συνοδεύει την ανάρτησή του με την «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου», ποίημα του Κώστα Βάρναλη, που μελοποίησε ο Λουκάς Θάνος με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη. Πρόκειται για σκύλευση του ποιητή, του συνθέτη και του ερμηνευτή και παραποίηση αξιών και παρακαταθηκών του λαού, με τη χρησιμοποίηση ενός ποιήματος και ενός τραγουδιού που με εκλαϊκευτικό τρόπο δείχνει πως η συνειδητοποίηση από την εργατική τάξη και το λαό της εκμετάλλευσης από τους καπιταλιστές θα τους δώσει τη δύναμη να φέρουν «ανάποδα το ντουνιά», δηλαδή να τους ανατρέψουν. Το ναζιστικό δολοφονικό μόρφωμα στήριξης των εκμεταλλευτών και δύναμη κρούσης και καταστολής ενάντια στους εργάτες, είναι αδίστακτο και ικανό για την πιο βρωμερή προβοκάτσια. Γι' αυτό και αυτού του τύπου η καπηλεία της «Μπαλάντας του κυρ Μέντιου». Ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι ο φασισμός προκειμένου να πετύχει το σκοπό του έχει βρωμίσει ό,τι ιερότερο έχει στην ψυχή, στο μυαλό και στη συνείδησή του ο λαός.
(από την «ριζοσπάστη»)

Τώρα ξύπνησαν οι σ. του Περισσού! Φαίνεται τα προηγούμενα χρόνια κοιμόντουσαν, γι’ αυτό δεν είχαν πάρει χαμπάρι τίποτα για το τι συμβαίνει γύρω τους. Μα την «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου» δεν την ανακάλυψε τώρα ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας. Από το 2008 την τραγουδάει ο Νότης Σφακιανάκης, ο γνωστός υποστηρικτής της χρυσής αυγής:
Τόσα χρόνια που την «τραγουδάνε» οι χρυσαυγίτες, δεν ήταν «βρωμερή καπηλεία», αλλά διείσδυση της «αριστερής κουλτούρας» στο χώρο της λαϊκής διασκέδασης; Και η επίσκεψη του Κασιδιάρη στην χαλυβουργική τι ήταν;Και τότε κοιμόντουσαν ακόμα, και τους έπιασαν πάλι στο ύπνο οι χρυσαυγίτες;

6 σχόλια :

 1. Μόνο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ επαγρυπνούν και είναι πάντα έτοιμοι με το όπλο παρά πόδας,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ενα χρόνο πριν...2 Οκτωβρίου 2013 - 11:45 π.μ.


  Η συνέντευξη του Σφακιανάκη στην Στεφανίδου κλείνει με την «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου»...
  Μια ματιά εδώ:
  Ν.Σφακιανάκης στην Τατιάνα Στεφανίδου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Mε τα πεπραγμένα των 3 τελευταίων χρόνων που γιγαντώθηκε ο Ελληνικός ναζισμός η Ελληνική αριστερά τόσο η σταλινική πλευρά του ΚΚΕ όσο και η δημοκρατική του ΣΥΡΙΖΑ πότε και πως στάθηκαν εμπόδιο απέναντι στο φαινόμενο αυτό;
  Πότε πήραν μια πολιτική πρωτοβουλία δημιουργίας ενός αντιφασιστικού μετώπου, πότε κινητοποίησαν τα μέλη τους απέναντι σε ρατσιστικές επιδρομές, όντας οργανωμένες δυνάμεις ,το ΚΚΕ με στρατιωτική (άοπλη )δομή.
  Αντίθετα έπαιρναν μέρος σε πάνελ συνομιλίας με τον εγκληματία Κασιδιάρη (ναι ναι τότε που έδειρε την Κανέλη και πέταγε νερά στη Δούρου), δίνοντάς του το χρίσμα του δημοκρατικού συνομιλητή.
  Τώρα υποκρίνονται πως την Χ.Α. την ανέδειξε μόνο ο Πρετεντέρης.
  Αν το ψάξει κανείς μέσα σε οικογένειες παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΚΚΕ υπάρχουν αρκετοί συμπαθούντες την χ.α. ειδικά πιτσιρικάδες.
  Οι μόνοι χώροι που σήκωσαν μέχρι σήμερα το θέμα της δημιουργίας αντιφασιστικών μετώπων είναι ο αντιεξουσιαστκός και κάπως οι εξωκοινοβουλευτικοί, αν δεν ήταν και αυτοί οι φασίστες θα είχαν σφάξει μέχρι τώρα πολλούς Παύλους.
  Η αριστερά αυτή δεν αποτέλεσε ούτε μετά την σφαγή στο Κερατσίνι το αντίπαλο δέος στο νέο Ελληνικό φασισμό, είναι δειλή και ανίκανη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλά, κι εσύ άλλα 10 χρόνια κοιμάσαι.
  Εγώ πάντως, αν και χεβιμεταλάς, πήγαινα, "πειθαρχώντας στην πλειοψηφία" και χωρίς να ξέρω τι εστί δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, στο Νότη με το Λύκειό μου το 1999.
  Θυμάμαι πάντως ότι μου'χε κάνει εντύπωση ο στίχος, χωρίς να ξέρω τι εστί Βάρναλης τότε ως προσωπικότητα.
  http://www.youtube.com/watch?v=xhc1tDmtNm0
  Όπως αποδεικνυεται και με αυτό το παράδειγμα, ανανεωτές και μπρεζνιεφικοί συναγωνίζονται στην καθυστέρηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποιό είναι το πρόβλημά σου;

   - Αν ο Σφακιανάκης τραγούδαγε από τον προηγούμενο αιώνα την «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου»; Ναι την τραγούδαγε. Το 2008 που αναφέρουμε στο κείμενο αναφέρεται στο πότε είναι γυρισμένο το video που ακολουθεί και το παραθέτουμε σαν στοιχείο.

   Το ζήτημα για μας είναι ότι πότε άρχισαν να την τραγουδάνε και οι χρυσαυγίτες. Και δεν το έκαναν σήμερα...


   Διαγραφή
 5. - Τελικά με τις μ@ γίνονται στο κόκκινο, θα συμπαθήσουμε ακόμα και τον Άδωνι!
  http://www.youtube.com/watch?v=si2oZsmEF0g

  ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ