ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

"Εμπρός Λαέ έξω από την Ε.Ε"

Του Κ.Η.
Ορίστε πώς εμποδίζει η Ε.Ε την Εθνική Ανάπτυξη, καταγγέλλει τους Έλληνες εργολάβους και δεν τους επιτρέπει να δουλέψουν ελεύθερα. Γι' αυτό χρειάζεται ένα Σχέδιο Β για την πατριωτική αριστερά στην κυβέρνηση. Πρέπει επιτέλους η αριστερά να συγκρουστεί με τους Ευρωπαίους και να υπερασπίσει τα συμφέροντα της Ελλάδας. Γι' αυτό έχει δίκιο το ΚΚΕ, η Ανταρσύα, το ΕΠΑΜ και οι πατριωτικές συνιστώσες του ΣΥΝριζα που δεν διστάζουν να βροντοφωνάξουν: 
"Εμπρός Λαέ έξω από την Ε.Ε".
Η είδηση:
Η Ε.Ε. καρφώνει τους εθνικούς εργολάβους
Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη μέση καθυστέρηση στην παράδοση έργων, η πρόσβαση στις διαδικασίες ανάθεσης έργου στερείται διαφάνειας και οι εργολάβοι δεν έχουν την πλήρη ευθύνη για κάθε αλλαγή στις τιμές των υλικών, η οποία φυσικά φορτώνεται στους φορολογούμενους.

Αυτό που οι Έλληνες φορολογούμενοι υποψιάζονταν μετά… βεβαιότητος πιστοποίησε το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε έκθεσή του για τις κατασκευές αυτοκινητόδρομων.

Οι εθνικοί εργολάβοι, με τη συνενοχή των διαφόρων κυβερνήσεων, αυξάνουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και η Ελλάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στις καθυστερήσεις.

Τις αλλαγές στις τιμές των υλικών πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, αλλά όχι οι Γερμανοί και οι Πολωνοί. Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο προϋπολογισμός για το κομμάτι της ΠΑΘΕ (Ε75) μας κόστισε 100 ψωροεκατομμύρια παραπάνω κι η μέση καθυστέρηση παράδοσης είναι 16 μήνες.

Και να σκεφτεί κανείς ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ε.Ε. ασχολήθηκε μόνο με 6 ελληνικά έργα.

9 σχόλια :

  1. Ελεγκτικό Συνέδριο της ΕΕ: Τα κράτη μέλη οφείλουν να εξασφαλίζουν δ ι ε θ ν ή ανταγωνισμό για τα κατασκευαστικά έργα, θέτοντας στο επίκεντρο των συστημάτων δημόσιων συμβάσεων την εξασφάλιση των πλέον οικονομικών προσφορών

    τι έχεις να πείς εθνοπροδότη ΕΟΣ; LOL

    Α, και κάτι ακόμα: Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διαπίστωση που έκανε το Συνέδριο είναι ότι υπήρχαν μεγάλες διαφορές κόστους μεταξύ των συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ έργων οδοποιίας, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι αυτή η διαφορά δ ε ν οφείλεται στο κόστος εργασίας.

    Πηγή:AMΠE μεσω http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/07/2013_509419

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς που έχουμε το Ε.Σ. της Ε.Ε. και καταχεριάζει τους εθνικόυς εργολάβους! Ακούς εκεί να φύγουμε από την Ε.Ε.! Πάτε καλά ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς!

      - Φαντάσου να είχαμε μόνον τους εθνικούς εργολάβους χωρίς την ΕΕ...

      Διαγραφή
    2. Μας λες δηλαδή ότι πορεία χωρίς νταβατζήδες εγχώριους ή αλλοδαπούς, είναι αδιανόητη;

      Διαγραφή
    3. το "δηλαδή" είναι δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα.

      Αυτό που λέω είναι ότι απέναντι στην ασυδοσία των «εθνικών εργολάβων» βάζει ζητήματα και θέτει φραγμούς που δεν τολμά να τα βάλει το ελληνικό κράτος.

      Επίσης, η πορεία μιας "πουτάνας" δεν εξαρτάται από πιο "νταβατζή" έχει. Μπορεί να τους διώξει όλους και να γίνει στο τέλος η ίδια "τσατσά" στο δικό της μαγαζί, όπως έγινε στον υπαρκτό σοσιαλισμό

      Διαγραφή
    4. άρα με αυτή την λογική κακώς τους έδιωξε , ίσως και να μην τους έδιωξε ποτέ και η Οκτωβριανή να ήταν ... πραξικόπημα .

      ο υπαρκτός σοσιαλισμός αναδεικνύει την απουσία ιστορικών ντετερμινισμών στην βάση του οικονομισμού και του παραγωγισμού .

      η πολιτιστική επανάσταση σαν κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης αναδεικνύει ότι η επανάσταση είναι δίκαιη και εφικτή .

      η μυστήρια άποψη του να κατηγορείς πχ το ΚΚΕ σαν ... ακροδεξιό ( άποψη που κάνει θρύψαλα ο Μπελλαντής εδώ http://www.theseis.com/index.php?option=com_content&task=view&id=710&Itemid=29 ) πρέπει να αποτιμηθεί στο φως 3 κριτηρίων

      α) στο φόντο του " δεν έχετε τίποτα να φοβάστε από τον ΣΥΡΙΖΑ " που είπε ο Τσίπρας .

      β) στο φόντο της ντεφαιτιστικής στροφής του ΚΚΕ στην άρνηση προβολής αντιιμπεριαλιστικών στόχων κλπ . Τα σταμάτησε το ΚΚΕ αυτά που έκαναν τον Μηλιό να το ονομάζει σχεδόν ... φασιστικό . Λύθηκε το θέμα με το ΚΚΕ όσον αφορά τον Μηλιό ?

      γ ) πολύ σπουδαίο είναι πως όταν διατυπώθηκε η θεωρία του " εθνοκομμουνισμού " από τον Μηλιό , κράταγε αποστάσεις απο την κεντροαριστερή λογική του προοδευτικού εκσυγχρονισμού του ΣΥΝ .

      σήμερα κρατάει κάτι από εκείνη την ρητορεία χωρίς όμως τις διαχωριστικές από τον δεξιό ευρωκομμουνισμό και χωρίς την φιλοδοξία αντικαπιταλιστικής στρατηγικής .

      " κάποιος σύντροφος "

      Διαγραφή
  3. Είμαστε σοβαροί;
    Τώρα το σκέφτηκαν να ελέγξουν τα δημόσια έργα;
    Τρείς δεκαετίες τώρα πού ήτανε;
    Δεν το ήξεραν τόσα χρόνια οτι εδώ τα λαμόγια κάνανε πάρτυ; Τώρα το πληροφορήθηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει,
      να επιπλήξουμε λοιπόν την ΕΕ γιατί δεν δουλεύουν καλά οι ελεγκτικοί της μηχανισμοί!

      Διαγραφή
    2. πάνε να κάνουν οικονομία. όλη η ΕΕ ύφεση έχει. εξ άλλου η έκθεση τού ελεγκτικού δεν αφορά μόνο την ελλάδα

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ