ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Η Ακροδεξιά στοιχειώνει το Μαξίμου


Αναδημοσίευση από την "αυγή"

Αυτή την στολή δεν
την είδε ο Α. Τσίπρας
όταν τον επισκέφτηκε;
Στη μακρά αλυσίδα γεγονότων που εκθέτουν διεθνώς τη χώρα για έλλειμμα δημοκρατίας προστέθηκε χθες η υπαναχώρηση του πρωθυπουργού σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Είχαν προηγηθεί άλλες πράξεις, όπως η μεθοδευθείσα κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια των μεταναστών, η συγκάλυψη βασανισμών στη ΓΑΔΑ, η παθητική αντιμετώπιση του φαινομένου της έξαρσης ρατσιστικών εγκλημάτων στο κέντρο της Αθήνας, η ρητορική Δένδια με την οποία ενοχοποιείται κάθε κοινωνική κινητοποίηση ως δυνάμει... τρομοκρατική.

Η συγκαταβατικότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την όξυνση των ρατσιστικών εγκλημάτων στη χώρα μας και ο ξενοφοβικός λόγος που υιοθετεί εντάσσονται στην επιχειρούμενη αφομοίωση της Ακροδεξιάς στο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα. Πρόκειται όμως για ψευδαίσθηση. Όταν υιοθετείται η ακραία ατζέντα της Χρυσής Αυγής, η νεοναζιστική οργάνωση δεν αναχαιτίζεται, αλλά "νομιμοποιείται" η επιρροή της.


Θα περίμενε κανείς ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε διαπρέψει στην εθνικιστική -στα όρια της ρατσιστικής- ρητορική, να είναι πιο προσεκτικός. Όταν μάλιστα ο ίδιος έχει δηλώσει ότι υφίσταται πρόβλημα διεθνούς κύρους και αξιοπιστίας της χώρας. Αν η μνημονιακή διαχείριση της οικονομικής κρίσης δίνει πατήματα για τη διεθνή υποβάθμιση της χώρας, η συμπεριφορά δημοσίων αρχών έναντι του φαινομένου του ρατσισμού αποτελεί συχνή αφορμή δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου σχετικά με την κακή ποιότητα της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας. Ακόμη και οδηγίες προς τους τουρίστες έχουν εκδώσει μεγάλες χώρες και τους προειδοποιούν για το ξενοφοβικό κλίμα στη χώρα μας.

Η τρικομματική κυβέρνηση δεν έχει το άλλοθι της τρόικας στο θέμα της υποχώρησης σχετικά με τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Στο θέμα της δημοκρατίας πράττει κατά τρόπο κυριαρχικό. Και επιλέγει την ανάπηρη δημοκρατία.

Το ΠΑΣΟΚ, αν και κυβερνητικός εταίρος, αντέδρασε ως τρίτος σχετικά με το μπλοκάρισμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Η ΔΗΜ.ΑΡ. επέλεξε να επιτεθεί στον... ΣΥΡΙΖΑ, παρ' ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά τις επιφυλάξεις του, είχε δηλώσει ότι θα ψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο. Αντί όμως οι δύο ελάσσονες κυβερνητικοί εταίροι να επιτίθενται στην αντιπολίτευση, θα ήταν προτιμότερο να πιέσουν τον πρωθυπουργό να επαναφέρει το νομοσχέδιο. Εκτός κι αν η παρουσία τους στην κυβέρνηση είναι διακοσμητική...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ