ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ποιά ευρήματα από την τελευταία δημοσκόπηση της PUBLIC ISSUE έθαψε η αριστερά και τα αξιοποιεί η κυβέρνηση;



Οξύνεται η ταξική πόλωση αλλά παράλληλα οι πολιτικοί σχηματισμοί της αριστεράς αδυνατούν να εκφράσουν σήμερα πολιτικά τον ένα πόλο αυτής της πόλωσης; Υπάρχει κάμψη του μαζικού κινήματος; Υπάρχει συντηρητική στροφή ενός μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα απέναντι στα οποία η Αριστερά δεν θα πρέπει να κλείνει τα μάτια της. Οι αυταπάτες για την ύπαρξη μιας εθνικής ενότητας του λαού απέναντι στους ιμπεριαλιστές και σε μια χούφτα ντόπιων μεγαλοαστών που είναι φερεφωνά τους, όχι μόνον κρύβουν τον βαθύ ταξικό χαρακτήρα της κρίσης αλλά τρέφουν και ψευδαισθήσεις για την “επαναστατικοποίηση” διαφόρων μικρομεσαίων στρωμάτων, τα οποία εξαθλιώνονται μέσα απ' αυτή την κρίση. 

Ο παραδοσιακός οικονομισμός της Αριστεράς την εμποδίζει να ανιχνεύσει τους όρους με τους οποίους η κυρίαρχη ιδεολογία σφραγίζει την έντονη ταξική κινητικότητα που συντελείται στη χώρα κάτω από τις πολιτικές των μνημονίων και του ΔΝΤ. Αν η Αριστερά δεν κατορθώσει να αποκτήσει την ιδεολογική ηγεμονία στην κοινωνία, σε τέτοιες συνθήκες κανένα πολιτικό της σχέδιο δεν μπορεί να λειτουργίσει προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, ακόμα και αν κληθεί να κυβερνήσει...


Η τελευταία έρευνα της PUBLIC ISSUE προσθέτει μερικά βοηθητικά στοιχεία για την αποσάθρωση των ερμηνευτικών σχημάτων που χρησιμοποιεί ένα μεγάλο τμήμα της Αριστεράς στην χώρα μας σχετικά με το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, σχήματα που οδηγούν σε λαθεμένα πολιτικά σχέδια. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους και δεν χρειάζεται να τους σχολιάσουμε περισσότερο:





5 σχόλια :

  1. Μα τι λέτε!

    Το εθνικό νόμισμα και η στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ είναι πολιτικές που θα μας βγάλουν από ΕΕ και θα να οικοδομήσουμε την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ισχυρή δύναμη στης περιοχή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σύνδεση της θέσης στην παραγωγική διαδικασία με τη συνείδηση δεν είναι απόλυτη, αλλά ούτε μηδαμινή,όπως εννοείς.
    Τα μικροαστικά σου κατάλοιπα είναι προφανώς δυσκολότερο να εξαφανιστούν.
    Αυτη η σύνδεση δεν είναι οικονομισμός, όπως λες.
    Το αντίθετο, μάλιστα.
    Όσοι έκαναν "αντιιμπεριαλιστικές" -όπως ειρωνεύεσαι- συμμαχίες, ήταν αυτοί που έδιναν την προτεραιότητα στις παραγωγικές σχέσεις και όχι στις παραγωγικές δυνάμεις, όπως έδιναν οι δικοί σου πρόγονοι-και εσύ,όντας ανανεωτικός- με την αλήστου μνήμης Επιστημοτεχνική Επανάσταση, με την οποία μας είχατε πρήξει,με το συμπάθιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έχεις μπερδέψει εντελώς!

      Η αλήστου μνήμης Επιστημοτεχνική Επανάσταση είναι θεωρητική κατάκτηση του ΚΚΕ εξωτερικού και όχι των ανανεωτικών...

      Διαγραφή
  3. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα:
    1.Σωστά αρμενίζουμε, απλά ο γιαλός έτυχε να είναι στραβός.
    2.Πρέπει τάχιστα να αναληφθούν πρωτοβουλίες για το ίσιωμα του γιαλού
    3.στην ανάγκη αλλάζουμε γιαλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι διαπιστώσεις της έρευνας της Καθημερινής δεν πρέπει να απέχουν της πραγματικότητας. Φυσικά και δεν φταίει ούτε η έρευνα, ούτε η Καθημερινή. Ούτε και ο κακός μας ο καιρός. Μόνος φταίχτης ο ΣΥΡΙΖοπορτουνισμός. Που απογοητεύει. Αλλά ας μην απελπιζόμαστε...Η κατάσταση αντί να καλυτερεύει βελτιούται συνεχώς...Για άλλους, όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ