ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Συγκυβέρνηση έτοιμη για όλα


Αναδημοσίευση από την "ΑΥΓΗ"
Του Βασίλη Μουλούπουλου

Πιστεύω ότι υπάρχει ένα όριο ανοχής ακόμη και στους πλέον καλόπιστους ψηφοφόρους της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. στην πολιτική και ηθική απαξίωση αυτής της συγκυβέρνησης. Και πιστεύω ότι το ολοκαύτωμα της Ελλάδας και του 90% των κατοίκων της εξάντλησε αυτό το όριο ανοχής.

Δεν είναι πλέον μόνο τα σκάνδαλα και η συγκάλυψή τους. Δεν είναι μόνο η αναλγησία που αναδεικνύει η κυνική συμπεριφορά τους απέναντι και στις πιο ευπαθείς, στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Δεν είναι μόνο η γενική παράλυση της χώρας.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι απλώς ανίκανοι ή λαμόγια. Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για την επιβίωση της χώρας. Παραχώρησαν, σαν να ήταν προσωπική τους περιουσία (όπως αποκαλύπτει το ΦΕΚ 240 που περιέχει τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της δανειακής σύμβασης) όλον τον υπόγειο, επίγειο, θαλάσσιο και υποθαλάσσιο πλούτο της Ελλάδας. Από τα αποθέματα χρυσού της ΤτΕ ως τα αποθέματα αερίου και πετρελαίου.

Αυτός ο πρωθυπουργός και τα δύο συνεταιράκια του αποδεικνύονται όχι απλώς πολιτικοί απατεωνίσκοι, αλλά τραγικά μοιραίοι για τη χώρα. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη επανίδρυση, άλλες μεταρρυθμίσεις. Δεν αντέχει άλλες ανθρωποθυσίες «για το καλό της».

Οργή, κούραση, απελπισία, αποτροπιασμός είναι οι σωστές λέξεις για να περιγράψεις τα αισθήματα των Ελλήνων.

Είναι πλέον ολοφάνερο σε όλους ότι η χώρα έχει διαλυθεί. Ότι το σύστημα βρίσκεται εκτός ελέγχου. Ζούμε σε μια κατάσταση όπου όλα μπορούν να συμβούν. Βλέποντας αυτές τις ημέρες τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Κουβέλη, τους υπουργούς τους και τους βουλευτές τους να αναπτύσσουν θεωρίες συνωμοσίας, με έλουσε κρύος ιδρώτας γιατί διέκρινα στα παγωμένα μάτια τους τη γυαλάδα της παράνοιας.

Αισθάνθηκα ότι είναι έτοιμοι για όλα προκειμένου να βαστηχτούν στην εξουσία. Είναι ικανοί για κάθε είδους ασύμμετρη προβοκάτσια, για κάθε είδους ασύμμετρη αθλιότητα. Ότι είναι έτοιμοι ακόμη και για ένα ελληνικό Ράιχσταγκ προκειμένου να κατασκευάσουν ενόχους, να εξαπολύσουν κυνήγι μαγισσών για να εκφοβίσουν και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Το να συνεχίσει η χώρα να ζει σε αυτή την κατάσταση θα ήταν καταστρεπτικό: για τη χώρα, για τους πολίτες, για τη δημοκρατία. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει, αν ήταν δυνατόν και σήμερα. Κάθε παράταση παραμονής της στην εξουσία δημιουργεί συνθήκες μη αναστρέψιμες για την Ελλάδα και τους κατοίκους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ