ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Το ΚΚΕ έρμαιο της καπιταλιστικής κρίσης...Η καπιταλιστική κρίση δεν κάνει διακρίσεις. Το ΠΑΣΟΚ έχει απλήρωτους τους υπαλλήλους του εδώ και αρκετό καιρό και κατέφυγε σε εράνους για να καλύψει μέρος των οφειλομένων. Το ΚΚΕ κρατάει πιο σκληρή γραμμή, αντιγράφει την πολιτική της τρόικας εσωτερικού για το κρατικό μηχανισμό και προχωράει σε απολύσεις με στόχο την "παραγωγική ανασυγκρότηση" του κόμματος σε πρώτη φάση, και ακολούθως της χώρας... 

Αποκαλυπτική η δήλωση παραίτησης της Πόπης Χριστουδουλίδου από το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ:

ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΠΟΕΣΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ!

Θα μας δοθεί ο χρόνος να πούμε περισσότερα και με την ειλικρίνεια, που με διακρίνει, να είστε βέβαιοι πως θα μιλήσω ανοιχτά για όλα!

Δεν έκρυψα ποτέ, έως τώρα τις αντιρρήσεις μου για απολύσεις συναδέλφων από όλο το.φάσμα των ΜΜΕ, που έκανε το ΚΚΕ.

Τώρα, το ποτήρι ξεχείλισε....

Αδυνατώ να κατανοήσω πως θεωρούνται δυνατοί όσοι αποδέχονται τις μαζικές απολύσεις για χάρη της εφημερίδας του κόμματος.

Για μένα και την συνείδησή μου τούτες τις γιορτινές μέρες, αλλά και μετά δεν δικαιολογείται με τίποτα να απολύεις εργαζόμενους από τον "ΡΙΖΟΣΠΆΣΤΗ" και εσύ ο ίδιος να πηγαίνεις για περιφρούρηση στα εργοστάσια ή στις επιχειρήσεις τύπου. γιατί το σκληρό αφεντικό απολύει εργαζόμενους!


Αποχωρώ λοιπόν και παραιτούμαι και από την συνδικαλιστική παράταξη "Δημοσιογραφική Συνεργασία" στην ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ και από το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ!

Η θέση μου είναι και θα παραμείνει διάφανη και σταθερή, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων του "ΡΙΖΟΣΠΆΣΤΗ" και της τηλεόρασης του 902 και στο πλευρό όσων συναδέλφων δοκιμάζονται σκληρά , όχι μόνο στα ΜΜΕ, αλλά και σε κάθε άλλο κλάδο εργαζομένων.

Πόπη Χριστοδουλίδου
μέλος του Γ.Σ της ΠΟΕΣΥ
μέλος της ΕΣΗΕΑ 

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή τις απολύσεις εργαζομένων από το “Ριζοσπάστη” και τον “902”.

«Όπως είναι γνωστό και έχει προαναγγελθεί επίσημα από το ΚΚΕ ως ιδιοκτήτη του “Ριζοσπάστη” και του “902″, έχει ξεκινήσει πρόγραμμα απολύσεων στα δύο μέσα.

Είναι προφανές ότι η κρίση που έχει προκαλέσει η καταστροφική πολιτική των μνημονίων, της τρόικας και της κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να κάνει εξαιρέσεις στα θύματά της.

Είναι κατανοητό ότι και οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ που δραστηριοποιούνται στις εκδόσεις έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ίσως και προβλήματα επιβίωσης.

Αλλά, εξίσου κατανοητό είναι ότι δεν υπάρχουν «καλές» και «κακές» απολύσεις όταν οδηγούν δημοσιογράφους και άλλους εργαζόμενους στην ανεργία, και μάλιστα άγνωστης διάρκειας υπό τις συνθήκες κατάρρευσης που επικρατούν στον κλάδο των ΜΜΕ.

Πριν σπεύσουν κάποιοι να με συμπεριλάβουν στους «εχθρούς και άσπονδους φίλους» του ΚΚΕ, υπογραμμίζω πως αντιλαμβάνομαι ότι ούτε το ΚΚΕ, ούτε η διοίκηση του «Ριζοσπάστη» ή του «902» είναι «εργοδότες σαν όλους τους άλλους». Και οι επιχειρήσεις τους δεν εξομοιώνονται με τις «αστικές κερδοσκοπικές επιχειρήσεις».

Ωστόσο, ως εκπρόσωπος ενός σωματείου τα μέλη του οποίου έχουν ίδια δικαιώματα, ως πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, οφείλω να υπερασπιστώ και τους συναδέλφους του «Ριζοσπάστη» ή του «902» που απολύονται.

Πολύ περισσότερο, όφειλα να ανταποκριθώ στις καταγγελίες που έγιναν από τους ίδιους και να κινήσω τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό της Ένωσης, φέρνοντας το θέμα στο Δ.Σ. και καλώντας σε διαβούλευση τους εκλεγμένους εκπροσώπους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ από τον “Ριζοσπάστη” και τον “902″, άσχετα από την εχθρική ή αδιάφορη αντιμετώπιση που συνάντησα.

Σε όσους βλέπουν πίσω από αυτή τη στοιχειώδη λειτουργία του σωματείου «πολιτικές συνωμοσίες» και «ιδιοτελή πολιτικά κίνητρα» υπενθυμίζω ότι από τις ανάλογες συνδικαλιστικές ενέργειες δεν έχει εξαιρεθεί κανένα μέσο που ανήκει ή ελέγχεται από κόμματα είτε της Αριστεράς είτε της Δεξιάς. Και όσοι πιστεύουν ότι οι συνδικαλιστικές αρχές πρέπει να εφαρμόζονται α λα καρτ φοβούμαι ότι συνεργούν στην αποδυνάμωση του σωματείου και στην υποβάθμιση της όποιας αξιοπιστίας του απομένει. Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός».

4 σχόλια :

 1. Προς: Πόπη Χριστοδουλίδου και λοιπούς ανώνυμους "αγωνιστές"

  «Απολυμένοι και υπό απόλυση εργαζόμενοι του «Ρ», είτε είμαστε μέλη του ΚΚΕ είτε όχι, που σεβαστήκαμε και σεβόμαστε το «Ριζοσπάστη» και αυτό που εκφράζει και υπηρετεί μέσα από την ιστορική του πορεία, βάλαμε πλάτες και σε δύσκολες περιόδους, υπηρετήσαμε με συνέπεια και αυτοθυσία την δημοσιογραφία στο όνομα της αποκάλυψης της αλήθειας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, τέλος δεχθήκαμε αδιαμαρτύρητα να μην πληρωνόμαστε τους τελευταίους 5 μήνες και ήμασταν διατεθειμένοι να βάλουμε πλάτη για να στηρίξουμε το Ριζοσπάστη αλλά και το ΚΚΕ να ξεπεράσει τα προβλήματα του, τώρα είμαστε αντιμέτωποι με αυτό που πάντα πολεμούσαμε και βλέπαμε να έρχεται από την απέναντι όχθη.
  Καλούμε ΤΩΡΑ την ΕΣΗΕΑ που μέχρι στιγμής κάνει ότι δεν ξέρει και δεν άκουσε τίποτα, να πράξει τα δέοντα. Η υπόθεση των εργαζομένων στο «Ριζοσπάστη» είναι υπόθεση του συνδικαλιστικού κινήματος.»
  (από το δημοσίευμα του peiratikoreportaz και φέρεται να είναι λόγια των απολυμένων)

  Περίεργη λογική έχουν μερικοί "ανώνυμοι" στα blog!
  Τη θαυμάζω!!
  Θαυμάζω όμως κι εσάς, που την αναπαράγετε!!!
  Δηλαδή να καταλάβω: για να είσαι αγωνιστής και να παλεύεις κατά των απολύσεων πρέπει να έχεις ασυλία και να μην κινδυνεύεις ν΄απολυθείς;
  Δηλαδή εγώ, που με ξεσκίζει το αφεντικό μου κάθε μέρα στην ιδιωτική επιχείρηση όπου δουλεύω, που συνδικαλίζομαι και αγωνίζομαι με τη "δαμόκλειο σπάθη" της απόλυσης κάθε μέρα, πάνω από το κεφάλι μου, δε θα 'πρεπε να αγωνίζομαι, γιατί δεν έχω την ασυλία, που ζητούν μερικοί "εργαζόμενοι του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" για τον εαυτό τους; (αν πράγματι είναι εργαζόμενοι του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).
  Ωραία λογική ρε, που την βρήκατε να την ψωνίσουμε κι εμείς;
  Δηλαδή ο Κώστας Βιδάλης, θα έπρεπε να είχε την εξασφάλιση από έναν στρατό σεκιουριτάδων, για να κάνει το ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ;

  Αναρωτηθήκατε μερικοί, πόσο πιο σημαντικό είναι να συνεχίσει να εκδίδεται η μοναδική εφημερίδα, που υπερασπίζεται την Εργατική Τάξη, μπροστά στην όποια περιπέτεια θα περάσετε εσείς, στην ανεργία; Στην ανεργία, στην οποία βρίσκονται πάνω από 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι σήμερα.
  Δηλαδή τι είστε εσείς και πρέπει να έχετε ασυλία από απόλυση, κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το ξεχωριστό; Σε τι είστε καλύτεροι από εμένα, που δεν την έχω αυτήν την ασυλία;
  Εγώ έχω απολυθεί δύο φορές και δε σταμάτησα να συνδικαλίζομαι και να αγωνίζομαι, εσείς γιατί σταματάτε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σοσιαλιστική εξυγίανση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. δεν δουλευες ποτε στα εκδοτικα του κκε με ελαστικη σχεση εργασιας,ανασφαλιστος,σε εργολαβους η με ατομικη συμβαση οπως στα εργοστασια που δουλευουμε τωρα.ουτε διωχνει κοσμο για να παρει κατω των 25 χρονων.λογικο ειναι να επηρεαζεται πρωτο απο ολους απο την κριση,γι αυτο αλλωστε παλευει για να σταματησει η ιδιοκτησια στα εργαλεια και στις μηχανες,ενω ολοι οι αλλοι οσο και να συγκινουνται δεν ειναι με την επανασταση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα αυτής της συζήτησης. Αφού δεν είχε λεφτά να τους πληρώνει, τί έπρεπε να κάνει; Τί εναλλακτική είχε απο το να τους απολύσει; Αρκεί βέβαια να βρεί τρόπο να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα, αυτό εννοείται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ