ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Το “Αριστερό Ρεύμα” παινεύεται για τα κουκιά του!...


Σήμερα πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση του κεντρικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και εξέλεξε την Γραμματεία. Το γραφείο τύπου του “Αριστερού Ρεύματος” πριν καλά-καλά τελειώσει η διαδικασία και ανακοινωθούν τα ονόματα που εκλέγονται στην Γραμματεία, εξέδωσε  ανακοίνωση που δημοσιεύουμε παρακάτω, στην οποία η μόνη πληροφορία που υπάρχει είναι ότι “η «Αριστερή Πλατφόρμα» εκλέγει 10 μέλη, ένα μέλος περισσότερο από όσα αντιστοιχούσαν στο ποσοστό 25,71 % που συγκέντρωσε στους αντιπροσώπους της Συνδιάσκεψης.”!...
Το “αριστερό ρεύμα” όμως παραλείπει να αναφέρει την πραγματική είδηση ότι δηλαδή από το σώμα δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση με τα 36 ονόματα της γραμματείας, με την κάλυπταν οι απαιτήσεις όλων των συνιστωσών για εκπροσώπηση στην νέα Γραμματεία, ώστε κανένας να μην μένει παραπονεμένος. Αφού λοιπόν απορρίφθηκε αυτή η πρόταση και έγινε μεγάλη αναταραχή, τελικά το σώμα κατέληξε - σύμφωνα με τις εκλογικές παραδόσεις που κληρονομήθηκαν από τον Συνασπισμό στην 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη – να εκλέξει το νέο όργανό του, χωρίς να σημειωθούν σημαντικές αποκλίσεις από την αρχική πρόταση της γραμματείας.
Επισημαίνουμε επίσης στους αναγνώστες μας ότι ο συντάκτης της ανακοίνωσης του ΑΡ, σε αυτή την πραγματικά "σημαντική" είδηση που παρουσιάζει, εκτός των άλλων κάνει και μια λαθροχειρία: Το 25,71% αφορά τα 226 μέλη του σώματος δηλαδή το 75%.  Το άλλο 25% διορίστηκε από τις συνιστώσες. Είναι και 15 από τις περιφέρειες...

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Αριστερού Ρεύματος:

26 ΜΕΛΗ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ» ΚΑΙ 10 ΜΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ»
 
Έληξε με επιτυχία η Α΄ Σύνοδος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, η οποία εξελέγη στην πρόσφατη Συνδιάσκεψη του.

Η Σύνοδος μετά την πολιτική ομιλία του Αλ. Τσίπρα προχώρησε στην εκλογή νέας γραμματείας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. Η νέα γραμματεία της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αποφασίστηκε να αποτελείται από 36 μέλη και φυσικά με την προσθήκη του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα

Για την εκλογή της γραμματείας η «Αριστερή Πλατφόρμα» συγκρότησε τελικά διακριτή λίστα σε ενιαίο πλαίσιο ψηφοδελτίου, ενώ οι άλλοι υποψήφιοι κατήλθαν σε άλλη λίστα υπό την επωνυμία «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο».

Από την καταμέτρηση προέκυψε ότι το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» εκλέγει 26 μέλη στη νέα γραμματεία της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η «Αριστερή Πλατφόρμα» 10 μέλη, ένα μέλος περισσότερο από όσα αντιστοιχούσαν στο ποσοστό 25,71 % που συγκέντρωσε στους αντιπροσώπους της Συνδιάσκεψης.

13 σχόλια :

  1. Η αναταραχή ξεκίνησε από το θέμα των συμφωνημένων ποσοστώσεων για τις γυναίκες με παρεμβάσεις της Ε. Πορτάλιου και της Σ. Βωβού που δεν είχαν τηρηθεί στην πρόταση της γραμματείας.

    Ένα μικρό θέμα όμως μπορεί να πυροδοτήσει μεγάλη αναταραχή στις λεπτές ισορροπίες που τηρούν τα κομματικά ιερατεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοί εκλέγονται

    1.Κορωνάκης Τάσος 120
    2.Μπαλτάς Αριστείδης 110
    3.Αθανασίου Κώστας 109
    4.Σκουρλέτης Πάνος 109
    5.Βίτσας Δημήτρης 105
    6.Δραγασάκης Γιάννης 105
    7.Παπαδόπουλος Χριστόφορος 104
    8. Φλαμπουράκης Αλέκος 102
    9. Μηλιός Γιάννης 98
    10. Σακοράφα Σοφία 95
    11. Χριστοδουλοπούλου Τασία 89
    12 Πουλάκης Κώστας 88
    13. Ρινάλντι Ρούντι 88
    14.Λάσκος Χρήστος 81
    15.Νικολακάκης Γιώργος 81
    16.Κυπριανίδου Ερμίνα 76
    17.Λάμπρου Πάνος 76
    18.Κουρουμπλής Παναγιώτης 68
    19.Μπασκόζος Γιάννης 64
    20.Χατζηαντωνίου Γιάννης 63
    21.Αξελός Λούκας 58
    22.Καρακώστα Εύη 55
    23.Ρήγας Πάνος 54
    24.Μητρόπουλος Αλέξης 53
    25.Μπαλάφας Γιάννης 47
    26.Μαντάς Παναγιώτης 33

    από το ψηφοδέλτιο της «Αριστερής Πλατφόρμας».

    1.Λαφαζάνης Παναγιώτης 72
    2.Παπαδογιάννη Σόφη 50
    3.Καλύβης Αλέκος 45
    4.Λεουτσάκος Στάθης 45
    5.Γαβρίλης Γιώργος 44
    6.Κανταράς Τάσος 43
    7. Ήσυχος Κώστας 41
    8.Νταβανέλος Αντώνης 35
    9.Σαπουνάς Γιώργος 28
    10. Κοσμάς Πάνος 24

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ίσκρα μετά από 4 ώρες πρόσθεσε και τα ονόματα κάτω από την αρχική ανακοίνωση. Για να δούμε και τι άλλο θα προσθέσει... Η αρχική ανακοίνωση είναι όπως την δημοσίευσε ο ΕΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Δύναμη ο Πάνος Κοσμάς! με 24 ψήφους τα κατάφερε και μπήκε στο όργανο

      Διαγραφή
    3. Βλέπω τα παπαγαλάκια εναντίον του Πάνου Κοσμά βρίσκονται παντού...
      Προφανώς σας τσούζει που ο σύντροφος έχει μια ξεκάθαρη αντίληψη για την οικονομική κρίση και τα καθήκοντα που απορρέουν για τους επαναστάτες μαρξιστές.

      Διαγραφή
    4. Δύναμη δεν λες τίποτα! Τον πέρασε και ο Σαπουνάς!

      Διαγραφή
  3. πόσους σταυρούς είχε δικαίωμα να βάλει κάθε εκλογεύς;

    εκπροσωπούνται όλες οι συνιστώσες;

    τελικά, μπήκε ή δεν μπήκε η ποσόστωση για τις γυναίκες;

    δεν υπήρχε διαθεσιμότητα μήπως από πλευράς γυναικών;
    και πόσοι έβαλαν υποψηφιότητα; ποια είναι τα συνολικά αποτελέσματα;

    ΥΓ. Ε, όχι και "Σύνοδος" της ΚΕ. Δεν είναι ΕΕ, σ. του "ΑΡ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.dikki.org/index.php?option=com_content&view=article&id=892:2012-12-13-11-06-12&catid=36:arthra&Itemid=48
    Eκανε το δικκη ... και τον κοσμο ολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΔΗΚΚΙ φέρνει λαϊκό κόσμο, όταν κάποιοι άλλοι επιμένουν να θέλουν το ΣΥΡΙΖΑ κόμμα κρατικοδίατων διανοούμενων και φοιτητών που κάνουν την παροδική τους επανάσταση και διώχνουν τους "πασόκους" ανένταχτους, μη και τους χαλάσουν το "κόμμα της πρωτοπορίας" που έχουν στο μυαλό τους.

    Λίγο σεβασμός δεν βλάπτει, ειδικά από όσους βγάζουν βουλευτές ή "συντονιστές" μόνο με τις πλάτες του α.ρ. (ή δεν βγάζουν κανέναν) ή του συν, συνολικά.
    Και σιγά το σκληρό άρθρο. Του α.ρ.πρότζεκτ (αριστερό ρεύμα πρότζεκτ) ήταν καλύτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΔΗΚΚΙ αν δεν ήταν μέσα στις λίστες σταυροδοσίας συγκεκριμένων ομάδων του ΣΥΝ δεν θα έβγαζε ΚΑΝΕΝΑ βουλευτή.

      Κάποιοι θέλουν να το συντηρούν τεχνητά στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί νομίζουν ότι έτσι έχουν ανοιχτή την πόρτα και προς εθνικιστές - πατριώτες.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω αυτό είναι υπερβολή.
      Πρώτον,γιατί το ΔΗΚΚΙ δεν αντιμετωπίζει ως "μαζικό χώρο αλίευσης και στρατολόγησης" μελών, φίλων και οικονομικών ενισχυτών. Κάνει ξεχωριστά δουλειά και με έναν άλλο τρόπο από αυτό που γνωρίζουμε, και ίσως πρέπει και να υιοθετήσουμε εν μέρει.
      Δεύτερον,γιατί η "τεχνητή συντήρηση" όπως την εννοείς (για τα ακροατήρια) αφορά πλήθος συνιστωσών. Η ΔΕΑ π.χ., με το ύφος και την μέθοδο δουλειάς της, ταιριάζει περισσότερο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
      Τρίτον,γιατί οι λίστες σταυροδοσίας, αν κρίνουμε και από το σημερινό αποτέλεσμα, δεν δείχνουν ότι , με μόλις 33 ψήφους, είχε βοήθεια ο Μαντάς. Αντίθετα, π.χ. ο Αθανασίου, με τόσες ψήφους που πήρε, εξέθεσε τη Ρόζα και την πλήρη εξάρτησή της από το ΣΥΝ.

      Εν κατακλείδι, ας σταματήσει το παραμύθι για εθνικιστές ή πατριώτες, ή,έστω, ας τολμάτε να μιλάτε με τέτοιους όρους σε συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ,για να δείτε τις αντιδράσεις των νέων μελών.

      Διαγραφή
  6. Βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος...

    Το ζητούμενο είναι οι υπάρχοντες κομματικοί μηχανισμοί( και εαν δεν υπάρχουν αρκετοί να ιδρυθούν νέοι) να υποστηρίζουν το μνημόνιο.

    Για παράδειγμα δείτε τι συνέβη με την μετακίνηση του ΛΑΟΣ σε αντιμνημονιακή θέση και την σημερινή επιχείρηση διάλυσης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

    Οι σημερινοί "κυβερνώντες" είναι οι αντίστοιχοι των Γεωργίου Παπανδρέου, Νίκου Πλαστήρα, Σοφοκλή Βενιζέλου (μέχρι να φτάσουν στον Αλέξανδρο Παπάγο, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη στήριξης σε δήθεν "αριστερούς") για να εξυπηρετούν την αντίστοιχη βρώμικη δουλειά του αντικομμουνισμού με αυτή του μνημονίου (η ανάγκη τους σήμερα).

    Το επόμενο βήμα θα είναι η επιχείρηση διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σ΄αυτήν την επιχείρηση διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ συμβάλλουν οι αντιρρήσεις μας. ΠΡΟΣΟΧΗ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ. Μας έχει ανάγκη.
    Εκτός και εαν δεν θέλουμε να στοχεύουμε στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνούμε ότι "Ο ΣΥΡΙΖΑ μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ." και όχι μόνο. Χρειάζεται και τον κόσμο που βρίσκεται δίπλα του με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει με διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε μηχανισμούς και λογικές ομοκεντρων κύκλων κλπ. Αυτός ο κόσμος που στέκεται επιφυλακτικός απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, η κριτική που κάνει συνήθως είναι από σωστές θέσεις. Επίσης συνήθως έχει κριτική θέση απέναντι και στα άλλα πολιτικά μορφώματα της Αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ