ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ να μοιράσει στους διαδηλωτές αντιασφυξιογόνες μάσκες στη γενική απεργία της Πέμπτης

Η γενικευμένη καταστολή που εφαρμόζει η τρόικα εσωτερικού απέναντι στο μαζικό κίνημα είναι φανερή σε όλους. Έχει πολιτική γραμμή να καταστείλει με την βία τις λαϊκές αντιδράσεις και να φοβίζει τον κόσμο για να μην εκδηλώσει την αγανάκτηση του με τους τρόπους που ο ίδιος επιλέγει.

Οι μαζικές συλλήψεις οι οποίες έγιναν το τελευταίο καιρό αλλά και η απροκάλυπτη επίθεση της αστυνομίας στα λαϊκά συλλαλητήρια δηλώνουν την σκλήρυνση της πολιτικής της κυβέρνησης και αποκαλύπτουν τους φόβους της απέναντι σε μια λαϊκή εξέγερση. Δεν πρόκειται πλέον να γίνονται “ειρηνικές” διαδηλώσεις. Η αστυνομία κάποια αφορμή βρίσκει, ή και χωρίς καμιά αφορμή,γεμίζει το χώρο με δακρυγόνα και διαλύει με βίαιο τρόπο κάθε μορφή εκδήλωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας και αγανάκτησης.

Η ποινοποίηση λήψης στοιχειωδών μέτρων προστασίας από τους πολίτες απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις είναι φανερό που αποβλέπει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγγείλει αυτά τα μέτρα και ο αρκετός κόσμος πλέον στην πράξη τα έχει καταργήσει. Δεν αρκεί αυτό.


Για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και προστασίας των πολιτών απέναντι στις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής θα πρέπει να αρχίσει να μοιράζει οργανωμένα - αντι για προκηρύξεις - αντιασφυξιογόνες μάσκες και άλλα προστατευτικά μέσα στους πολίτες. Αυτή η κίνηση δεν έχει μόνον κάποιο συμβολικό χαρακτήρα, όπως οι δεκάλεπτες καταλήψεις δημοσίων κτηρίων που διοργανώνει κατά διαστήματα το ΠΑΜΕ. Αποτελεί κατάργηση στην πράξη των αντιδραστικών νόμων που περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης των πολιτών και συμβάλει στο να σπάσει ο φόβος απέναντι σε αυτή την καταστολή. Και προετοιμάζει τον κόσμο για τις χειρότερες μέρες που φαίνεται πως θα έρθουν...

(video με τους κουκουλοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ)

6 σχόλια :

  1. Η ιδέα είναι εξαιρετική!
    Καλό θα ήταν να μοιράζουν μάσκες και τα μαχητικά συνδικάτα, με τραπεζάκια σε γωνίες και όλος ο κόσμος να φοράει μια μάσκα ως μορφή διαμαρτυρίας, εκτός από την ελάχιστη προστασία.
    Ας γίνει επιτέλους οργανωμένα μια άλλου τύπου καταγγελία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μοιράσει κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης, όχι μάσκες. Θα είχε υποχρεώσει τα μέλη του έστω τα στελέχη του να μήν πληρώσουν τα χαράτσια λ.χ.θα είχε στείλει τα μέλη του έστω στην συναυλία συμπαράστασης των εργατών της ΒΙΟΜΕΤΑΛ,θα έβγαινε στο δρόμο ενάντια στους ναζί, αλλά κανει πόλεμο μέσω ανακοινώσεων χαρτοπόλεμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που μοιράζουνε πιστοποιητικά επαναστατικότητας να περάσουμε να πάρουμε; Μήπως χρειάζεται να δώσουμε και εξετάσεις;

      Διαγραφή
  3. Σίγουρα υπάρχουν πολλές μορφές για να σπάζουν οι απαγορεύσεις στην πράξη όταν υπάρχει πολύς κόσμος στο δρόμο. Δυστυχώς η ελληνική αριστερά έχει βαθύτατη έλλειψη φαντασίας και εφευρετικότητας, κι αυτό οφείλεται στη "συγκεντρωτική" ηγεσία της, εφόσον σχεδόν τα πάντα πάντοτε αποφασίζονται από λίγα και τα ίδια "επιτελεία".
    Προσθέτω στην πρόταση για μάσκες και την πρόταση να οριστεί από συνδικάτα ως τόπος συγκέντρωσης το Πολεμικό Μουσείο αντί για το Μουσείο, ή η Πλατεία Κολωνακίου ή η Ηρώδου του Αττικού. Να δούμε θα βγάλει ανακοίνωση απαγόρευσης συναθροίσεων η ΕΛΑΣ. Πάντως σίγουρα θα χρειαστεί να δουλέψουν λίγο οι αρχιμπάτσοι για να φτιάξουν νέα στρατηγική διάλυσης ενώ τώρα έχουν έτοιμο το σχέδιο για τη "διαδρομή Χαυτεία-Σύνταγμα -Προπύλαια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aλλη μια απεργία - κηδεία, άλλη μια πορεία – λιτανεία, άλλη μια ήττα. Το να μαζευτεί κόσμος από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα στην σημερινή συγκυρία, έτσι ούτε τα νέα μέτρα αποτρέπεις, και είσαι απόλυτα προβλέψιμος για τον κυβερνητικό μηχανισμό. Ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου πιάνει τον παλμό των γεγονότων, δείτε το. http://www.ethnos.gr/summary.asp?catid=22815&subid=2&pubid=63726026#toppage
    Εκείνο που είναι κοινό στην συντριπτική πλειοψηφία των απεργών – διαδηλωτών είναι ότι δεν θέλουν να πάρουν την ζωή στα χέρια τους αλλά περιμένουν κάποιον μεσσία να τους σώσει. Ο μεσσίας είναι παιδί κι αυτός του ίδιου του πολιτικού συστήματος, έτσι λοιπόν το καλλίτερο που έχει να τους προσφέρει είναι υπομονή μετά από 4 χρόνια που θα γίνουν εκλογές και θα θριαμβεύσει…. Μέχρι τότε ή θα έχουμε πεθάνει η θα έχουμε συνηθίσει στα σκατά.
    Αυτή η λογική ξεκινάει από την χρόνια διαπαιδαγώγηση στο πνεύμα του θεού που είναι παντοδύναμος σε σχέση με τον αδύνατο εαυτό μας (βάλτε εδώ στην θέση του Κυρίου το κόμμα σας), στα καθ ημάς του χριστιανισμού, που μαθαίνει τους ανθρώπους όχι να παίρνουν την κατάστασή τους στα χέρια τους (έστω και συγκρουόμενοι), αλλά την υπόθεση αυτή την αναθέτουν στους ειδικούς της πολιτικής κρατώντας για τον εαυτό τους το ρόλο του ταπεινού καλού Σαμαρείτη, που απλά επιλέγει το σωστό στρατόπεδο. Αυτή ακριβώς η θεοκρατική αυθεντία (λέγε με κομματική γραφειοκρατία) θα φέρει δυστυχώς στην πρώτη γραμμή τον χυδαιότερο, δηλαδή τους νεκρόφιλους της Χ.Α. που πουλάνε τσαμπουκά, που ο ίδιος ο εργαζόμενος δεν διαθέτει αλλά και (ο όποιος) αριστερός του μεσσίας δεν επιλέγει. O 38χρονος δεν μοιράζει μάσκες μοιράζει κυβερνητικές υποσχέσεις, άντε βρέ γρήγορα – γρήγορα να περάσουμε απ την βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά τέρμα τα παραμύθια και ας τελειώσει αυτή η παπαρολογία για κόμματα μνημονιακά και αντιμνημονιακά. Ως πότε θα ικετεύουμε ανθρώπους και κόμματα του Συστήματος. Ως πότε θα ζητάμε από αυτούς, και ακόμα χειρότερα να περιμένουμε και ικανοποίηση. Πότε το έκαναν για να το πράξουν και τώρα, που πραγματικά έχουμε ανάγκη?
    Όλοι εσεις που περιμένετε ανταπόκριση από Τσίπρες και λοιπούς, είσαστε γελασμένοι.
    Κάθε φορά στην Ιστορία μας, που καταφέρναμε να ανατρέψουμε (πάντα με τη βοήθεια ξένων φίλων, γιατί από μόνοι μας είμαστε κλανιές) μία κατάσταση, πάντα η ιδια Ιστορία.
    Ερχόταν ένας Βενιζέλος, ένας Παπανδρέου, ένας Καραμανλής και μας έσωζε. Είναι λυπηρό,
    και σίγουρα ουκ ανδρός σοφού, τέτοιες αναρτήσεις να παράγονται, και να αναπαράγονται από ανθρώπους που αγωνίζονται με το Λαό.
    Και που σαι, ψιτ εσύ που έγραψες το κείμενο. Αν μας σώσει ο Τσίπρας να μας βγάλεις μία ανακοίνωση να το μάθουμε και μεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ