ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕΡΙ Debate στους συντρόφους των κεντρικών "οργάνων":

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως θέλει ντιμπέιτ με ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς αρχηγούς κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή εννοεί και το Μιχαλολιάκο; Η Γεννηματά είναι πιο "αντιφασίστρια" που θέλει debate με όσους συναντήθηκαν στην κοινή σύσκεψη με τον Παπούλια;

Θανάσης Κούρκουλας
Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"
tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037, www.ksm.gr

3 σχόλια :

  1. Τη θέση του για τη διεξαγωγή δύο debate -ένα μεταξύ των κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα και ένα με όλους τους αρχηγούς πλην Χρυσής Αυγής- επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου λέει «όχι» σε debate με παράλληλους μονολόγους και προκάτ ερωτήσεις.


    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ανάγκη διεξαγωγής debate ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός της Χρυσής Αυγής, δεν υποκαθίσταται από τη διεξαγωγή ενός debate ανάμεσα στους προέδρους της Ν.Δ. και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Για αυτό το λόγο, o ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη διεξαγωγή δύο debate.

    Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι όροι διεξαγωγής του debate ανάμεσα στο σύνολο των πολιτικών αρχηγών (πλην Χρυσής Αυγής) να είναι κατά τα πρότυπα του 2009.

    Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι θα ανταποκρίνεται ευχαρίστως και στην πρόταση της ΝΔ για διεξαγωγή τηλεοπτικής μονομαχίας ανάμεσα στους προέδρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Ωστόσο όπως υπογραμμίζει, ένα debate μεταξύ των δύο αρχηγών με παράλληλους μονολόγους και προκάτ ερωτήσεις, θα ήταν μια συζήτηση με μειωμένο πολιτικό ενδιαφέρον και πολιτική σημασία.

    Αντίθετα, σημειώνεται, «ένας ανοιχτός δημοκρατικός διασταυρούμενος διάλογος, κατά τα πρότυπα της πρόσφατης εμπειρίας των γαλλικών προεδρικών εκλογών, με ευθύνη της δημόσιας τηλεόρασης, θα προσέδιδε ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ένα ουσιαστικό περιεχόμενο σε μια τέτοια συζήτηση».

    Ενδεικτικά τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει όπως το debate διευθύνουν οι δημοσιογράφοι Έλλη Στάη, «από τη δημόσια τηλεόραση που θα φιλοξενεί τη διαδικασία», και Νίκος Χατζηνικολάου, «ως ένας έμπειρος δημοσιογράφος από τον τηλεοπτικό χώρο που δεν εργάζεται αυτή την περίοδο σε κανέναν τηλεοπτικό σταθμό»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η ανάγκη διεξαγωγής ντιμπέιτ ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός της Χρυσής Αυγής, δεν υποκαθίσταται από τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ ανάμεσα στους προέδρους της Ν.Δ. και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Για αυτό το λόγο, ως ΣΥΡΙΖΑ προτείνουμε τη διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ..."

    http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=27250

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από Θανάση Κούρκουλα (Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό")

    Με χαρά και αγαλλίαση διαβάσαμε τη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει ρητά πως η πρότασή του στη διακομματική εχθές για το μεγάλο ντιμπέιτ αφορούσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ΕΚΤΟΣ των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Αντίστοιχα να συνεχίσουμε στα ΜΜΕ και τη Βουλή. Αντιγράφω όλη την ανακοίνωση:

    05/06/2012
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ

    Η ανάγκη διεξαγωγής ντιμπέιτ ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός της Χρυσής Αυγής, δεν υποκαθίσταται από τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ ανάμεσα στους προέδρους της Ν.Δ. και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Για αυτό το λόγο, ως ΣΥΡΙΖΑ προτείνουμε τη διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ.

    Οι όροι διεξαγωγής του ντιμπέιτ ανάμεσα στο σύνολο των πολιτικών αρχηγών, πλην της Χρυσής Αυγής, μπορεί να γίνει κατά τα πρότυπα του 2009.

    Ταυτόχρονα, ανταποκρινόμαστε ευχαρίστως και στην πρόταση της ΝΔ για διεξαγωγή ντιμπέιτ ανάμεσα στους προέδρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

    Εντούτοις, θεωρούμε ότι ένα ντιμπέιτ με παράλληλους μονολόγους, προκάτ ερωτήσεις ανάμεσα στους δυο πολιτικούς αρχηγούς θα ήταν μια συζήτηση με μειωμένο πολιτικό ενδιαφέρον και πολιτική σημασία.

    Αντίθετα, ένας ανοιχτός δημοκρατικός διασταυρούμενος διάλογος, κατά τα πρότυπα της πρόσφατης εμπειρίας των γαλλικών προεδρικών εκλογών, με ευθύνη της δημόσιας τηλεόρασης, θα προσέδιδε ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ένα ουσιαστικό περιεχόμενο σε μια τέτοια συζήτηση.

    Ενδεικτικά, προτείνουμε το ντιμπέιτ να διευθύνουν οι δημοσιογράφοι, Έλλη Στάη από τη δημόσια τηλεόραση που θα φιλοξενεί τη διαδικασία και Νίκος Χατζηνικολάου, ως ένας έμπειρος δημοσιογράφος από τον τηλεοπτικό χώρο που δεν εργάζεται αυτή την περίοδο σε κανέναν τηλεοπτικό σταθμό.



    To Γραφείο Τύπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ