ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Οι “κλειστές” πολιτικές και τα “ανοικτά” ψηφοδέλτια της Αριστεράς...


Μετά από εξαντλητικές διαβουλεύσεις, το κόμμα του Δημοσθένη Βεργή συμφώνησε να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της Β’ περιφέρειας Αθηνών την αγωνίστρια σταρ Τζούλια Αλεξανδράτου. Η δημοσιοποίηση μάλιστα της συμμετοχής συνοδεύεται με την ρητή δέσμευση του προέδρου του κόμματος ότι η Τζούλια προορίζεται για υπουργός Πολιτισμού.

Φωτογραφία από την υπογραφή της εκλογικής συμφωνίας μεταξύ της Τ. Αλεξανδράτου και ου Δ. Βεργή. Αναμένουμε και την αντίστοιχη φωτογραφία της υπογραφής της συμφωνίας του Α. Τσίπρα με τον Γ. Ραφτόπουλο...
Με ανάλογους ρυθμούς συνεχίζονται και οι διαπραγματεύσεις των πασοκογενών δυνάμεων με την Κουμουνδούρου, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβρη. Η τοποθέτηση της Σ. Σακοράφα ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικράτειας θεωρείται βέβαιη και θα σηματοδοτήσει αυτή την συμφωνία, την οποία έχει μεγάλη ανάγκη η Κουμουνδούρου για την επίτευξη των εκλογικών της στόχων.

Η απόφαση του Μ. Θεοδωράκη να μην διεκδικήσει την ψήφο των ενωμένων πατριωτικών δυνάμεων της δεξιάς και της αριστεράς, βοήθησε να ξεκαθαρίσει το εκλογικό τοπίο στον χώρο της αριστεράς. (περισσότερα εδώ: Μια “μαραθώνια” πορεία από τον Θεοδωράκη προς τον ...Καμμένο! ) Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι τρία διαφορετικά και ανταγωνιστικά σχέδια που θα κατεβαίνουν στις εκλογές και θα διεκδικήσουν τους ψήφους της μεγάλης πλειοψηφίας των αριστερών ψηφοφόρων. Το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχαν ήδη αποφασίσει την αυτόνομη εκλογική τους κάθοδο από τον περασμένο χρόνο και δεν συζητούν καμία εκλογική συνεργασία. Γιαυτό η δράση τους  περιορίζεται στην προβολή και προπαγάνδιση των γενικότερων πολιτικών τους επιλογών χωρίς να αποδέχονται κανένα σημείο το οποίο τίθεται σε διαπραγμάτευση και διάλογο μπροστά στην προοπτική κάποιας ευρύτερης εκλογικής συμμαχίας.
Ο Δ. Καζάκης σκόπευε να κατέλθει στις εκλογές αυτοδύναμος με όχημα ένα μέτωπο μαϊμού, το ΕΠΑΜ. Μόλις αντιλήφθηκε ότι έχει ελάχιστες πιθανότητες να μπει στην επόμενη βουλή, άρχισε να συζητάει συνεργασίες με όλους, από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως το κόμμα του Π. Καμμένου, για τον οποίο μάλιστα πριν λίγο καιρό διέψευδε κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε σχέση. Είναι προφανές ότι συζητάει οποιαδήποτε αλλαγή γραμμής στα θέματα που σχετίζονται με τις θέσεις που προέβαλλε για την ΕΕ και το ευρώ, στην προοπτική να εξασφαλίσει κάποια εκλέξιμη θέση στα ψηφοδέλτια του Καμμένου ή του ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχει αποδεχτεί να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του τον Καζάκη. Όμως και ο Π. Καμμένος φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί εκλογική συμφωνία με τον Καζάκη, τώρα μάλιστα που βλέπει τα δημοκοπικά ποσοστά των “ανεξάρτητων ελλήνων” να αυξάνουν ραγδαία. Με αυτά τα δεδομένα η πολιτική καριέρα του Δ. Καζάκη προβλέπεται να έχει ανάλογη πορεία με αυτή της Έφη Θώδη στο λαϊκό τραγούδι...
Τα "τραγούδια" του Δ. Καζάκη απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ...

Εκτός από τον Δ. Καζάκη, σε δύσκολη θέση βρίσκονται και οι αριστεροί οραματιστές του “κόμματος του δραχμής”, αφού τελικά η μόνη εκλογική έκφραση των οραμάτων τους βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το σχέδιο για την δημιουργία του “κόμματος της δραχμής”, το οποίο είχε ξεκινήσει από ένα πυρήνα πρώην κουκουέδων και μερικών συνοδοιπόρων τους με την μορφή διάφορων ψευδεπίγραφων μορφωμάτων, εντός των οποίων ανακυκλώνονται συχνά τα ίδια πρόσωπα και οι ίδιες πολιτικές ομάδες ( ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ, πρωτοβουλία αριστερών οικονομολόγων, πρωτοβουλία ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ κ.λ.π) απέτυχε παταγωδώς να αποκτήσει την δική του πολική συγκρότηση. Η αποτυχία αυτή δεν οφείλεται μόνον στο γεγονός ότι δεν βρήκε ευρύτερα κοινωνικά ερείσματα αλλά και στην παθογένεια της πολιτικής των μικροσυσχετισμών που χαρακτηρίζει το σύνολο των δυνάμεων που έχουν στρατευτεί σε αυτό το “εθνικό” όραμα. Η κύρια επιδίωξη του ήταν να διεμβολίσει τον ΣΥΝασπισμό και να αποσπάσει απ’ εκεί την παρέα του Π. Λαφαζάνη, ώστε να έχει και ένα βουλευτή στις τάξεις του. Το μόνο που κατάφερε είναι να προσεταιριστεί τους διαφωνούντες της ΚΟΕ, τον Α. Αλαβάνο και μια μικρή μειοψηφία του ΜΑΑ, οι οποίοι όμως δεν έχουν πρακτικά καμία άλλη διέξοδο παρά να στηρίξουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές σε αντίθεση με το ΜΑΑ που ήδη έχει τοποθετηθεί στην συντριπτική του πλειοψηφία υπέρ της εκλογικής καθόδου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διαχωριστικές γραμμές σήμερα που οριοθετούν τα συμφέροντα του κόσμου της εργασία απέναντι στο κεφάλαιο δεν ταυτίζονται με τις διαχωριστικές γραμμές οι οποίες προσδιορίζονται  από τις πολιτικές διαφορές που εκφράζονται μεταξύ των τριών διαφορετικών ψηφοδελτίων που διεκδικούν τους ψήφους των αριστερών ψηφοφόρων. Διαπερνούν το εσωτερικό τους και αφορούν σε ένα σύνολο θεμάτων που ξεκινούν από την δημοκρατική εκτροπή και τον αυταρχισμό της εξουσίας και καταλήγουν στον εθνικισμό και τον ρατσισμό. Δυστυχώς οι πολιτικές στοχεύσεις των κομμάτων της Αριστεράς περιορίζονται σε προτάσεις που αφορούν διαχειριστικές κρατικές πολιτικές (κρατικοποιήσεις τραπεζών, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας με στόχο την “παραγωγική”ανάπτυξη, νομισματικές πολιτικές και άλλα παρόμοια), οι οποίες μπορούν να πραγματωθούν μόνον απ' εκείνους που κατέχουν και διαχειρίζονται την κρατική εξουσία. Και συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις για ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος, απαιτήσεις που βρίσκουν πιο συνεπείς εκφραστές  τις συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις και την ακροδεξιά. Πρακτικά η λαϊκή συμμετοχή περιορίζεται στην δια ψήφου εξουσιοδότηση / αντιπροσώπευση των μηχανισμών της αριστεράς για να διεκπεραιώσουν αυτούς τους προγραμματικούς στόχους μέσω της ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών. Και ακριβώς αυτή η αντίληψη για την πολιτική, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο των πολιτικών στοχεύσεων της κρατικής διαχείρισης, είναι αυτή που εντάσσει τους φορείς τους στο μπλοκ των συστημικών πολιτικών δυνάμεων και κάνει πολλές φορές δυσδιάκριτες τις διαφορές ανάμεσα στην δεξιά και την αριστερά, όταν επαγγέλλονται τις ίδιες στοχεύσεις για το "καλό της χώρας", είτε αυτές αφορούν την παραμονή, είτε την έξοδο από την ΕΕ και την ΟΝΕ...

44 σχόλια :

  1. Επ σε επιασα! Όση ωρα διαβαζα το άρθρο σκεφτομουν ότι δεν υπάρχει καμία αναφορα στις υπόλοιπες οργανώσεις και κομματα της αριστερας, περα απο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ. Η τελευταια σου όμως παραγραφος είναι σχεδόν copy paste της κριτικής που κάνει ο μ-λ χώρος στους εν λόγω σχηματισμούς. Μηπως πρέπει να κάνουμε λόγο για "μαραθωνια" πορεία της ΕΟΣ προς ...την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία?
    Για τσεκαρέ το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν συμβαίνει αυτό, μάλλον ο μ-λ χώρος έγινε αντιεξουσιαστικός!

      Διαγραφή
  2. ευτυχως για τους αντιεξουσιαστες που μαλλον δεν θα διαβασουν το σχολιο σου,γιατι θα επρεπε να στυψουν το μυαλο τους να βρουνε καποιο αλλο τροπο να ξεχωριζουν!Σε μεγαλο μπελα θα τους εβαζες.Παραδεξου λοιπον οτι προς μ-λ χωρο την κανεις,δεν δα και ντροπη, και ασε ησυχο τον αντιεξουσιαστικο χωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχει τέτοιους υπερασπιστές σαν και σένα ο αντιεξουσιαστικός χώρος, τι να τους κάνει τους εχθρούς!

      Μάλλον γραμμής κριτικής υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί ο ΕΟΣ. Ευτυχώς που δεν έχει την γραμμή της άκριτης υποστήριξης του Α. Αλαβάνου, που με την πορεία που ακολουθεί όχι μόνον δεν θα κατέβη στις εκλογές αλλά δεν θα ξέρει και τι να ψηφίσει!

      Διαγραφή
    2. Σύνθημα που έχει για προμετωπίδα η ΕΟΣ "ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!" μάλλον επαληθεύεται για το ΜΜΑ. Τα άλλα επιτελεία της αριστεράς, τα βλέπω να κρατάνε γερά ακόμα!

      Διαγραφή
  3. Πω πω!!!!! Εχετε πεσει μέσα σε όλα!!! Ειναι φοβερο!!! Δεν είχα αντιληφθεί ότι η συνεργασία στην οποία αναφερόταν ο κ. Τσίπρας έχει να κάνει με την συμπαράταξη σε μία εκλογική κάθοδο με τον σύριζα. Αφού τα βρήκατε μεταξύ σας τότε τι μας θέλετε εμας; Εχω ψηφισει το Συριζα πολλες φορές στο παρελθον!!! Δεν θα το ξανακάνω!!!! το υπόσχομαι!!!!
    Δεν θα σχολιάσω βέβαια το ανούσιο και ψευδεπίγραφο διλλημα "ευρώ ή δραχμή". Αυτά τα περι εθνικού νομίσματος δεν πρεπει να ταυτίζονται με τα προτάγματα μίας πραγματικής Αριστεράς. Τώρα όσον αφορά τα προτάγματα των απλών εργαζομένων και βιοπαλεστών και πως αυτά θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν στην πράξη, αυτά δεν έχουν και τόσο σημασία..... θα πρεπεί να διυλιστούν, να κατευθυνθούν -παντα με την καλή έννοια- και να παρουσιαστούν κάτω από το πρίσμα των πραγματικών προταγμάτων που θα πρεπει να έχει στις μέρες μας η αριστερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσεχε μην πάθεις τίποτα! Τα πολλά θαυμαστικά κάνουν κακό στην υγεία...

      Διαγραφή
  4. το παρόν post είναι ότι καλύτερο στο χώρο της πολιτικής γελοιογραφίας έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό.Μετά την επική συνέντευξη Παπαϊωάννου και τα άρθρα για το πιο "επιτυχημένο" και "μαζικό" συνέδριο της ΚΟΕ βεβαίως βεβαίως.

    Λίγο να ξέρει κάποιος τι όντως γίνεται και δεν μπορεί παρά να κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια με όσα γράφονται.

    Καλό ΣΥΡΙΖΑ και καλό αποτέλεσμα στην "αντιεξουσιαστική" αριστερά του ευρώ λοιπόν.Με τέτοια post αν μη τι άλλο οι ευχές θα χρειαστούν σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ γιατί βάζεις εντός εισαγωγικών τις λέξεις επιτυχημένο και μαζικό για το συνέδριο της ΚΟΕ; Ήσουν μέσα και ξέρεις; Ξέρεις τα εσωτερικά της ΚΟΕ; Ασχολείσαι ερασιτεχνικά με τα της ΚΟΕ ή κατ'επάγγελμα;

      Διαγραφή
  5. Ηγείται αντιεξουσιαστής τώρα της Ενωσης Οπαδών Σύριζα;
    Αυτό είναι είδηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που τα θυμήθηκες το "ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ" και την "πρωτοβουλία αριστερών οικονομολόγων"; Διάττοντες αστέρες ήταν και διέγραψαν σύντομα την τροχιά τους.

    Μετά ήρθε η "πρωτοβουλία ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ" για να τα αντικαταστήσει, μα και αυτή γρήγορα έγινε παράρτημα του ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εξάντλησε τα όρια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λυκοφιλίες και οι λυκοσυμμαχίες μπροστά στην κάλπη αποκαλύπτονται...

      Διαγραφή
  7. Τι κατάντια! Να ρίχνει ροχάλα στον Καζάκη και ο Καμμένος, και αυτός να παρακαλάει για ενότητα.

    Τελικά είχε δίκαιο ο ΕΟΣ για αυτό ισχυρίζεται ότι "ο κύριος όγκος του εκλογικού σώματος στον οποίο είχαν απήχηση τα εγχειρήματα ΣΠΙΘΑ και ΕΛΛΑΔΑ ήδη έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με τους κομματικούς μηχανισμούς της Αριστεράς και στρέφεται προς πιο δεξιές κατευθύνσεις, οι οποίες καλύπτονται από τον χώρο του Καμμένου – Καζάκη".

    Αυτά να να βλέπουν οι αριστεροί που στήριζαν αυτά τα εγχειρήματα τα οποία τελικά το μόνο που κατάφεραν είναι οι δυνάμεις της αριστεράς να παραμείνουν στάσιμες και να δυναμώσουν οι δυνάμεις της ακροδεξιάς.

    ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ: Σημειώσατε 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί φίλοι της ΕΟΣ αν είσαστε πράγματι αντι-εξουσιαστές , τι δουλειά έχετε με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλαβάνο κλπ αριστερές δυνάμεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. markos, θα επρεπε να αναρρωτιεσαι τι δουλια εχουν στο συριζα οι:κοτζιας, ραυτοπουλος,δημαρας και λοιπες "δημοκρατικες" και "ριζοσπαστικες" δυναμεις και οχι οι αντιεξουσιαστες.Αλλα στο βωμο της αυξησης των βουλευτικων εδρων αυτα ειναι λεπτομεριες.Αυτες οι συνιστωσες(κυριως η ΡΟΖΑ),τι λεει αληθεια για ολα αυτα;Υπαρχει ακομη; Θλιβερη εξελιξη για μια πραγματικα ριζοσπαστικη συνιστωσα.Το τελευταιο μερος του σχολιου μου δεν αφορα βεβαια στο σχολιο του markos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ανένταχτος αριστερός26 Μαρτίου 2012 στις 8:30 μ.μ.

    Ως ανένταχτος αριστερός σκεφτόμουν να ψηφίσω ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί πολιτικά συμφωνώ με τις θέσεις της για την ΕΕ και το ευρώ. Όμως δεν θα το κάνω για ένα λόγο. Για ένα τους αριστερούς η στήριξη ενός κόμματος στις εκλογές δεν φτάνει, πρέπει να υπάρχει στράτευση και συμμετοχή. Δεν εξουσιοδοτούμε κάποιον να εφορμήσει την πολιτική με την οποία συμφωνούμε, αλλά συμμετέχουμε στην συνδιαμόρφωση αυτής της πολιτικής και αποτελούμε με την καθημερινή μας δράση φορείς αυτής της πολιτικής.

    Όμως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι ο πολιτικός φορέας της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, ούτε υπάρχει προοπτική να γίνει. Είναι απλά εργαλείο στα χέρια του ΝΑΡ και του ΣΕΚ να οικοδομήσουν τα δικά τους μαγαζιά. Αν κάποιος δεν ανήκει σε κάποια οργάνωση ή δεν είναι αναγνωρισμένος ανένταχτος/παράγοντας δεν έχει καμία συμμετοχή στα δρώμενα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα. Λοιπόν τι νόημα έχει η στήριξη πολιτικού μορφώματος με αυτά τα χαρακτηριστικά, όταν το κόμμα των πειρατών είναι 100 χρόνια μπροστά στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες συμμετοχή και στην διαφάνεια στην λήψη αποφάσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για δες κάτι πράγματα... εγώ που είμαι ανένταχτος και μη αναγνωρισμένος γιατί θεωρώ ότι έχω συμμετοχή; Φυσικά και θα μπορούσα να έχω μεγαλύτερη αλλά αυτό παλεύεται, άλλωστε μόλις πριν πέντε μήνες έγινε η πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψη της ανταρσύα. Το κόμμα των πειρατών που λες πρώτον είναι κόμμα και όχι μέτωπο (δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις τις διαφορές στο θέμα της δημοκρατίας) και επίσης αμφιβάλλω αν έχει 3000+ μέλη όπως η ανταρσύα...
      π.δ.

      Διαγραφή
    2. όταν λες μέλη εννοείς χέρια και πόδια;

      Διαγραφή
  11. Ο χαρακτηρισμός Έφη Θώδη για τον Καζάκη είναι όλα τα λεφτά! Είναι ο πιο ακριβής προσδιορισμός της πολιτικής του πρακτική, σαφώς πιο επιστημονικός και πιο μαρξιστικός, απ' ότι έχει γράψει οι διάφοροι εξ αριστερών επικριτές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε 10.13 , Ο Κόντζιάς κλπ δικαιολογημένα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι κόμμα του συστήματος , μεταρρυθμιστικό δημοκρατικό.
    Αλλο από το ΚΚΕ, που είναι βαθειά σταλινικό, δεν υπάρχει κόμμα επαναστατικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. markos,τη σχεση εχει η απαντηση σου με το σχολιο μου(στο προηγουμενο σχολιο ανωνυμος 10:13);που κολαει το κκε; Ρε με κατι οψιμους αντισταλικους που εχουμε μπλεξει!Η πλακα ειναι οτι ο σταλινισμος σε αυτους τους οψιμους αντισταλινικους (στυλ markos),o σταλινισμος ξεχειλιζει σε καθε σχολιο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. έχει ο καιρός γυρίσματα26 Μαρτίου 2012 στις 11:20 μ.μ.

    Δ. Καζάκης κάνει ακριβώς το ανάποδο από αυτό που κάνει ο Α. Αλαβάνος σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Καζάκης για να μπει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται να βάλει νερό στο κρασί του για το Ευρώ και τη ΕΕ, σε αντίθεση με τον Αλαβάνο ο οποίος επειδή δεν θέλει να μπει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είχε κανένα πολιτικό λόγο να αρνηθεί την συμμετοχή του, "ανακάλυψε" τώρα την γραμμή Λαφαζάνη/ανταρσυα για το ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ανακάλυψε τίποτα ο Αλαβάνος. Δάνειο χωρίς αντίκρυσμα κάνει. Και έτσι εξασφαλίζει σίγουρα την πολιτική του χρεωκοπία.

      Διαγραφή
    2. Μακρυα νυχτωμένος σε σχεση με τον Καζακη και τα ψηφοδελτια του συριζα. Σχεδόν ισοδυναμο σχολιο με αυτό της παρομοίωσης του Καζακη με την Εφη Θώδη. Εκτος από τους μηχανισμους και τη συμπαράταξη με τον σύριζα εχετε τίποτε άλλο στο μυαλό σας ή όλες οι πληροφορίες από τον εξωτερικό κόσμο κατατάσσονται στο αν θέλει ή όχι κάποιος να μπει στα ψηφοδελτια του συριζα

      Διαγραφή
  15. Η Κουμουνδούρου με τον πανικό που την έχει πιάσει επειδή η ΔΗΜΑΡ σημειώνει μεγάλη δημοσκοπική άνοδο, κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, πράγμα που θα το πληρώσει τελικά στις εκλογές.

    Μεγαλύτερη ανοησία από το να προσεταιρίζεται το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει σήμερα! Δεν πήρε μάθημα από την υποψηφιότητα του Μητρόπουλου στην περιφέρεια αττικής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. markos,δεν το κανεις λιγο πιο λιανα αυτο που λες;(ανωνυμος 11:34). Αλλα αυτο μαλλον ειναι αδυνατο,αφου πανω απο μια ,αντε δυο, προτασεις δεν γραφεις.Δεν εχεις ποτε επιχειρηματα για κανενα θεμα;Μαλλον θα εισαι του δογματος :"πιστευε (τον Τσιπρα)και μη ερευνα".Αλλα καλα κανεις γιατι αν ερευνας και πολυ υπαρχει κινδυνος "να μπλεξεις και τα μπουτια σου".Αλλωστε το "κομμα" γιατι το εχουμε αν οχι για να σκεφτεται και να αποφασιζει για μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΑ/ΑΛΑΒΑΝΟΣ: σημειώσατε 127 Μαρτίου 2012 στις 8:32 π.μ.

    Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον Α. Αλαβάνο επανειλημμένα τον έχουν χαρακτηρίσει αστό πολιτικό που έχει απαρνηθεί την κομμουνιστική ιδέα και είναι πολιτικά τυχοδιώκτης. Με αυτό το κλίμα που έχουν καλλιεργήσει τα προηγούμενα χρόνια είναι δύσκολο ως αδύνατο σήμερα να αποδεχτούν κάποια μορφή εκλογικής συνεργασίας μαζί του σήμερα. Επίσης δεν τον θέλουν γιατί φοβούνται ότι θα κυριαρχήσει ως πολιτική προσωπικότητα στον χώρο και θα κατοχυρωθεί εκ των πραγμάτων το δημόσιο πρόσωπο/πολιτικός εκφραστής του χώρου.

    Ένας άλλος βασικός λόγος που δεν τον θέλουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ (κυρίως το ΝΑΡ και το ΣΕΚ) είναι αυτή η συμμετοχή στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ανταγωνιστική με τα πολιτικά τους σχέδια για αυτόνομη οικοδόμηση των δικών τους πολιτικών μηχανισμών. Είναι προφανές ότι ο Αλαβάνος δεν πρόκειται να ενταχθεί στο κόμμα που θέλει να οικοδομήσει το ΝΑΡ ή το ΣΕΚ. Με αυτά τα δεδομένα ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ να υπάρχει υπάρξει αποδοχή της πρότασης συμμετοχής του Α. Αλαβάνου στα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Αυτό που θα επιθυμούσαν και θα βόλευε τα σχέδια τους είναι μια δημόσια δήλωση στήριξης του ψηφοδελτίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χωρίς όμως καμία άλλη εμπλοκή στα ψηφοδέλτια του ονόματος του Α. Αλαβάνου . Μερικά γνωστά ονόματα του ΜΑΑ ίσως θα ήταν επιθυμητή, ιδιαίτερα μάλιστα αν μεταξύ αυτών ήταν κάποιος από τους διαφωνούντες της ΚΟΕ ή κάποιος ανένταχτος παράγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καλύτερη λύση για το ΜΑΑ θα ήταν η συντεταγμένη επανένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ με την δημιουργία εντός του ΣΥΡΙΖΑ ενός πόλου που θα είχε ανοικτό το μέτωπο:

      α) Σε θέματα δημοκρατίας και πολιτικής συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ ως αυτόνομου πολιτικού φορέα που τον πρώτο λόγο θα έχουν τα μέλη και όχι το επιτελείο της Κουμουνδούρου.
      β) Σε θέματα ενάντια στις εθνικοπατριωτικές και αναπτυξιολάγνες αυταπάτες που διακατέχεται ένα μεγάλο τμήμα του Συνασπισμού και έχουν επιβληθεί σήμερα ως στοιχεία ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ.
      γ) Ένα προσανατολισμό κόντρα στον κυβερνητισμό , για στην ανάπτυξη του μαζικού κινήματος και των δικών αυτοτελών μορφών οργάνωσης και αγώνα.

      Όμως αυτή η λύση, με τον σημερινό συσχετισμό των δυνάμεων που επικρατεί στο ΜΑΑ και τις κωλοτούμπες του Αλέκου, δεν είναι εφικτή. Το ΜΑΑ όχι μόνον απέτυχε να αποκτήσει κοινωνικά και πολιτικά ερείσματα, αλλά υποχώρησε σε μεγάλο βαθμό στα θέματα της δικής του δημοκρατικής λειτουργίας και οργάνωσης με αποτέλεσμα να έχει όλα τα προβλήματα που έχουν οι μηχανισμοί, χωρίς το ίδιο να έχει κάποιο μηχανισμό...

      Διαγραφή
    2. Πως δεν έχει μηχανισμό! Έχει το ΑΚΕΠ και το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ...

      Διαγραφή
    3. ξέχασες και την φράξια της ΚΟΕ!

      Διαγραφή
    4. ναι μωρέ, τον ξέρει κι από χτες η μάνα του το ΝΓ και το ΧΚ..
      Ρε, πάτε καλά;Ο κόσμος σας όλος είναι μόνο ο αριστερόκοσμος;

      Διαγραφή
  18. Αχ ρε Λαφαζάνη,
    η Μαρια η Πενταγιώτισσα της ριζοσπαστικής αριστεράς έχεις γίνει! Τόσοι παλικάρια σφάζονται για σένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για την σαβούρα του ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να συνεταιριστεί το Τσιπρέικο, μερικά πρόσθετα στοιχεία εδώ:Γ.Δημαράς: Με ΣΥΡΙΖΑ ή με Καμμένο;
    Επίσης, για την πορεία του Δ. Καζάκη από τον Μαρξ στον Χριστό, εδώ:
    «Τὰ αἴτια τῆς κρίσεως στὴν Ἑλλάδα καὶ προτάσεις γιὰ τὴν ὑπέρβασή της»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ποιόν ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΣΥΝασπισμός να είναι καλα! Από την ΑΥΓΗ:

    Νίκος Κωνσταντόπουλος: "Θα στρατευθώ στην προσπάθεια ενίσχυσης του ΣΥΝ"

    Σιγά μην ρωτήσει η Κουμουνδούρου τους Μπανιάδες, τους Νταβανέλους και τους Ρούντιδες ποιούς θα βάλει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έχω μεγάλη αγωνία!!!! Τι θα κάνει τελικά ο Δημαράς;

    http://roides.wordpress.com/2012/03/27/27mars12/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σύντροφοι λυπούμαι, αλλά αναλώνεστε σε αδιέξοδη γκρίνια! Αφού έτσι έχουν τα πράγματα! Όλα αυτά που καταγγέλονται εδώ, και πολύ σωστά, είχαν από πάντα προσφορο έδαφος στο ΣΥΝ και βεβαίως, όπως αποδεικνύεται, δεν ενοχλούν και πολύ τις μπολσεβίκικες οργανώσεις Ρόζα, Κόκκινο, ΔΕΑ, σέα και μέα και λοιπά.
    Αντ' αυτών χρειαζόμαστε ρεαλιστικές και συνάμα ριζοσπαστικές προτάσεις που να ανατρέπουν αυτά τα σκηνικά χωρίς όμως να πέσουμε στο σεχταρισμό, το λικβινταρισμό και βασικά τον οππουρτουνισμό.

    Καταθέτω δύο τέτοιες και προτείνω στην ΕΟΣ την υιοθέτηση και προπαγάνδισή τους:

    1. Ο Τσίπρας να αναλάβει αυτήν την ύστατη ώρα της διάλυσης τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ! Τον ιστορικότερο σύλλογο της χώρας, ώστε να τον σώσει από τις κομπλεξικές, εκδικητικές τιμωρίες που ετοιμάζουν στην ΟΥΕΦΑ, ένα ακόμα διευθυντήριο του ευρωπαΐκού ιμπεριαλισμού. Όλοι θα συμφωνούσαν. Και οι ολυμπιακοί σύντροφοι, όσοι τουλάχιστον ενδιαφέρονται γιά την εξυγίανση και τον έντιμο ανταγωνισμό. Θα ήταν φοβερή κίνηση, γιά την οποία έχει άλλωστε προλειάνει το έδαφος ο χώρος του ΣΥΝ ως κόμματος της συνεπούς Αριστεράς.

    2. Την ένταξη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Μαριάννας Ντούβλη! Γιατί, δηλαδή είναι καλύτερος από μας ο Βεργής; Δε λέω έχει αποδείξει ότι διαθέτει τεράστια προσόντα αλλά και ο Τσίπρας έχει, όπως αποδεικνύεται πάμπολλες κρυφές χάρες. Η Ντούβλη εξ άλλου είναι λαΐκό άτομο και όχι σαν την αξιέπαινη αλλά κρυόμπλαστη Τζούλια. Θα ήταν ακόμα μιά απόδειξη της μαζικής απεύθυνσης της συνεπούς Αριστεράς, που θα συμπλήρωνε τέλεια το πολυσυλλεκτικό προφίλ της εξισορροπωντας τους χριστιανοφασίστες και πασοκανθρώπους με τους οποίους έχει κλείσει ήδη ή επιδιώκεται συνεργασία.
    Η Ντούβλη τα λέει τσεκουράτα όπως ο Αλέξης , βρίζει σα φορτηγατζής και ναυτεργάτης μαζί (δένει με τους αγώνες της περιόδου) και σε κάθε περίπτωση δίνει πεντακάθαρα το στίγμα της Αριστεράς που βγαίνει επιτέλους επιθετικά.
    Ορίστε την έχει πέσει και στη Μέρκελ:
    http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/28635

    Με δήλωση που εκφρράζει τέλεια όλη την πολιτική του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RUWLkxRXEIA

    Φτάνει να δείτε από το 06 μέχρι το 11 δευτερόλεπτο. Τα λέει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Με τις κωλοτούμπες του Αλαβάνου, τελικά το ΑΚΕΠ και Π. Βήχος θα βρεθούν στην επόμενη διαδήλωση να κρατάνε τα πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

    Αυτό είναι η καλύτερη πολιτική τσόντα, με μεγάλη διαφορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καλύτερη είναι να τους ακολουθήσει η ΠΑΡΑΝ, που όπου πόρτα και να βρει μέσα μπαίνει.

      Διαγραφή
  24. Τι κωλοτούμπας αυτός ο Καζάκης όμως ρε παιδιά!!!
    Ποιος Καρατζαφύρερ?
    Αυτος ΩΧΡΙΑ μπροσυτά του.
    Ποιος Σα(χλα)μαράς?
    Μιλάμε για σταθερό τιμόνι χωρίς αλλαγές πλεύσης συγκρινόμενος με τον Καζάκη!!!
    Όταν τελείωσαν οι Τσαουσέσκου σταϊλ εσωμετωπικές εκλογές του, για την μετατροπή του ΕΠΑΜ σε κόμμα, και είδε ότι από τα 4000 μέλη λάκισαν ΟΡΙΣΤΙΚΑ τα 1800!! ξεκίνησε το παρακάλι μπας και βγει βουλευτής!!!
    Τραγικό Δελαπατρίδης...
    Όσο για το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό του ΕΠΑΜ, του έχουν απομείνει ο σοβαρός καθηγητής Πατέλης (ο οποίος τον κράζει συχνά πυκνά για τις συνεργασίες με τον διάολο που επιχειρεί), ο Παναγιωτόπουλος και ο Ιεροδιάκονος δύο ακροδεξιοί νεοπαγανιστές πλασιέ βιβλίων!!! και κάτι αποτυχημένοι υποψήφιοι πρώην δήμαρχοι με το ΠΑΣΟΚ και αποτυχημένες πρώην συνδικαλίστριες φιλικά προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ από τα Νότια Προάστια...
    Tragic..
    Πράγματι είναι η Έφη Θώδη της πολιτικής ο Καζάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ