ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Από την ΣΠΙΘΑ στην ...ΕΛΑΔΑ!


Ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε ο Γ. Καρατζαφέρης στην ονοματολογία πολιτικών μορφωμάτων, ο άρχοντας της ΣΠΙΘΑΣ μαζί με τον Μανώλη Γλέζο και τον Γιώργο Κασιμάτη
ανακοίνωσαν χθες ( Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου ) στο 'Iδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, την ίδρυση μετώπου με την επωνυμία “Ε.ΛΑ.ΔΑ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν κύκλοι της ΣΠΙΘΑ σε αυτό το μέτωπο αντίστασης αλληλεγγύης και πολιτιστικής αντεπίθεσης, θα συμπορευτούν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Νίκος Kοτζιάς, η Σοφία Σακοράφα, ο Παναγιώτης Κουρουπλής, ο Γιάννης Δημαράς, Ο Δήμαρχος Χρήστος Γκορτζίδης (καθώς και πολλοί άλλοι ανεξάρτητοι δήμαρχοι αλλά και πρώην δημαρχοι όπως ο Στέλιος Λογοθέτης), ο Γιώργος Καραμπελιάς, η Βούλα Πατουλίδου, ο Νότης Μαριάς, ο στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ο ακαδημαϊκός Κώστας Μπέης, ο Χαρυ Κλίν, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης και πλήθος Ελλήνων καλλιτεχνών από όλους τους χώρους. Επίσης πολλές συλλογικότητες και κινήσεις που μετέχουν στις αυθόρμητες εκδηλώσεις των αγανακτισμένων σε όλες τις πλατείες και στις λαϊκές συνελεύσεις.

Η πρωτοβουλία της ΣΠΙΘΑΣ να ιδρύσει – σύμφωνα με τις παραδόσεις της Αριστεράς - ένα ευρύτερο μετωπικό σχήμα με τους βασικούς άξονες της πολιτικής της, συνοδεύτηκε και με μια δήλωση για τις εκλογές. Πρόκειται για την εθιμοτυπική πλέον δήλωση που συνοδεύει την συγκρότηση μετωπικών σχημάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, όπως του ΜΕΡΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που αν και συγκροτούνταν μπροστά σε εκλογικές μάχες, δήλωναν ότι δεν στοχεύουν στις εκλογές, αλλά πρώτιστο ενδιαφέρον τους είναι το μαζικό κίνημα, η ανασύνθεση της Αριστεράς και άλλα παρόμοια ωραία.

Οι τρεις συνιδρυτές της ΕΛΑΔΑΣ λοιπόν, τονίζουν ότι δεν πρόκειται για κοµµατικό µηχανισµό αλλά µέσο αντίστασης στη «ξένη εξάρτηση» και στο «σάπιο πολιτικό σύστηµα εξουσίας», και συμπληρώνουν ότι το εγχείρημα δεν έχει εκλογική διάσταση, τουλάχιστον προσώρας. Το μέλλον θα δειξει, αν θα τηρήσουν το λόγο τους και φανούν πιο συνεπείς από πολλούς αντικοινοβουλευτικούς αριστερούς ως προς τις εκλογικές σκοπιμότητες αυτής της κίνησης...

18 σχόλια :

  1. To όνομα ΕΛΑΔΑ, ο Μίκης και ο Γλέζος δεν το έκλεψαν από κανέναν Καρατζαφέρη. Ήταν ένας πολιτικός τίτλος του προγράμματος του ΚΚΕ λίγο πριν ιδρυθεί η ΕΔΑ.
    Στον 7ο τόμο των Επίσημων Κειμένων του ΚΚΕ, της περιόδου 1949-55, υπάρχει η "Πρόταση του ΑΚΕ και του ΚΚΕ για τις Εκλογές-Λαϊκό Εκλογικό Πρόγραμμα", όπου προτείνεται ο ΠΑΣ-ΕΛΑΔΑ, που σήμαινε ΠΑνδημοκρατικός Συνασπισμός: Ειρήνη-Λευτεριά-Ανοικοδόμηση-Δουλειά-Αμνηστία.
    Επειδή η σημερινή αριστερά ξέχασε τα ηρωικά αυτά χρόνια, όπου το κόμμα και η αριστερά ανασυγκροτούνταν επιτυχώς, δεν σημαίνει ότι την ξέχασαν και άνθρωποι που τότε μάχονταν για αυτή(από τη Μακρόνησο, ο ένας, με στριφογυρισμένο πόδι).

    "Ο ΠΑΣ είναι προσκλητήριο λαϊκής πάλης. Και εθνικής έξαρσης και τιμής. Να δώσουμε όλοι τα χέρια. Όλοι στις δημοκρατικές επάλξεις. Μακριά οι κομματικοί μικροϋπολογισμοί. Στη μάχη για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη δεν υπάρχει ουδέτερος. Γέρος ή νέος. Αδύνατος ή γερός. Όποιος αδρανεί και εφησυχάζει, είναι λιποτάκτης, συνθηκολόγος.
    Πάνω από όλα η Ελλάδα. Ο Λαός. Που θα ψηφίσει:Ε.Λ.Α.Δ.Α. Θα φέρει νικητή τουν ΠΑΣ. Θα επιβάλει τη δημοκρατική του κυβέρνηση.Ειρήνη-Ζωή-Δημοκρατία-Ανεξαρτησία.
    Μαύρο στον πόλεμο.Όλοι με την Ειρήνη.
    7/7/51"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι,ναι, ο Άρχοντας της ΣΠΙΘΑΣ, έκανε ακριβώς ότι και ο εθνάρχης Κ. Καραμανλής, ο οποίος πήρε την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ από τον Μάο Τσε Τουνκ!

    Η κινέζικη επανάσταση είναι αναγκασμένη να περάσει από δυο φάσεις. Η πρώτη είναι η νέα δημοκρατία. Η δεύτερη είναι ο σοσιαλισμός.. Αλλά η πρώτη φάση μπορεί να διαρκέσει, αναλόγως, πολύ καιρό, γιατί δεν μπορεί κάνεις να τα πετύχει όλα από το πρωί ως το βράδυ.»

    (Μάο Τσε Τουνγκ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,Εκδ.Αναγνωστιδη,)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μίκης ήταν ενεργό μέλος του ελληνικού λαϊκοδημοκρατικού κινήματος, πολιτικά ανδρώθηκε μέσα σε αυτό και οι αγωνιστές εκείνης της περιοδου κάποια πράγματα δεν τα ξεχνάνε: όπως το ότι οι αριστεροί και οι κομμουνιστές της Ελλάδας τον πατριωτισμό δεν τον χαρίζουν σε κανέναν. Η ιστορία τους δικαίωσε.

      Διαγραφή
  3. Παιδιά μην ζορίζεστε!
    Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε την μεγάλη απόχη που θα του φέρει τους ψήφους, αφου δεσμεύτηκαν οι υπόλοιποι ότι δεν θα κατέβουν στις εκλογές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τοποθέτηση του συντονιστή του ΜΑΑ Τάσου Σταυρόπουλου εκ μέρους του συντονιστικού στο κάλεσμα του "ΕΛΑΔΑ"
    **************
    Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής είναι μια πολιτική συσπείρωση με όχι μικρή, πιστεύουμε, συμβολή στις επεξεργασίες και ιδέες της αριστεράς, με όχι μεγάλη όμως επιρροή, όντας έξω από το σύστημα της μαζικής ενημέρωσης. Η καλύτερη λύση για όλους μας θα ήταν ακριβώς να βρεθούμε με έναν ευρύ χώρο, όπως ενδεχομένως η ΕΛΛΑΔΑ, όπου θα μπορούσαμε να σπείρουμε τις ιδέες μας.
    Ο σεβασμός όμως, η εκτίμηση, η συντροφικότητα που νιώθουμε μας επιβάλλουν να αποφύγουμε κάθε πολιτικό υπολογισμό και να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς. Και να δηλώσουμε ότι έχουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της ενότητας του λαού.
    Πρώτο, ως Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, πιστεύουμε ότι ο λαός δεν μπορεί να μένει μόνο στο «αντί» στην κυβέρνηση, στην τρόικα, στο ΔΝΤ. Η ενότητα του λαού εξάλλου στη βάση του «αντί» ήδη έχει επιτευχθεί, όπως έχουν δείξει οι παλλαϊκές εκδηλώσεις στις πλατείες και στους δρόμους. Το ζητούμενο είναι το «τι», η εναλλακτική πρόταση, ο άλλος δρόμος που θα δώσει προοπτική και ασφάλεια στην κοινωνία ώστε να γυρίσει σελίδα. Δεν αρκεί να «φύγει» μια κατάσταση. Έχουμε υποχρέωση να μιλήσουμε για το ποια κατάσταση θα «έρθει».
    Δεύτερο, πιστεύουμε ότι αυτό το εναλλακτικό πρόγραμμα δεν μπορεί να κινείται είτε στα σημερινά πλαίσια είτε σε πλαίσια αοριστίας. Έννοιες όπως δημοκρατία, ελευθερία, ισότητα είναι πάντα ιερές, αλλά σε εποχές κρίσης, αν δεν έχουν συγκεκριμένη υπόσταση, αν μένουν αφηρημένες μπορούν να γίνουν παγίδες για τη δύναμη του λαού.

    Ασφαλώς ένα τέτοιο πρόγραμμα πρέπει να είναι ένας κοινός παρονομαστής διαφόρων απόψεων, άλλα υπάρχει κι ένα ελάχιστο. Για το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής αυτό είναι : Η παύση πληρωμών. Η πλήρης σύγκρουση με την ευρωζώνη. Η εθνικοποίηση των τραπεζών. Ο σχεδιασμός και η ανασυγκρότηση της οικονομίας. Οι θεσμοί κοινωνικού ελέγχου. Η συνταγματική αλλαγή.
    Λυπούμαστε, γιατί, ενώ σε συζητήσεις μαζί σας, είχαμε συμφωνήσει σε αυτές τις θέσεις, είδαμε μέσα σε λίγες μέρες στον τύπο ένα κείμενο για την ΕΛΛΑΔΑ που τις είχε απαλείψει πλήρως.
    Και τρίτο, έχουμε την άποψη ότι οι εκλογές, αν δεν έχει διαμορφωθεί μια μετωπική λύση, τελικά θα αξιοποιηθούν από το σύστημα. Με τον ίδιο τρόπο, αν διαμορφώνεται ένα μέτωπο που αυτοαποκλείεται από τις εκλογές, και αυτό θα αξιοποιηθεί από το σύστημα. Σκεφτείτε μόνο αν στη Νότια Αφρική το Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο δεν συμμετείχε στις εκλογές, κι έπαιρναν μέρος ξεχωριστά τα κόμματα και οι κινήσεις που το απαρτίζουν, ίσως τότε να είχαμε ακόμα το απαρτχάιντ. Φοβάμαι ότι ο εκ των προτέρων αυτοαποκλεισμός σας από τις εκλογές, που έχει επιβληθεί από στενές κομματικές σκοπιμότητες, αφαιρεί το δυναμισμό από πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν έχουν μεγάλη συμβολή.
    Με αυτήν την έννοια, ως Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σήμερα στην πρωτοβουλία για την ΕΛΛΑΔΑ.
    Από καρδιάς σας ευχόμαστε «καλή επιτυχία». Νομίζουμε ότι σε μεγάλο βαθμό συμμεριζόμαστε παρόμοιες αξίες και οράματα.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα βρεθούμε στα ίδια οδοφράγματα, σε μεγάλες μάχες που έρχονται.
    Και τέλος ελπίζουμε ότι ο διάλογος, η έντιμη συζήτηση θα συμβάλλουν σε σύγκλιση απόψεων και κατευθύνσεων που σήμερα από την πλευρά μας διατυπώνονται ως οι ενστάσεις που σας ανέφερα. Πριν όμως είναι αργά για το λαό μας.
    Σας ευχαριστώ πολύ.
    http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=210133#210133

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει δε θα κατέβουν. Μοιραία δυο πράγματα θα συμβαίνουν. Ο λαός έξω απο το κοινοβούλιο θα συγκρούεται για Εθνική Ανεξαρτησία, Λευτεριά και Δημοκρατία και μέσα στο το κοινοβούλιο το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ θα αγωνίζονται να φέρουν το Σοσιαλισμό στη Χώρα μας με ειρηνικά μέσα. Την ίδια στιγμή ο Μιχαλολιακος θα χαιρετάει φασιστικά και θα ξεδιπλώνει τη σβάστικα. Εκεί καταντήσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι, σιγά και μην και δεν κατέβουν!!
    Θα κάτσει να χάσει ο Νταβανέλος
    λεφτά (επιχορήγηση)
    παραγοντιλίκι
    εφέ
    προφίλ

    και κυρίως την ψευδαίσθηση ότι κάνει μεγαλοπολιτική!
    Ομοίως η (όποια εναπομείνασα) ΚΟΕ.
    Ομοίως η τεράστια μπολσεβίκικια οργανωσάρα ΑΠΟ.
    Τι να λέμε, συγκινούμαι...
    Σούμπιτοι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα είναι δεν πα να κατέβει με όποιον θες.
    (Το Ξεκίνημα που χαβαλεδιάζουμε, και δικαίως, αξιοπρεπέστερο είναι στο κόλλημά του.)
    Κάτι λιμοί ανεξάρτητοι του Μετώπου μάλλον θα ψηφίσουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιά να μοιραστούν την καζούρα ότι παίζουν στην Δ Εθνική και τους έχει ρίξει στ' αυτιά το χρυσαύγουλο μαγαζί των υπηρεσιών.
    Λες και αυτό δεν αφορά τον Τσίπρα με όλον τον πασοκοαριστεροδεξιοαριστερίστικο συρφετό του.
    Το Κώμα είναι καταδικασμένο σε κώμα, είμαστε τέλειοι!

    ΥΓ1. Ο λαγός Κουβέλης με τα πουλητάρια του είναι λαγοί και από την άποψη ότι τους δουλεύουν οι δημοσκοπήσεις μέχρι να ξανασκάσει μύτη η τάχαανασυγκροτημένη Πασοκάρα του Μπακατσέλου γιά να τουμπάρει το φύλο και να επαναπατριστεί η εκσυγχρονιστική πτέρυγα των πελατών της Καμόρα.

    ΥΓ2. Ο Μπανιάς έχει βγάλει πλατφόρμα γιά την προλεταριακή αντεπίθεση που έχουμε ανάγκη σήμερα; Αγωνιώ ΕΟΣ, γιατί μας τα κρύβεις αυτά;
    Σιγά σιγά θα θεωρήσουμε ύποπτη αυτή την προτίμηση στα λαφαζάνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το Μετωπο του Αλαβα εβαλε τους ορουςτου για την συγκροτηση του πλατιου μετωπου... Ρε πατε καλα η εχετε ξεφυγει τελειως; αυτα τα λεει ολη η εξωκοινοβουλευτικη αριστερα και προτεινει δικο της μετωπο. Αλλα δεν το κανει γιατι ουτε το πιστευουν, ουτε ξερουν πως. Και παει τωρα ο Λεκος και προτεινει την ιδια πλατφορμα στην Ελαδα! Τραβα στην Ανταρσυα λοιπον και κοφτε την πλακα, ηγετισκοι.

      Διαγραφή
  7. Πολύ ανακάτωσες τον τραχανά 4.46. Δεν αφήνεις κανένα έξω από τα δόντια σου. Τους υποβάλεις όλους σε «σκληρή» «κριτική». Πολύ αδυσώπητος είσαι. Αλλά εγώ ρωτώ ξανά: Είναι κακό που οι Δημογέροντες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και κηρύσσουν Αντίσταση; Είναι κακό να συνταχθούν στο σάλπισμα μερικές από τις δυνάμεις που «κριτικάρεις»; Αν αργότερα τα στρίψουν, τότε θα σε παραδεχτώ πως είσαι πολύ οξυδερκής και διαβάζεις το...μέλλον. ( ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Μπανιας –καλά αυτός κουράστηκε πολύ- και Μέτωπο –που με τη δηλωσάρα του ξεπέρασε τις απαιτήσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συζητάνε ακόμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν πρόκειται να δεχτεί κάποια πιο στενή συνεργασία με το ΜΑΑ, ακόμα και αν το μέτωπο δεχτεί όλη την πλατφόρμα της όπως την βάζει σε 5-6 σημεία. Αν υπάρξει κάποια τέτοια σύγκλιση, τότε η γραμμή είναι: Αφού ΣΥΜΦΩΝΉΣΑΜΕ στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, τότε ελάτε να ΓΡΑΦΤΕΊΤΕ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ήδη ένα μέτωπο...

    2. Μια πλατιά ενότητα των δυνάμεων εκείνων είναι κόντρα στο πολιτικό σύστημα και τις ενσωματωμένες δυνάμεις της Αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) δεν μπορεί να υπάρξει γιατί τόσο ένα κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλληθωρίζει προς το ΚΚΕ (κυρίως από το ΝΑΡ), και το σύνολο σχεδόν των οργανώσεων του ΜΑΑ προς τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης και στους δύο χώρους υπάρχουν δυνάμεις που αλληθωρίζουν προς πατριωτικές/εθνικιστικές κατευθύνσεις. Επιπλέον οι πολιτικές διαφορές αυτών των χώρων οξύνονται αντί να αμβύνονται με τους αντιεξουσιαστές και τους αναρχικούς που αποτελούν σημαντικό κομμάτι του μαζικού κινήματος.

    3. Η αδυναμία συγκρότησης ενός μετώπου απ' τα Αριστερά ενάντια στο πολιτικό σύστημα ήδη έχει φέρει τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα. Έχει ήδη συγκροτηθεί από τα δεξιά ένα τέτοιο μετώπο, και έχει πάρει κεφάλι με πρωτοστάτες την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καιτο ΕΠΑΜ.

    4. Οι ευθύνες όμως δεν είναι ισότιμες σε όλους. Όποιος έχει το μαχαίρι, έχει και το καρπούζι. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση η κύρια ευθύνη ανήκει στον χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με την πολιτική της αυτοδύναμης οικοδόμησης του πολιτικού χώρου/φορέα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς οδηγείται σε μια περιθωριοποίηση η οποία ήδη καταγράφεται και δημοκοπικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H Αυγή έχει εκτενές ρεπορτάζ από την παρουσίαση της "ΕΛΑΔΑ", εξάλλου δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί, τουναντίον μάλλιστα: "Είμαστε παιδιά που δεν το βάζουμε κάτω..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από τονΚ. Ζουράρι μέχρι τον Απ. Γκλέτσο ήταν εκεί. Βλέπω τον Καζάκη, που έχει πάρει ψιλά τον αμανέ, να γίνεται η Εφή Θώδη της πατριωτικής αριστεράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σύντροφε "κακό συναπάντημα" η τελευταία εκτίμηση εκλογικής επιρροής της VPRC που από πολλούς θεωρείται έγκυρη δίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.Δεν λέω ότι είναι κάτι,δεν λέω καν ότι θα πάει καλά,αλλά από που προκύπτει η εκλογική περιθωριοποίηση?

    Μπορείς να μου πεις μια δύναμη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που "αλληθωρίζει προς εθνικιστικές αντιλήψεις",και να μου πεις συγκεκριμένα ποιες είναι αυτές?Πατριωτικές και εθνικιστικές στο λεξιλόγιο σου είναι συνώνυμα?

    Συμφωνώ ότι πρέπει να φτιαχτεί ένα αριστερό μέτωπο με πρωτοβουλία από ΑΝΤΑΡΣΥΑ-μαα και θα πρόσθετα και το αριστερό ρεύμα(έστω το κομμάτι που εκφράζεται από iskra.)Γιατί είναι βασική ευθύνη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι αυτό δεν προχωράει?Φταίει ας πούμε για τις κωλοτούμπες της κοε?Φταίει που όλο το μαα εκτός από τον Αλαβάνο κοιμάται και ξυπνάει με την σκέψη των διψήφιων ποσοστών?Που ο Λαφαζάνης δεν φεύγει με τίποτα από τον συν?Συμφωνώ ότι και η γραμμή της αυτοτέλειας δεν βοηθάει αλλά τουλάχιστον η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ρήξη με το τρίπτυχο στήριξης της αστικής πολιτικής και εξουσίας,δηλ το χρέος-ευρώ-εε τα λέει σταθερά παντού εδώ και 2 χρόνια,θα τα πει και στις εκλογές.Οι υπόλοιποι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τρίπτυχα και τετράπτυχα και εξαπτέρυγα δεν γίνεται πολιτική παρέμβαση. Ούτε η αστική πολιτική κωδικοποιείται σε σημεία.

      Με αυτά τα μυαλά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα μείνει με το τρίπτυχο στο χέρι! Και στις εκλογές - που την νοιάζουν πάρα πολύ και ας λένε άλλα μερικοί - θα πάρει το τρίτο το μακρύτερο.

      Διαγραφή
  12. βαγγέλη ζ.

    1. Το 1% (εγώ το κάνω 2%) είναι εκλογική περιθωριοποίηση, όταν η χρυσή αυγή προβλέπεται να μπει στην βουλή και να βγάλει 8 βουλευτές, όταν το ΕΠΑΜ που ξεφύτρωσε από το πουθενά παίρνει τα διπλά από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ, κλπ.

    2. Επίσης, σε τέτοια περίοδο κρίσης του πολιτικού συστήματος, αν δεν καταφέρνεις να μπεις στην βουλή είναι εκλογική περιθωριοποίηση. Αν δεν το καταφέρεις τώρα, πότε θα είναι πιο κατάλληλες και πιο ώριμες οι "αντικειμενικές συνθήκες";

    3. Όσο για τις υποκειμενικές συνθήκες τα πράγματα είναι άρστα - βράστα. Αν δεν κατέβη κάποιο πράμα που να έχει πιθανόητητες να μπει στην βουλή, καλύτερα να γίνει κάθοδος στις εκλογές. Αυτή είναι η γνώμη μου. Αλλοιώς είναι τζάμπα κόπος. Και κρίνοντας την κατάσταση ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΑ και μερικοί ακόμα ίσως κατάφερναν μαζύ να μπούνε στη βουλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν διαφωνούμε επί της ουσίας,θα έπρεπε να επιχειρηθεί κάτι ευρύτερο.Απλά μοιράζεις λάθος τις ευθύνες μιας και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτά που θα έλεγε το υποθετικό αριστερό μέτωπο τα λέει σταθερά χωρίς τρίπλες και κωλοτούμπες.

    Δεν ξέρω τι θα πάρει το ΕΠΑΜ αλλά ας μην συγχέουμε ανόμοια πράγματα.Τι να γίνει δηλαδή,να κηρύξει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το τέλος της πάλης των τάξεων και της διάκρισης αριστεράς-δεξιάς,για να την υιοθετήσουν τα παρακμιακά δεξιά ΜΜΕ και να γίνει ο προνομιακός υποδοχέας της αγανάκτησης ταξιτζήδων και ψιλικατζήδων? (δεν λέω ότι έχουν κάτι στραβό οι άνθρωποι,νομίζω καταλαβαινόμαστε).Ο δρόμος της αριστεράς είναι άλλος,περνάει μέσα από τη αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζομένων και την αναζήτηση δρόμων για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής και για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.

    Αν πάρουμε 2%(αποκλείεται) και δεν μπούμε στην Βουλή θα ψιλοφταίει και ο εκλογικός νόμος,όλο το ξεχνάμε αυτό ,κακώς.Μην σου πω και για 1%,μη σου πω και για το 0,36% του 2009(είναι μεγαλύτερο από το 100/300).Η άνοδος της σκληρής παρακρατικής ακροδεξιάς είναι τραγικό γεγονός και δεν υπάρχει κανένας αυτοματισμός ότι χρυσή αυγή και ΑΝΤΑΡΣΥΑ έπρεπε να ανεβαίνουν ταυτόχρονα.Το θέμα αυτό θέλει μεγάλο προβληματισμό και βαθιά δουλειά στις γειτονιές...

    Ανώνυμε των 11:38 συγχαρητήρια για τον βαθύ πολιτικό σου λόγο,τα επιχειρήματα σου με κόλλησαν στον τοίχο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μ. Γασπαρινάτου (Κ.Ο.Ε.): Είμαστε εδώ. Όλοι μαζί να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα- Χαιρετισμός στο Ε.ΛΑ.Δ.Α.
    http://xronika05.blogspot.com/2012/02/blog-post_7063.html
    βασιλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά το ότι διάλεξε να έχει δίπλα του το Μανώλη Γλέζο είναι πολύ μεγάλη βελτίωση και νομίζω ότι θα συμβάλει στο να κρατήσει μακριά τους ακροδεξιούς που είχαν καπελώσει τη Σπίθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ