ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΚΚΕ για "Μακεδονικό Εθνος". Τότε και τώρα



Αποκαλυπτικός για τον εθνικοπατριωτισμό του είναι ο τίτλος της "σπίθας",  του ηλεκτρονικού έντυπου της ομάδα του Π. Λαφαζάνη: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!  Παρ' όλο ότι το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μέσο ανήκει στον χώρο του Συνασπισμού,  ο συντάκτης του άρθρου πρώτα δημοσιεύει κείμενο του Περισσού και μετά κείμενο της Κουμουνδούρου, σηματοδοτώντας τις πολιτικές του προτιμήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. Την επόμενη φορά ελπίζουμε να έχει και καμία εθνικοπατριωτική "τσόντα" σε video με την Λ. Κανέλλη.  Προς το παρόν, ως απάντηση σε αυτές τις απόψεις παραπέμπουμε στο παρακάτω δημοσίευμα από το "βαθύ κόκκινο":

Δεν είναι καινούργιος ο ισχυρισμός του ΚΚΕ που ξανακούσαμε σήμερα από το στόμα της Αλέκας Παπαρήγα, στον real fm ότι «δεν υπάρχει Μακεδονικό έθνος και μ αυτή την ένοια δεν υπάρχει Μακεδονική μειονότητα». Καλό όμως θα ήταν η γ.γ. του ΚΚΕ να μας παραθέσει και τα «επιστημονικά εργαλεία» που σύμφωνα με την ίδια το αποδεικνύουν, όπως επικαλέστηκε στην ίδια συνέντευξη της.
Πρόκειται για μια βαθιά ανιστόρητη άποψη κάτι στο οποίο έχουμε αναφερθεί σε επανειλημμένες αναρτήσεις μας. Χαρακτηριστικά εδώ και εδώ).
Επανερχόμαστε σ’ αυτό το θέμα  και παραθέτουμε ένα κείμενο που έχει δημοσιευτεί στον «Ριζοσπάστη» σε δυο συνέχειες στις 24 και 25 Νοέμβρη του 1932.
Πρόκειται για ένα σημαντικό ντοκουμέντο, που παρουσιάζει καθαρά τις θέσεις των ελλήνων κομμουνιστών του μεσοπολέμου, πάνω στο μακεδονικό ζήτημα. Θέσεις υποστήριξης του μακεδονικού εθνικού κινήματος, που οι κομμουνιστές της χώρας τις πλήρωσαν τότε με φυλακές και εξορίες. Οι νεώτεροι και μη γνωρίζοντες, μπορούν να συγκρίνουν την τότε κομμουνιστική-διεθνιστική γραμμή, του ΚΚΕ, με την  σημερινή του πολιτική.  

1 σχόλιο :

  1. Αυτό που και το βαθύ κόκκινο και η ΕΟΣ αποφεύγουν να μας πουν είναι ότι οι συγκεκριμένες θέσεις του κκε άλλαξαν αν δεν κάνω λάθος στο 7ο συνέδριο του 35,περίπου μαζί με την υιοθέτηση της γραμμής των λαϊκών μετώπων.Ήταν αποφάσεις που συνέβαλαν στην κατακόρυφη άνοδο της επιρροής του κκε σε εργατικές και αγροτικές μάζες ,ακόμα και στο κατώτερο και μεσαίο στρατιωτικό προσωπικό.Όσο και αν σηκώνει μεγάλη κουβέντα το κατά πόσο τα μέτωπα και η θεωρία των σταδίων ήταν η πλέον ενδεδειγμένη επαναστατική τακτική,ο προσανατολισμός του κκε σε μια πολιτική μαζών σύμφωνη με την ελληνική πραγματικότητα δεν μπορεί παρά να αποτιμάται θετικά,όπως δείχνουν και όλοι οι δείχτες της εποχής. (επιρροή σε εργατικούς και αγροτικούς αγώνες,μέλη το κκε,εκλογικά αποτελέσματα)Με αυτή την έννοια η στροφή του κκε και στο θέμα της Μακεδονίας και η αντικατάσταση της ανεξαρτησίας Μακεδονίας-Θράκης από την αναγνώριση κάθε δικαιώματος στις μειονότητες ήταν σύμφωνη με τα πληθυσμιακά και εθνολογικά δεδομένα τις περιοχής όταν κατακάθισε ο κουρνιαχτός από Βαλκανικούς ,Α΄παγκόσμιο, Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή και ανταλλαγές πληθυσμών.'Οσον αφορά τα σημερινά, μια συνεπής διεθνιστική θέση δεν μπορεί παρά να προτείνει την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και αφαίρεση κάθε αλυτρωτικής αναφοράς από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ .Από κει και πέρα οι λαοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν παρά μόνο με τον ιμπεριαλισμό και τις αστικές τους τάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ