ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Λογοκρισία στην “Ελευθεροτυπία”


Η αντιμνημονιακή εφημερίδα λογοκρίνει την διαφορετική άποψη των απλήρωτων συντακτών της εκλιπαρώντας για δάνεια που θα της επιτρέψουν να εφαρμόσει το σκληρότερο μνημόνιο του Τύπου.
Καμαρώστε την!

( Το κείμενο στο οποίο αναφέρεται  στη παραπάνω παραπομπή είναι εδώ: Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ )

2 σχόλια :

  1. 1. Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετά χρόνια οι επιχειρήσεις έντυπων μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι ζημιογόνες και δεν τα βγάζουν πέρα. Τα κέρδη από τις διαφημίσεις (κρατικές & ιδιωτικές) και τις πρόσθετες “προσφορές” δεν αρκούν να έξοδα. Γι' αυτό χρηματοδοτούνται είτε από παράλληλες δραστηριότητες είτε προσφεύγουν στον δανεισμό.

    2. Ακριβώς αυτή η δεινή οικονομική κατάσταση είναι αυτή που εντείνει στην εξάρτηση του τύπου από το κράτος και από επιχειρηματικούς κύκλους.

    3. Το πρόβλημα της “Ε” βρίσκεται ακριβώς σε αυτό το σημείο. Η κύρια πλευρά του δεν αφορά την αφαίμαξη κεφαλαίων από την ιδιοκτησία αλλά την ανικανότητα να διαχειριστεί το πλέγμα σχέσεων και εξαρτήσεων με το κράτος και τους επιχειρηματικούς και τραπεζικούς κύκλους ώστε να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση που θα έδινε μια επιπλέον παράταση ζωής. Τo τι μπήκε και τι βγήκε από το “ταμείο” είναι ζήτημα το οποίο μπορεί να διερευνηθεί. Δεν νομίζω όμως - αν κρίνουμε και από άλλες ανάλογες περιπτώσεις- ότι οι όποιες εισροές και οι εκροές κεφαλαίων - αν έχουν γίνει - είναι έξω από τα πλαίσια της αστικής νομιμότητας,σε βαθμό αυτό να αποφέρει υλικά κέρδη για τους εργαζόμενους.

    4. Η αντιμετώπιση των εργαζομένων από την εργοδοσία με λογοκρισίες και άλλα παρόμοια φαινόμενα δείχνει τον πανικό και την ανικανότητα να διαχειριστεί το μέλλον της εφημερίδας, το οποίο διαφαίνεται ότι σύντομα θα είναι μόνον παρελθόν. Η περίοδος στην “Ε” που ξεκίνησε με την μείωση των υψηλόμισθων και των αμοιβών των διευθυντικών στελεχών - εξαιρέθηκαν οι αμοιβές της ιδιοκτήτριας – ήταν σύντομη ως την σημερινή κατάληξη. Και αυτός είναι ο κανόνας σε παρόμοιες καταστάσεις. Δεν υπάρχουν – και δεν μπορούν να υπάρξουν - συναινετικές λύσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και την εργοδοσία όταν μια επιχείρηση χρεοκοπεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένα κρατικό δάνειο σε κανένα ΜΜΕ.
    Αν δεν βγαίνουν να τα παραδώσουν στους εργαζόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ