ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για τις τελευταίες εξελίξεις


Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες εκφράζουν την επιτάχυνση του φαινομένου της αποδόμησης του παλιού πολιτικού συστήματος εξουσίας.

Η εξέλιξη αυτή αφορά αφενός στις εγγενείς αντιφάσεις και τα αδιέξοδα του ίδιου του συστήματος και της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής όχι μόνο στην Ελλάδα μα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκόσμια αλλά πάνω απ’ όλα αφορά στην επίμονη και μαχητική στάση ανυπακοής και αντίστασης της ελληνικής κοινωνίας στην συντριπτική της πλειοψηφία τη τελευταία διετία της κλιμάκωσης της κρίσης και της πολιτικής των μνημονίων και της τρόικας.

Ωστόσο η μάχη και η αντιπαράθεση του λαού με το πολιτικό σύστημα, τους δανειστές και την τρόικα δεν έχει τελειώσει και το αποτέλεσμα δεν έχει κριθεί. Η πιθανότητα «κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος» με μη εκλεγμένη κυβέρνηση που θα επικυρώσει την νέα, καταστροφική για τον λαό, δανειακή σύμβαση, είναι απαράδεκτη και πρέπει να αποτραπεί σαν μια κλιμάκωση της αντιδημοκρατικής πορείας και μεθόδευσης όλου του τελευταίου διαστήματος.

Ο στόχος του εργατικού κινήματος και γενικότερα του λαού που μέχρι σήμερα σημάδεψε με την παρέμβασή του τις εξελίξεις πρέπει να είναι κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απαιτώντας ακόμη πιο αποφασιστικά την άμεση πτώση της κυβέρνησης. Δημοψήφισμα ή εκλογές εδώ και τώρα.

Η στάση της αριστεράς σ’ αυτές τις στιγμές θα είναι καθοριστική και η ευθύνη μεγάλη. Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής επαναλαμβάνει ακόμη μια φορά την έκκληση για μετωπική συστράτευση των δυνάμεων της αριστεράς στο πεδίο της κοινωνικής δράσης μα και της πολιτικής έκφρασης.

Αθήνα 3 Νοέμβρη 2011

3 σχόλια :

  1. Αν μετα απο οσα εγιναν , σχηματιστει οποιαδηποτε κυβερνηση χωρις εκλογες, η Αριστερα πρεπει να φυγει απ'την βουλη της ξεφτιλας, να βγει απ΄το καδρο .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπαρχει ενα θεμελιωδες λαθος στην αναλυση-ανακοινωση του Μετωπου

    Η πολιτικη που ασκειται δεν ειναι νεοφιλελευθερη
    Ο νεοφιλελευθερισμος, οικονομικη προσεγγιση-θεωρια, μπορει να ειναι κοινωνικα αναλγητος και να πιστευει στο σχεδον μηδενικο κρατος αλλα ειναι εναντιον των φορων καθε μορφης και του μεγαλου κρατους, βλεπε κρατικες δαπανες-ΜΚΟ-πολλοι εξοπλισμοι κλπ.
    Δεν μπορω να καταλαβω γιατι αδυνατει να αντιληφθει αυτο μερος της αριστερας, εκτος εαν θελει να κρυβεται πισω απο ψευτικα ταμπελακια για να μην πληξει την καρδια του προβληματος που ειναι το κρατικομονοπωλιακο κρατος και οι διεθνεις κρατικομονοπωλιακες λυκοσυμμαχιες που εχουν και ιμπεριαλιστικο χαρακτηρα και πλεον ειναι θεσμοθετημενες και με υπογραφη και ψηφο μελων του μετωπου και Συριζα..

    Τι πιστευει για την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ενιαιο νομισμα το Μετωπο????

    Ας πει καθαρα τι θελει και μετα βλεπουμε περι συμμαχιας και συστρατευσης με τους Αλαβανικους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φωτογραφία της ΕΟΣ από την 25Μάη θα έπρεπε να συμπληρωθεί και με μια άλλη φωτογραφία από το πως είναι σήμερα η πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, άδεια και έρημη. (Αν και καλούσε η "πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων" και ορισμένοι άλλοι σε συγκέντρωση σήμερα).

    Σήμερα όλος ο κόσμος θα έπρεπε να είναι στους δρόμους, όμως είναι κλεισμένος στα σπίτια του και βλέπει στις τηλεοράσεις το σήριαλ των πολιτικών εξελίξεων. Αυτό είναι μια σημαντική νίκη του αντίπαλου.

    Και οι ευθύνες της Αριστεράς (όλης της Αριστεράς) είναι τεράστιες. Αυτό που ξέρει να κάνει, το έκανε και τώρα: Με την στάση που κράτησε αυτές τις μέρες, ενέτεινε την σύγχυση του κόσμου και έμεινε απαθής να παρακολουθεί τα γεγονότα και να τα σχολιάζει σε σχέση με την κοντόφθαλμη πολιτική της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ